Trädgårdsbänk köpes!

186449-218
Nu saknar jag bara trädgårdsbänken som ska få avsluta mitt senaste projekt

186449-219
Nu ska de bara klättra sig uppåt och sprida sin grönska över armeringsjärnet.

Mina sötnosar!

image6

186449-217

Hyllor värda sitt pris?

Sitter ibland och tittat omkring på blocket .se. För några dagar sedan hittade jag det vi velat köpa men inte prioriterat just nu, nämligen nya bokhyllor (Billy, björk, IKEA). Jag hittade 3 stycken samt en hörnhylla för en mycket billig peng. Jag mailade till säljaren och hyllorna var våra.

Vi bestämde att vi skulle komma och hämta dem igår kväll, hemma hos dem i Landskrona. Vad långt det är till Landskrona. Mannen hade jobbat hela dagen i Kristianstad, körde sedan till mina föräldrar för att låna släpet, sedan till hem för att hämta upp oss. Sedan bar det iväg till Billy.

Kör inte på motorvägen mellan Lund och Löddeköpinge, vilka köer! De som kom från Lödde och skulle mot Lund satt nog i bilköer i över 1timme.

Väl framme vid målet tittade vi på hyllorna som var praktiskt taget som nya, bra! Fick hjälp av säljaren att packa på allt på släpet och sedan tackade vi för oss och körde hem igen. Denna gången via Marieholm, Eslöv och Gårdstånga för att slippa alla köerna.

Kvällen kändes som en hel evighet, trötta och hungriga var vi. Barnen var sura och även deras föräldrar. Väl hemma blev det något snabbt att äta och sedan fick Mannen sätta sig och jobba en stund medan jag försökte knuffa undan barnen från hyllorna som stod utan böcker och var jätteroliga att leka och klättra i.

Nu är de på plats och snart även välfyllda med böcker. Gårdagens trötthet har delvis försvunnit men nu ska vi rensa i trädgården och köra upp med saker till föräldrarna och sedan ska jag äntligen få hem mitt armeringsjärn.

En liten söting på mailen

En helt vanlig mamma satt och fyllde i ett kvällstidningstest där bland annat frågan :
"-Anser du att du är normalviktig?" dök upp.

Hon läste frågan högt för sig själv och den 9-årige sonen lyssnade och funderade. Sen sa han:
"-Nä, mamma du är inte normalviktig,
Du är ju jätteviktig".

Ha en trevlig dag alla mammor (och pappor)!



Hobbybloggare som smygläser

Ni har väl läst att Fotbollsfrun  har blivit proffsbloggare på Aftonbladet? Det är nästan alltid lika roligt att läsa hennes inlägg samt krönika.

Den här bloggvärlden är väldigt speciell. Man skriver en blogg om vad man känner för att skriva om, man går in och läser på en massa okända människors bloggar, kanske skriver en kommentar, det lockar fler personer till att läsa ens egen blogg. Bloggvänner finns ( speciellt även detta), det tar alldeles för mycket tid ( tycker jag).

Nu tänker jag hålla mig till att skriva min egen blogg och läsa de som jag har som favoriter, kommentera gör jag nästan aldrig. Jag är en smygläsare=)!

Tacksamhet

Vi ska som bekant på bröllop den 14/7. Bröllopet är precis som vårat, en fest där barn inte är medbjudna. Efter mycket om och men har vi nu äntligen fått tag på på barnvakt till våra vildingar. Mina föräldrar samt Bror P med Sambo S ska på samma bröllop som vi, Mannens föräldrar ska dra till sina hemtrakter den 9/7 och Mannens syster ska dagen efter hemkomsten från sin Greklandsresa köra 100 mil rakt upp i landet, till samma hemtrakter som ovanstående. Hon kommer hem från Grekland den 13/7 och kör då den 14/7.

Nu har våra sötaste vänner A och A sagt att de självklart passar våra vildingar när vi ska på bröllop. De tycker att det ska bli så roligt och Storebror blev jätteglad när jag berättade att de skulle vara hos dem. A som är frisörska ska hela förmiddagen hjälpa mig med hår och smink och sedan tar hon hand om barnen efter detta. Det är vänner det!
Tack!


Resa köpes!

Var inne och tittade på de stora charterbolagens hemsidor idag. Vi skulle väldigt gärna vilja ta en liten resa till något varmt ställe i oktober ( när fotbollen är slut, fast golfen har kanske börjat då=) ( man måste ha något att göra som vissa säger, klart man måste,men jag undrar när det är min tur?!=)

För mellan 15.000- 18.000 kronor får vi en resa för hela familjen till solen i oktober. Något att tänka på! Fast man få en del välbehövliga saker till huset för denna summa också, nya ytterdörrar kanske?


Vi får tänka lite till...




Regnställ köpes!

Sitter här och skriver med sovrumsfönstret något på glänt, det fullständigt öser ner utanför. Det är kallt och det blåser. Stäng fönster och dörrar, tänd värmeljusen och ta fram de varma filtarna, det är höst!

Har ikväll haft besök av J och S som är hemma  på två veckors semester. Eftersom vi inte var med på årets midsommarfirande här hemma så fick vi få till en liten träff hemma hos oss ikväll istället. Trevligt att umgås med söta och goda vänner som söker sig ner till våra trakter igen samt väntar tillökning i januari. Grattis! Detta fick vi dock reda på när vi träffade dem i maj men då var det en hemlighet och nu får vi äntligen komma ut med den.

Storebror klarade plask och lek alldeles perfekt idag. Han simmar, pratar , simmar och pratar lite till. Har vi tur så kan vi lägga till märket Sköldpaddan till tavlan på fredag.

Var som jag tidigare skrev hos en god vän idag på lunch. Sist vännen med familj var hos oss beklagade jag mig över att jag måste komma ihåg att köpa en mjölkkanna som man kan ställa fram på bordet när det vankas kaffe. Idag fick jag en fin liten vit Höganäskanna utav henne. Hon hade sett den och kommit att tänka på oss. Jag blev så glad! Vilka vänner det finns!

Killarna sover, mannen pluggar golf  och jag ska leta vidare efter mitt regnställ.

Natti!

Till M: På plantskolan sa det att det gick bra att plantera trädet så nära huset men att jag fick klippa den. Hoppas det funkar.


Semestern krympte

Datumet på söndag är den 1 juli, när kommer sommaren undrar jag?! Det har inte blivit många kvällar på altanen. Grillen är använd många gånger men de flesta av gångerna har maten fått avnjutas inomhus.

Mannen kom hem från fotbollsträningen med sommarschemat. Eftersom det inte har gått så bra för laget de senaste matcherna ska de nu träna fem dagar i veckan under hela Mannens semester. Tisdag-Torsdag samt lördag och söndag. Mitt i veckan 19-21 samt helg 12-14. Hahahahahahah!!! skrattar jag.

Nu ska jag och killarna köra till en god vän och äta lunch.

Tillfredställda behov

När man blir så där riktigt arg då vill jag bara svära. Detta är dock inte så passande när man har minst två stycken barn hängandes kring benen varje dag. Nu har jag kommit på det, blir jag riktigt arg så svär jag, fast inte så att barnen hör.

Så här kan det låta:

-Men det var väl också själva (fan)! Ordet (fan) uttalar jag inte utan det mimar jag. Har nu fått upp rutin på detta och funkar faktiskt riktigt bra.

Sen kan man alltid försöka att inte svära alls men än så länge funkar detta bra. I alla fall tills barnen förstår vad som finns i den tysta luckan=)


Minnen

Några minnen som väcks till liv?...Ni na ni na na ni na na na ni na.....


En blomstrande inköpsrunda

Killarna och jag åkte idag till Rosenhagen i Skåne Tranås för att inhandla en Hängsälg.

186449-213

Det blev även några lavendel som planterades i min kommande skugghörna. Till helgen hämtas armeringsjärnet hem och sedan ska murgrönan planteras in till denna.

186449-214

Sätter även in en bild på en av mina blomsterlådor. Lådan som är på skuggsidan av huset är helt klart vackrast.

186449-215



Nu börjar snart Allsången med The Ark!!!


Blandade alster

En trevlig sida där man kan spendera de pengar som bliv över till det där lilla extra...

www.designonline.se

Sommar, allsångens och mordens årstid

Ikväll ska mina barn vara i sina sängar klockan 20.00 för då börjar Allsång på Skansen som ikväll bland annat gästas av The Ark. Detta måste jag se. När musikstimmen är slut börar Morden i Midsomer, en stad jag aldrig hade flyttat till eftersom man lever väldigt osäkert där.

Igår försökte vi titta på en film som Mannen hade lånat av en vän. Numera kan jag endast titta på film om jag är själv hemma, har jag någon brevid mig så somnar jag, oavsett om filmen är bra eller inte. Jag fick avbryta mitt filmtittande för att istället läsa runt på olika inredningsbloggar, vilka fantastiska hus och hem det finns runt om i landet. Efter bloggandet fortsatte jag med min bok En märklig affär skriven av Peter Robinson. Boken är bra men har ännu inte blivit sådär riktigt spännande som brittiska deckare brukar bli, jag väntar med...just spänning på detta.

Mannen förbereder sig med frukost i köket inför sin andra dag som golfare. Tydligen hade deras instruktör frågat honom om han hade spelat golf förr...

Jag och killarna förbereder oss för en dag inomhus verkar det som om man tittar ut . Hoppas på uppehåll i alla fall mellan 16.20-17.00 då Storebror går på plask och lek. Idag ska jag inte glömma kameran så att vi kan föreviga dessa första bentag (eller andetag som Storebror säger) som han har lärt sig att ta. Igår simmade han 100 meter med hjälp av dyna och sina ben, duktig kille!

Öppnade tidningen idag och läste en kort intervju med Mannens fotbollstränare, de ska tydligen mitt i semestern träna 5 dagar i veckan plus match. Såg att det var träning samma dag som vi ska på bröllop samt dagen efter, måtte serien vara slut snart.

Goda vänner till oss ska också på bröllop i sommar, tydligen ska festen hållas i samma lokal som vi hade vår fest, officersmässen på Revingehed. Trevlig lokal, hoppas allt fungerar lika bra med mat och personal som det gjorde för oss. Har hört lite blandade meningar om detta sedan lokalen helt hyrdes ut till ett stort företag.

Nu ska jag hålla mina tummar för att bröllopet vi ska gå på den 14/7 får lika underbart väder som vi hade när vi gifte oss den 2/7 2005. Fast det är klart, vädret är ju inte allt, men mycket.

186449-211
Notera den klarblå himlen.


Midsommar i bilden

186449-202
Jag brukar aldrig vara med på bild, men nu fick jag!

186449-203
Storebror, som gillar att vara med på bild

186449-204
Viggo,även kallad Toker

186449-205
Borgholms slottsruin

186449-206
Solliden. Precis när vi kom hade Kungen och Drottninge varit ute i sin trädgård. Attans också!=)

186449-207
Storebror och jag på en hyrd cykel


186449-208
Blivande proffs?! Mannen vann och blev jätteglad för det, tur att han vann minigolfen nu när han
ska börja ta sitt gröna kort imorgon.

186449-209
Storebror och en massa skuggor.


Öländsk midsommar

Vi for till Öland vid 10-tiden i fredags förmiddag. Regnade gjorde det här hemma och även på Öland, dock klarnade det upp något framåt kvällen. All midsommarmat var nerpackad och när vi kom till stugan väntade mina föräldrar där.

Lite små tilltugg serverades innan den stora midsommarbuffén dukades fram. Vi åt ute fastän det regnade, vi satt under tak och alla höll värmen bra. Jordgubbarna med grädden fick vi äta inomhus. När sedan Storebror såg att det hade slutat regna var det bara att lunka iväg ner till havet och lekplatsen för gissa om Storebror hade spring i benen.

När vi vaknade lördagmorgon sken solen och vi kunde äta en god frukost utomhus. Efter frukosten packade vi in vår lilla familj i bilen och åkte till Solliden och Borgholm. Trevlig lite tur i Kungens trädgård samt en "titta på hus" tur i Borgholm. Mycket fina hus!

Åter i stugan gick Mannen, pappa och barnen ner och badade. Mamma och jag åkte till ICA för att inhandla inför kvällens grillning. All matlagning stod sedan Mannen för, kock som han är. Solen sken och vi hade sedan en underbar kväll med god mat och god dryck samt den obligatoriska turen ner till lekplatsen.

Idag packade vi undan lite sen gick vi alla ner till minigolfbanan. Något som alla kan vara med på, oavsett ålder, jätteroligt!  Sedan slöt Bror P och Sambo S upp, de hade firat midsommar i Kalmar/Borgholm ( midsommarfest på Strand i Borgholm). Vi åt en mycket god lunch på PÅ KAJ 4 i Färjestaden (pappa bjöd), efter lunch åkte vi hem. Mina föräldrar stannar veckan ut.

Tack till mamma och pappa för den väldigt mysiga och trevliga midsommaren.

Vi brukar fira midsommar med alla våra "goa" vänner men eftersom vi är de enda som har fått barn så kan det ibland vara lite lugnare att åka iväg över denna helg.

Fler barn i gänget är på väg.......Tack för det säger vi! =)

Elton och annat

(Till Anna=)

Elton John är ju ingen diva, som jag lite skämtsamt kallade honom igår.  Han var punktlig och rockade loss i hela två timmar och en kvart. Vi hade bra platser men ändå såg han ut som en liten prick där framme vid sin flygel. Tur att de har storbildstv. Hans bandmedlemmar bestod av äldre rockare av mycket hög klass, vilka musiker! Förbandet bjöd på en snygg sångare med en ruggigt bra röst, han såg dock något sliten ut men det ska man väl som rockare. Vi som var där var jag, svärmor och svägerska samt 17997 stycken andra. Inga skandaler, allt gick lugnt, bajamajorna släppte i vanlig ordning ut mindre trevliga dofter men de var långt borta från oss och när det gäller bajamajor då kan jag konsten att inte kissa på sex timmar.

När vi efter konserten stod och väntade på taxi då kom helikoptern och hämtade Elton och sedan bar det av till Sturup där det egna planet väntade för en snabb återresa till London.

Elton John

Tack till Elton och Svärmor!


Min dag idag är annars rätt så full av en massa måsten. Nu på morgonen har jag bakat en chokladkaka med hasselnötter. På denna ska det sedan vara topping (färskost, florsocker, lime, smör) och sist men inte minst jordgubbar. Efter chokladkakan gjorde jag en lax och räktårta (till midsommar) samt köttbullar. Killarna fick under tiden härja fritt, därför ser nu huset ut därefter. Nu ska jag skrubba hela huset, bäst att passa på när Viggo sover. Efter skrubb är det plask och lek för att sedan åka hem och förbereda inför Mannens kalas klockan 18. Det blir helgrillad kyckling, fylld med en massa goda färska örter, en melonsallad med fetaost och pinjenötter samt en kall potatissallad med bland annat kapris.

Ett stort grattis till min snygge man och världens bästa pappa (Viggo är i magen)

186449-201





Mat, vila och fotboll

Lunch med efterföljande tupplur på altanen medan Storebror slöade framför en film och Viggo sov i vagnen. Några sidor ur min nya bok hann jag också med att läsa.

När sedan Viggo vaknat och ätit sin lunch blev det fotbollsmatch i trädgården. Behöver jag säga vem som vann?
-JAG VANN!!!

Tog ytterligare några bilder på vår altan samt min fina taklök som nu har gett ifrån sig en vacker blomma.

186449-197


186449-198


186449-199

Önskan om fler timmar

Idag måste jag och killarna hitta present till Mannen, jag vet vad vi ska köpa men vi måste bara hitta den rätta. Killarna med Storebror i spetsen ska få köpa något till sin pappa. Efter detta inköp måste vi vidare till ICA för att handla både inför morgondagens kalas och midsommar. Eftersom jag inte är så förtjust i sill ( jag har verkligen försökt flertalet gånger men jag och sillen hittar inte varandra) så ska jag göra en lax och räktårta som jag själv ( och även andra som önskar) ska äta istället för sillen. "Tingvalla" köttbullar ska tillagas, potatismos och ramlösa är några av ingredienserna i dessa goda köttbullar. Ska även försöka att städa av här lite innan jag packar in mig själv och killarna i bilen för att fara mot Malmö och Elton John. Farfar ställer upp och passar sina tre barnbarn så att vi andra kan gå på konsert. Mannen ska efter sin fotbollsmatch köra och hämta killarna för jag gissar att "divan" Elton inte kommer att spela i tid, vi får väl se.

Imorgon fyller Mannen 31  år och det betyder att vi snart har varit tillsammans i 10 år!!! Litet kalas för familjen på kvällen ,grillat och god chokladtårta med jordgubbar ska det bli. Vi måste även packa inför vår lilla weekend på Öland men det känns som om att vi får packa efter kalaset imorgon.

GLAD MIDSOMMAR!


"Midsommardans" (1897), målning av Anders Zorn
Midsommar dans,målad av Anders Zorn


Plaskande och lekande

När vi igår åter befann oss på badet så kändes det som om det var igår Storebror gick på plask och lek när det i själva verket var ett helt år sedan. Skillanden var att Storebror fanns sig i allt som fröknarna sa till honom och han var i vattnet hela lektionen samt att jag inte satt och ammade Viggo hela tiden utan nu satt han något frustrerad i sin vagn och vill inget annat än att dyka ner i vattnet.

Idag har jag bakat Majas salladsbröd, goda vetebullar med lite wienersmak. Lätta att baka men tiden är nästan för lång. En timmes jäsning som deg och sedan en timmes jäsning som bullar.

Snart ska vi bege oss till dagens plask och lek lektion, men innan dess ska vi hinna med en liten stunds vila för att krafterna ska räcka ända tills kvällen.

Igår blev jag vittne till ett grannbråk utan dess like, inget slagsmål uppstod tack och lov men det var nog inte långt ifrån. Det var någon som fick nog av vår "knäppa" granne och sa till honom. Tur att man inte behöver bevittna sådant varje dag.

Imorgon är det Elton John som gäller för att sedan stå med huvudet i grytorna hela torsdagen.  Nu håller vi tummarna för att midsommarvädret blir kalas.


186449-196

Majas salladsbröd

Summering

Helgen har som vanligt gott alldeles för fort.

Fredagen innehöll lek för barnen, fotboll för mannen, besök på NOVA Lund för hela familjen och sedan en stillsam fredagkväll.

Igår hade Storebror en kompis här, hon har diabetes vilket innebär en del kontroller av blodsockret, det var lite lågt ett tag men det fixade vi med en fika. Barn är fantastiska, denna lilla 5-åring stack sig i fingret, torkade av, tryckte fram blod, i med sticka i mätaren, satte igång den och sedan fick jag läsa av den. På kvällen packade vi in hela familjen + Pia i bilen och åkte mot Skanör. En trevlig grillfest med vin och goda hamburgare.

Idag har vi haft en skön söndag. Storebror och jag besökte Sjöbo IF´s loppmarknad. Jag fyndade några ljusstakar men det fynd jag gläds mest över är mina vatten/vin karaffer och Storebror köpte ett hopprep. Kvällen bjöd på grillning med Bror P och Sambo S.

Imorgon börjar plask och lek för Storebror. På onsdag ska jag med svärmor och Mannens syster och lyssna på Elton John, Svärfar ska passa alla (3) barnen.På torsdag fyller Mannen 31 år och då bjuds på det ett litet kalas. Fredag morgon då packar vi bilen igen för att köra till Öland över midsommar.

Nu ska jag nog lägga mig och läsa en stund.

Någon

Min absoluta favoritlåt, lyssna och njut!

När jag var i Spanien på semester med min familj 1991 hade en killkompisi klassen spelat in ett band till mig med sina favoriter, Depeche Mode. Deras låt Somebody had varit min favorit sedan dess.

Livets underverk

Fick ett sms inatt från en kursare som numera är bosatt i Göteborg. Inatt efter 23h värkar och slutligen en sugklocka föddes deras lille Albin. Fick nyss en bild på honom ( tack för dagens teknik). Suck, han var så fin och alldeles ny. Direkt börjar man minnas hur det var när vi fick vår första son. Tre veckor över tiden, igångsatt, värkar i måååånga timmar och slutligen sugklocka. Men när han väl var ute glömdes allt det onda bort (för en stund i alla fall) och man blev bara så förälskad i detta lilla underverk. Samtidigt visste man ingenting , hur ska vi göra, vad händer nu, hungrig, trött?????

Direkt när affärerna öppnade idag var jag där och inhandlade en present till Albin, den skickades sedan på posten och väntas dyka upp i Göteborg någon gång i början av nästa vecka.

Grattis till A+A+H!!!



186449-193
Viggo, som föddes 11/4 2006

186449-194
Bröderna L


186449-195
Stolt Storebror



Misstänksamma prickar

Har tillbringat halva dagen på NOVA Lund idag, mannen mötte upp efter en stund eftersom han fått ett avbokat kundbesök. Det blev en gemensam lunch på den snart stängda restaurangen. Tre av fyra restauranger stänger imorgon, ryktet gick om att det var fiffel med pengar som låg bakom. Hoppas att nya restauranger dyker upp inom kort.

Hittade nya jeans till Storebror, strl 116, tror ibland att han växer några centimeter varje natt. Viggo fick en fin röd och blårandig munkjacka som han förhoppningsvis kan använda hela sommaren.

Ett obligatoriskt besök på BR-Leksaker, samt ett besök i dataspelsaffären hanns också med. Måste ge en eloge till Storebror, han tjatar aldrig om att han ska ha och ha och ha, när vi är i leksaksaffärer. Han nöjer sig långt med att titta och beundra.

Under lunchen såg jag och mannen misstänksamma prickar som har börjat sprida sig på Viggo, är det vattenkoppor? Vi får vänta och se hur det fortskrider sig.


Munkjackan Viggo fick ,fast i andra färger






Vinexpert

Jag blir lite rädd, här dyker han upp i TV-rutan men håret stående rakt upp( inte lite heller), glasögonen långt ner på näsan och sluddrar väldigt när han talar. Hans uttalade Rrrrrr rullar runt i hela munnen på honom.....det är Bengt Frithiofsson på TV4 som tipsar om öl och vin i nyhetsmorgon.

Han är säkert väldigt duktig men jag undrar hur mycket han dricker, egentligen=)?


FOTO: Pressens bild
Den nya alkoholistfällan enligt experterna, bara att trycka och hälla.


Grillat med spett

Ikväll har vi grillat, det är så gott och det finns massor man kan grilla och sedan njuta av. Idag blev det grillade scampi på spett, stekt ris med massor av grönsaker, en chili-lime-pepparsås (kall). Jag hade marinerat scampin i mannens hemmagjorda salsa, pepparolja och lite soja. Mycket gott!

Storebror och Viggo fick grillad korv, en favorit för dem. Imorgon till mellanmål har Storebror önskat sig krabbelurer, den önskan får vi uppfylla.

Inte en bild på just min scampi, utan tagen från www.rostadmandelochruccola.blogspot.com


Min snygging!

186449-192
En något suddig bild eftersom den är tagen när Storebror är i full fart.

Sommarlov och kojbygge

Storebror hade som jag tidigare skrivit sin sista dag på dagis, innan sommarlov, idag. Nu är det sommarlov, lek på kvällarna, sovmorgon och mycket mer som gäller. Just nu byggs det koja för fullt med "Moffors" byasten. Byastenen används till golv i den superskitfina ( som Storebror själv sa) kojan.

Titta och njut, vilket mästerbygge!

186449-190

Lillebror Viggo fick också vara med en stund

186449-191


Just nu på vår altan sker det skapande utan dess like...spännande! Återkommer med bilder.


Bloggtorka

Livet leker!

Storebror har sin sista dag på dagis idag, åter igen den 27/8. Viggo klättrar och drar i allt, har lärt sig att klättra upp på köksstolarna så nu dröjer det bara timmar innan han kommer på att han kan föra dem framför sig för att sedan klättra och nå precis vad han vill, vi längtar verkligen till detta ögonblick (läs ironi)

Mannen jobbar på och har fortfarande lite ont i sina revben, kan ev inte spela match imorgon.

Jag tar hand om våra barn, städar, tvättar, lagar mat, njuter, påtar i trädgården, njuter, läser böcker och njuter.

Finns inte mycket att skriva och inga måsten att göra. Vi tar dagen som den kommer...HÄRLIGT!

Midsommar på Öland, strandfest i Skanör på lördag och lite annat smått och gott inbokat, precis som det ska vara.

Ovetande 5-åring

Fick beskedet igår när jag kom för att lämna Storebror på dagis att en av "fröknarna" ska sluta. Storebror har lyckan att få tillbringa sin "dagistid" på den bästa (enligt mig)  förskolan i vår kommun. Även den bästa personalen som finns arbetar på denna förskola. Tre kvinnor i sin bästa ålder som har många års erfarenhet av barn och som ger vårt barn den bästa omsorgen han kan få (näst efter hemmet =)

Vi kommer att sakna fröken som slutar, det vet jag att Storebror också kommer att göra.

De som arbetar på förskolan kompletterar varandra så oerhört bra på alla sätt och vis och jag hoppas verkligen att de hittar en ersättare som passar in i denna trio.

Det känns lite vemodigt samtidigt som man måste önska "slutarfröken" lycka till och ett stort GRATTIS till den förskola med personal som får henne som fröken  och kollega.

Undrar vad Storebror säger när han får reda på att hans mentor ska sluta?

Nu får jag nog gå och väcka mina sovande barn, snart är det dags för dagis för Storebror. De har redan börjat sitt sommarlov med senare läggningar och sovmorgon.

Det ser mörkt ut där ute, hoppas att dessa moln drar förbi och att himlen förblir klarblå några dagar till.

Trädgårdsplaner

Bild:Thymus serpyllum1.jpg
Backtimjan


Jättedaggkåpa


Lavendel



Rödbladig revsuga (den röda växten på bilden alltså)



Idag har jag och Viggo varit på Flyinge plantshop och inhandlat ovanstående växter. De är redan planterade och klara, hoppas på resultat till nästa vår/sommar. Den som väntar på något gott....

Igår hittade jag ett armeringsjärn (1,5 m x 1,5m) hos mamma och pappa. Detta ska jag sätta upp som en vägg intill garaget. Till detta järn köpte jag idag murgröna som ska växa sig uppåt. I denna hörna med väggen saknas en trädgårdsbänk, detta hoppas jag hitta på någon loppis inom kort.






Boktips!


Tätt intill dagarna skriven av Mustafa Can

Hon föddes i Kurdistan någongång under slutet av 1930-talet, födde sju barn som dog och åtta som överlevde. Utvandrade till Sverige på 1970-talet, död på Skövde lasarett i januari 2005.

Detta är boken om Mustafa Can´s älskade mamma. Hon var kvinnan som växt upp och levt i Kurdistan, han var pojken som levt några få år i Kurdistan, flyttade till Sverige och tog sig an den svenska kulturen och fick sedan svårt att förstå sin mamma ( inte pga språket) Vem var hon? Vad tänkte hon på?

I början av boken möter vi Mustafa och hans mamma när hon precis har fått beskedet att hon är döende. Man får följa hans tankar om sin mamma, hans frågor om hennes hårda liv och förlusten av hans sju syskon.

Författaren skriver väldigt ärligt om sina känslor och de svar han får från sin mamma. Man blir väldigt bestört över de liv hon har levt och hur nu sjukdomen sätter sina klor i henne, samtidigt får man en fantastiskt och ibland skrämmande inblick i hur livet och den oerhörda utanförskapen som en flykt till ett annat land kan bestå av samt vilka skillnader på livet det finns i världen.

Väl värd att läsa, den är bra och jag tar den med mig i tankarna. Böcker som lämnar spår är böcker som för mig är värda att läsa.

Vackra perenner i mors trädgård

DSC00204.JPG
Vackra perenner i mors trädgård

Sommar, sommar, sommar....

Det är så härligt att gå i solen....

Premiär på badstranden i lördags, lyckades bränna mig ganska rejält, måste vara ett tunnt ozonskikt där uppe. Kanske borde man smörja in sig själv lika bra och mycket som man gör med barnen.

Igår fick vi göra ett akutbesök på sjukhuset i Ystad efter Mannens fotbollsmatch. Storebror fick åka med mormor och morfar hem och Viggo fick följa med och vara tyrann på sjukhuset i Ystad. Mannen kom in snabbt och det hela visade sig vara en ev. spricka i revbenet. Ont har han i alla fall. Igår när vi kom hem och lagt oss fråga jag honom hur det kändes nu. Han svarade att det nog hade gjort mindre ont om han hade tagit några alvedon, men han det gjorde för ont att resa sig upp ur sängen och gå och hämta dem. Mitt svar var då: Du kan ju ta dem imorgon när du ändå ska upp och åka till jobbet (GÄSP!!!) Vilken snäll fru man är, så omtänksam! Min enda tanke just då var att sova.

Idag är vi hos mamma. Det är varmt ute, viggo sover i skuggan och Storebror har just blivit serverad nygräddade pannkakor av mormor. Gott tycker han.

Mannen kommer hem tidigast imorgon kväll, är iväg med jobbet hela dagen och kvällen.

För mig har lugnet verkligen kommit. Det är så skönt, kalendern är ganska gles, vädret är toppen, Storebror går mot sin sista vecka på dagis sedan väntar simskola i 2 veckor.

Midsommar ska vi tillbringa på Öland, ska bli skönt.

Boken Tätt intill dagarna av Mustafa Can är färdigläst. Återkommer nog redan ikväll med ett inlägg om denna bok.

Nu får jag ut en runda till i skuggan för värmen inomhus är inte lika behaglig nu som på vintern.


Glass i stora lass

DSC00203.JPG
Glass i stora lass

Muskelknutte

DSC00201.JPG
Muskelknutte

Här är vi och njuter.

DSC00200.JPG
Här är vi och njuter.

Frukost på altanen. Redan varmt ute

DSC00196.JPG
Frukost på altanen. Redan varmt ute

211

Inte 112, utan 211! Så många bilder tog jag igår på Kusin M´s överraskningsfest. Till slut kunde jag knappt prata med någon utan att jag tog foto på denna person samtidigt. Då la jag ner kameran i väskan och sa godnatt till den.

Nu säger jag godnatt till er med några få av de 211 stycken.

186449-182
Kusin M´s föräldrar


186449-183

Brudparet


186449-184

Brudparets små godingar

Lugnet infinner sig

Nu börjar jag nästan känna att det är sommarlov/föräldrar"ledgihet". Idag har jag lämnat Storebror på dagis, handlat en ny trådlös telefon, handlat lite mat, diskat, plockat, lekt med Viggo, hämtat Storebror, sprungit 5 km och lite annat smått och gott. Det viktigaste av allt är att allt har skett i lugnt takt och ingen stress. När Viggo sov middag satt jag på uteplatsen och läste en trädgårdstidning för att sedan åter igen få sjunka in i boken som figurerar på bilden nedan. Återkommer med en utvärdering av boken när den är färdigläst.

När Viggo somnat för kvällen och Storebror tittade på film passade jag på att lägga mig ner i soffan på uteplatsen, härligt! Kan hända att jag slummrade till några minuter också. Sedan kom Storebror och ville att jag skulle läsa den nya Bamsetidningen, det kan man ju inte säga nej till.

Vi har precis vattnat blommorna och häckplantorna, sedan var det kvällsfika på uteplatsen under markisen, vilken underbar kväll!

Imorgon är det fredag och Storebror har berättat för mig att han absolut inte vill åka till IKEA eller Bo Ohlsson utan att han vill ha en lugn dag hemma. Det får väl bli en lugn dag hemma då. Imorgon kväll ska vi till brudparet och prata bröllopsfest. Spännande!!!


Kaprifol, har en stor sådan brevid uteplatsen. Den doftar ljuvligt på kvällen. Påminner mig om sommarkvällarna hos mormor när hon fortfarande bodde i huset. Dofter framkallar minnen!



Så att ni vet vad jag gör

DSC00193.JPG
Så att ni vet vad jag gör

Hemligheter och födelsedagskalas

Nu var det då äntligen dax! Kusin M som ska gifta sig i sommar fyller idag 30 år...HURRA!!! Eftersom både Kusin M och hennes blivande make har undanbett sig möhippa och svensexa tyckte vi ändå att något måste göras. En överraskningsfest för Kusin M på hennes stora dag, vilken bra idé! Allt förankrades med dem blivande maken ( han fick godkänna gästlistan samt ljuga för sin blivande fru), brev skickades ut, konto öppnades, planer smeds och mat handlades.

Kusin M hade ingen aning om att det "öppna huset" som hon bjöd till skulle inte äga rum.

Idag klockan 06.30 ringde min väckarklocka. Jag, lillkusinen och gravida K skulle träffas i festlokalen klockan 8 för att börja med maten. Dagen innan hade jag gjort glasstårtorna och handlat. Gravida K hade bakat bullar. Lillkusinen och jag skulle hämta Kusin M klockan 1. Detta för att ge henne vår ( min, mannen och barnens) present, en blomsterkrans och en timmes avslappnande massage. Efter detta körde vi runt för att förvirra henne ( hon hade ögonbindel) för att sedan köra upp till festlokalen där alla vänner och släkt stod och väntade.


Det hela resulterade i en mycket trevlig eftermiddag med många skratt. Allt gick precis som planerat.

Grattis Kusin M på 30-års dagen!

186449-180

Färdigt!

186449-177

186449-178

186449-179

Konsten att lyssna

Att lyssna och göra som någon ber om eller som man blir tillsagd att göra, det är inte någon av min snart 5-årige sons starkaste egenskaper ( kanske ingen annan 5-åring heller) Ibland känns det som om man ska bli tokig! Jag upprepar förmaningar och annat i ett och i ett hela dagarna. Allt måste sägas om och om igen...OTROLIGT!

Jag har lärt mig att när man pratar med barn så ska man utelämna ordet inte ur sina meningar, för de hör ändå inte detta lilla ord. Det är viktigt att barnen vid en förmaning eller tillsägelse får upprepa det man har sagt så att man vet att de har tagit in det. Låter kanske jobbigt, men har man sedan en 1-åring som är precis överallt och ingenstans så gäller det att man försäker hitta ett system som fungerar. Men som med alla system med småbarn så får man snart hitta på något nytt när nästa fas är på gång och ska genomlidas =) den med.


Det skiljer 50 år, 75 år och 79 år!

Vad trevligt det kan vara att få besök av farmor och farfar (i år fyller de båda 80 år), snällare människor får man leta efter. De är intresserade av vårt liv, tittade runt i vårt hus, pratade med barnen och stördes inte när barnen skrek och tjoade precis som barn gör. De var väldigt tacksamma för att de fick komma hit och tyckte att det var så trevligt. De åt, drack och småpratade med oss hela kvällen. Mycket trevligt!

Min "gammelfarmor" var 16 år när hon fick min farfar. Han är född på ålderdomshemmet i Tryde för där var hans mormor föreståndare. Han blev direkt lämnad till en fosterfamilj eftersom det ansågs skammligt att föda barn i så unga år och att hon sedan dessutom var ogift gjorde  inte saken bättre. Farfar växte upp i olika fosterfamiljer. I en fosterfamilj blev han slagen med spiskroken när han inte lyssnade som liten 1-åring och klättrade på spisen, ärret på hakan efter detta finns fortfarande kvar. När han fyllde 8 år kom han till Råbyholm (barnhem) i Lund, där bodde han tills han började arbeta som verktygsmästare vid 14 års ålder!!!.

Något ont om sin barndom har jag aldrig hört honom säga och vad jag vet så har han aldrig varit elak och dum mot varken sin fru eller sina barn. Någon i alla dessa fosterfamiljer måste ha gjort honom gott, dessutom trivdes han bra på barnhemmet ( han kunde knappast jämföra med något annat) Kontakten med sin mor återupptogs senare i hans liv, dock har han aldrig bott tillsammans med henne.


Historia måste förmedlas vidare så att vi vet var vi kommer ifrån. Lyssna och ta till er vad den äldre generationen har att dela med sig av, det ger en så mycket.


186449-175
Jag för det vidare...

186449-176
Farfar Nisse, pappas bror Peter och farmor Ulla

Den äldre generationen

Nu i eftermiddag får vi besök av min farmor och farfar (barnens farmor Ulla och farfar Nisse). De har själva ringt och bjudit hit sig, trevligt med sådana intiativ. Naturligtvis ska vi bjuda dem på middag, det blir grillat (idag igen) med nypotatis i ugnen. Naturligtvis måste vi även bjuda på något till kaffet på maten. Det bli äppelknyten, köpta i kakdisken på ICA Kvantum.

I övrigt har dagen bjudit på en massa körande hit och dit. Storebror tröttnade ganska snabbt och som belöning för att han varit så duktig hela dagen har han nu en kompis här. Viggo springer mest runt och drar och sliter i allting, för tänk om något skulle få lov att  stå på den platsen där vi har valt att placera det.

Jag måste snart börja förbereda för min fönstermålning. Våra fönster är i stort behov av en uppfräschning. Detta projekt blir dock liggande några veckor till tror jag.

Inte i närheten

Vi kom aldrig i väg till havet. Tröttheten slog mig i huvudet och jag var bara tvungen att gå och lägga mig en stund. Sedan skulle mannens bil hämtas i Bjärsjölagård, planerna var att vi efter detta skulle köra ner till Ystad och äta men istället blev det en tur inom ICA Supermarket där köttbiten och briketterna ännu en gång åkte ner i korgen. För det mesta är det nästan godare att äta hemma i lugn och ro.

Nu ska jag och mannen dricka en kopp kaffe och äta en bit nygjord rabarberpaj. Kan nog bli hur gott som helst.

Mot havet!

Nu bär det snart av mot Ystad. En runda ner till stranden, kanske ett dopp för Storebror. Han sitter redan iklädd badshorts, i bilen. Känner vi för det blir det kanske en middag på antingen Fritidsbaren eller "Jakten"

Sköna söndag, trots endast 2 timmars sömn

Stranden vid Sandhammaren 

Bilden hämtad från www.wikipedia.org

Två för korta timmar

Började jobba klockan 8 igår kväll, skrev ut mig 03.45. Hittade en något berusad man (faktiskt min!) på parkeringen väntandes med resten av gänget, på en taxi.

Ställde klockan på en alldeles för tidig tid för att barnen skulle hämtas så tidigt som möjligt...2 timmars sömn blev det totalt.

Att hoppa in och gästspela som bartender lite då och då är väl helt ok men fulla människor kan vara precis hur jobbiga som helst.

Nu sitter jag här och stirrar rakt fram, har inte ätit frukost än, kanske kommer aptiten åter om jag sover några timmar till.


Så låt de sista ljuva åren, bli de bäst i vårt liv. Den lycka som vi kände
... ( Lasse Stefanz)


Gott!

DSC00189.JPG
Gott!

Park med djur

Idag bar det av på familjedag tillsammans med Storebrors förskola. Målet för oss alla var Ystad djurpark. Själv är jag inte så imponerad av denna park, dock är omgivningen ganska trevlig och med rätt sällskap, vilket vi hade idag, så blir det en kanondag tillsammans med många barn och föräldrar. Inte att förglömma de tre bästa "fröknarna" i världen (Storebrors ord och jag kan inget annat än att instämma).

Vi åt gott, umgicks, barnen lekte och vi hade alla trevligt tillsammans. Efter mycket tjat från barnen gick vi vidare mot djurparkens badavdelning där vi tillbringade merparten av dagen. Även Viggo badade och det tyckte han var toppen.

Storebror är nu och leker hos en kompis från förskolan och imorgon är han uppbokad med en annan kompis. Snart få vi väl boka tid med honom vi också=)

Väl hemma igen var det bara att röja undan i hemmet och fram med trasa och dammsugare. Alltid lika kul att göra en fredag eftermiddag.

Mannen var hemma om och åt middag och sedan var det dags för fotboll. Själv ska jag och Viggo snart köra och hämta Storebror. Sen kommer min vän A hit och vi ska stoppa ner killarna i varsin vagn och sedan blir det till att gå vår runda i byn. Skönt med motion.

Imorgon ska mannen iväg med fotbollslaget. De ska spela paintball, grilla, titta på landskampen och sedan ska det åkas till "Sommarnatta" på Tingvalla i Tomelilla. Där gör även jag ett gästspel i baren mellan 20.00-04.00 (ska jobba). Barnen är i tryggt förvar hos mormor och morfar.

Trevlig helg!