Enkel och god soppa med tillbehör
Detta recept fick jag ifrån min favorit TV-kock, Leila Lindholm.
Majssoppa
1 burk majs
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
2 tks tacokrydda
salt,peppar och olivolja
1. Låt majsen torka av på papper
2. Lägg dem i en het panna och låt de bli gyllenbruna
3. Salt, pepper och olivolja på majsen
4. I med majsen i en kastrull, häll på vattnet och de övriga ingredienserna
5. Koka upp, mixa soppan
6. Servera gärna med följande tillbehör
Quesadilas
4 stora tortillabröd
200 g mozzarella, helst den fastare sorten för pizza
1 paket lufttorkad skinka
1kruka basilika
1/2 mild röd chilifrukt
salt och olivolja till stekningen
1. Fyll bröden med godheterna, valfri mängd.
2. Stek på låg värme, dela och servera.
Smaklig spis!
Majssoppa
1 burk majs
1 hönsbuljongtärning
5 dl vatten
2 dl lätt creme fraiche
2 tks tacokrydda
salt,peppar och olivolja
1. Låt majsen torka av på papper
2. Lägg dem i en het panna och låt de bli gyllenbruna
3. Salt, pepper och olivolja på majsen
4. I med majsen i en kastrull, häll på vattnet och de övriga ingredienserna
5. Koka upp, mixa soppan
6. Servera gärna med följande tillbehör
Quesadilas
4 stora tortillabröd
200 g mozzarella, helst den fastare sorten för pizza
1 paket lufttorkad skinka
1kruka basilika
1/2 mild röd chilifrukt
salt och olivolja till stekningen
1. Fyll bröden med godheterna, valfri mängd.
2. Stek på låg värme, dela och servera.
Smaklig spis!
Kommentarer
Trackback