Borta bra men hemma bäst

Då var vi åter hemma efter vår lilla mini-semester till J och S i Stockholm och Kolmården. Bilresan upp gick över förväntan. Båda pojkarna var jätteduktiga och visade prov på ett stort tålamod.Storebror hade en liten DVD på nackstödet framför sig, detta var nog hans räddning. Viggo sov mycket och hade mellan sovpauserna sina tår att tugga på. Vi stanna de och hade två stycken 1-timmes långa fikapauser på vägen upp.

Väl framme på Östgötagatan i Stockholm var det dags att bära upp alla väskor och andra saker som är ett måste för en 2-barns familj. Att man ska behöva så mycket saker för en 3-dagars frånvaro från hemmet är helt otroligt.  Sedan skulle vi alla med allt få plats i den mycket snygga och nyrenoverade 39 kvm stora lägenheten.

Torsdagen bjöd på många spännande och roliga saker. Aktiviteterna kretsade naturligtvis kring barnen men mår barnen bra så mår vi vuxna bra. Storebror följde med J som är polis och gjorde studiebesök på polisstationen. Väl där fick han prova på mängder av spännande saker, han fick öven möta "chefen" Han bockade sig och sträckte fram höger hand för att sedan fortsätta med:

- William Löf från Sjöbo ( nu är det ute, Storebror heter William)

Vi åkte sedan till Junibacken och där åkte jag och Storebror det berömda sagotåget. Ett jättefint och trevligt ställe med Astrid Lindgrens alla figurer. I sagotåget sitter man i en vagn för att sedan med hjälp av Astrid Lindgrens utmärkta berättarröst få följa med in i sagornas värld. Storebror blev väldigt rädd för draken Katla och den enorma råttan från Nils Karlsson pyssling. Vilken tur att det fanns pannkakor i restaurangen sedan som han kunde lugna ner sig med. Under tiden jag och Storebror åkte sagotåget lekte Viggo med S i Karlssons hus.

Under högsäsong ska man nog inte åka till Junibacken om man inte tycker om att stå i kö i flera timmar.

Vi gick och tittade på Kungens slott. Storebror utbrast något besvikenatt han inte tyckte att slottet var som han förväntat sig, han trodde faktiskt det skulle vara av GULD!!!

Från Junibacken åkte vi Djurgårdsfärjan in till stan igen, även detta var ett litet äventyr.

Storebror har gått, gått och gått utan att klaga. Han har varit jätteduktig.

Igår tillbringade vi hela dagen på Kolmården. Ett mycket bra resmål för barn och vuxna. Stora ytor som slukar mycket folk, men tyvärr LÅNGA köer till alla ställen där det fanns mat och glass. Delfinshowen var en upplevelse som jag verkligen rekommenderar. Bilturen i safariparken var trevlig med djuren på VÄLDIGT nära håll men även där var bilkön lång. Dagen på Kolmården var mycket trevlig men om vi ska åka dit fler gånger blir det 2-dagars entré med övernattning på Vildmarkshotellet.

Det är roligt att komma iväg hemifrån men det är lika skönt  och roligt att komma hem igen.

Kommentarer
Postat av: Anna

Välkomna hem!
Jag har längtat efter en uppdatering här, det har varit tomt.
:o)

Postat av: Susanne

Verkar som att ni haft en härlig mini semester!!! Jag vill också åka till Kolmården och uppleva alla djuren :-) Kamera problem har vi alla råkat ut för, men ni har ju en massa minnen ändå! Kraam

2007-05-19 @ 14:21:05
URL: http://vinterprinsessan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback