Efter, del I

186449-173
Så snyggt det blir, även om blixten funkade lite dåligt på kameran

Bror P har än så länge gjort ett mycket bra jobb. På tisdag kommer han tillbaka för att såga till småbitarna som ska in i sprickorna. Sedan ska stenmjöl på för att sedan "paddan"ska komma och trycka till alla stenarna.

Vi får bjuda in Bror P och Sambo S på en riktig grillbuffé (samt företaget Färsbygdens Gräv och Anläggning och dess sekreterare=)

Nu väntar vi med spänning på att detta ska bli klart och på att vi sedan ska få upp vårt "segel".

Imorgon är det familjedag på dagis. Vi packar alla våra väskor och beger oss till Ystad Djurpark.

Tacksamhet

Jag känner tacksamhet för livet

Jag känner tacksamhet för mina barn

Jag känner tacksamhet för min man

Jag känner tacksamhet för min familj

Jag känner tacksamhet för att min familj har hälsan i behåll

Jag känner tacksamhet för mina vänner

Jag känner tacksamhet för kärleken

Jag känner tacksamhet för att jag tillsammans med min familj får uppleva våren och sommaren, dessa underbara årstider!

Jag känner tacksamhet för livet och påminns ännu en gång om hur skört det är och hur viktigt det är att vi tar vara på det, lever i nuet och inte slösar tid på saker man ändå inte mår bra av.

Gerbera, troligen en hybrid

Idag, finns mina tankar hos en god vän

Före, del II

186449-171
Bror P har faktiskt lite koll på vad han gör. Det blir snyggt!

186449-172
Närbild. Se så vacker inramad blomman blir.

Imorgon fortsätter Bror P med projekt stenläggning. Det kommer att bli snyggt och jag är spänd på att se det färdiga resultatet. Eventuellt kommer chefen ( pappa) ner ikväll för att inspektera.

Förvirrad "halvblondin" på besiktning

Vår Ford Focus skulle idag genomgå en kontrollbesiktning. Jag var ute i god tid och hade redan gjort alla de saker man kunde göra innan besiktning av bilen, kolla lampor mm. Väl framme i Ystad tog jag Viggo på armen och gick in till receptionen. Där stod jag och väntade ett bra tag innan jag såg maskinen som man själv kunde anmäla sig på. Sagt och gjort!

Jag tog fram varningstriangeln och satta fast alla bilbältena i sina hölster. Duktig! Att jag sedan stod och slet i reservdäcket för att jag trodde att varningstriangeln låg där under är en annan femma.

Det stod klart och tydligt att när mitt nummer kom på upp på skärmen skulla jag köra in i hallen och omedelbart stänga av bilen. Jag väntade, väntade och väntade på mitt nummer, det var nog fikapaus. Rätt som det var rullade en massa siffror på skärmen men ingen av dessa var något reg.nummer. F-N! Jag rusade in i hallen och hojtade något stressat att MITT nummer kommer inte upp och jag har ju inget nummer, var får man det!!!???

Killarna bara stirrade på mig tills en lugnt sa: - Ditt reg.nummer kommer upp snart, ta det lugnt och sätt dig i bilen.

Sen efter detta gick allt bra, bilen gick igenom och nu ska den säljas. VI har kommit fram till att vi inte behöver ha två stora bilar. En mindre och mannens Volvo räcker bra.

Under arbete (Före)

186449-169
Bilden tagen från vår uteplats. En trappa gjord av byastensblock kommer sedan att göras.

186449-170
Bilden tagen framför vår nuvarande och blivande uteplats.

En liten tur i trädgården

186449-165
Denna slog ut och upptäcktes idag.

186449-166

Vår lövbeklädda uteplats.


186449-167
En vacker Pion

186449-168
Ett nyplanterat litet träd vid entrén.

Detta var allt jag visade från vår lilla trädgård idag. Imorgon, tidigt, kommer Bror P för att börja gräva till den förlängda delen av vår uteplats. Det ska läggas byasten på den delen. Tänkte att jag skulle ta lite före och efter bilder på detta projekt.


Nord, Syd och rötter

För att återkomma till filmer och sådan man gillade förr och kanske gillar nu. Jag gillade den amerikanska tv-serien Nord och Syd. Började säkert titta på den för att Patrik Swayze hade en av huvudrollerna men jag övergav honom för hans bäste vän, i serien kallad George.
DVD Drama, Nord och syd 1 (3-DVD/Box)

Under min tid som au-pair hos familjen Cohen i Northwood (strax utanför London) blev jag, om inte förr, en filmfantast. Pappan i familjen, gillade filmer och rekommenderade gärna dem och hyrde dem till mig. En film som jag för första gången såg när jag bodde hos familjen var Nyckeln till friheten, vilken film! En av mina favoriter.

När jag följde med familjen till Israel (Eilat) på semester satt jag på kvällarna och tittade på Rötter. Perfekt att vara barnvakt  och samtidigt få lov att titta på en bra serie. Pappan i familjen hade spelat in alla avsnitten till mig och tog med dem och den bärbara DVD så att jag kunde titta på dem.

Vi bodde på ett lyxhotell, liknande ett slott. Det jag minns bäst var att det på hotellets tv fanns en filmkanal. Här såg jag för första gången Broarna i Madison County. Jag har väl aldrig innan eller efter gråtit så till en film. Ryser fortfarande när jag tänker på den.

Poster - Broarna i Madison County

Tror nästan att jag ska ha några filmkvällar i sommar. Tittar ju nästan inte på TV nu längre så det kan jag väl vara värd.

Tick, tack, tick ,tack

Idag har tiden gått så ovanligt fort. Vi vaknade 08.30 och nästa gång jag tittade på klockan var hon 11.50.  När jag sedan tittade igen var hon plötsligt 14.30 och nu har vi varit ute i trädgården och plötsligt var klockan 20.30. Inga barn var badade eller i närheten av sin säng. Nu är klockan 21.11 och båda barnen är badade och nu sover de.

Mannen är på middag med jobbet, han och en massa golfspelande medelålders män. Säkert mycket intressant med tanke på att mannen inte spelar golf, han har dock fått för sig att vi ska börja när han har slutat spela fotboll.....ha, ha, ha! När han har slutat spela fotboll då ska jag börja träna på riktigt igen.....golf..pyttsan heller!

Min kusin M ( hon som ska gifta sig den 14/7 och det är bara några få veckor dit) fyller 30 år den 6/6. Det ska hon fira, ingen 30-års kris där inte. Vi är ditbjudna på litet kalas. Mannen har något med fotbollen men för denna gången ska han faktiskt lägga det åt sidan och följa med till Kusin M för att fira henne.

Jag gillar faktiskt att vara 30 år. Jag är lycklig (lite stressad men det går över den 31/5), lyckligt gift ( han är nästan aldrig hemma men då kan man ju inte vara annat än lyckligt gift för vi hinner inte bråka=),  2 små mirakel, ett hus, snart lärarexamen!!! och familj och släkt med hälsan i behåll.


Två inredningstidningar ligger och väntar på mig, natti natti!


När ledigheten börjar kommer drömmarna

Jag skulle så väldigt gärna vilja måla om vår lilla och ljuslila toalett på lördag, beige ska den bli.  Eftersom jag ibland måste vara lite realistisk så borde jag inse att lördagen inte är någon bra dag för detta projekt. Mannen ska iväg på "kompislek" redan vid 13-tiden. Själv ska jag jobba hela natten och borde kanske försöka vila när Viggo sover. På söndag är säkert mannen lite seg och jag seg på grund av trötthet, fast jag kanske skulle kunna börja ändå?!

Mina höstprojekt (drömma kan man väl?!)

Måla hall och lägga klinkers i hall

Nya möbler till badrummet

Tapetsera fondväggen i stora rummet

Klinkers i kök och tvättstuga hade varit bra, men det får nog vänta

Måla tvättstugan i samma färg som köket

Måla och snygga till vårt sovrum ( egentligen 1:a på listan)

Lite annat smått och gott dyker säkert upp längs vägen.

Tjuvstart

Jag började lite när jag vaknade idag, bara några sidor men jag började. Det kändes härligt, spännande, frigörande, ljuvligt och samtidigt inte riktigt tillåtet än. På fredag eller kanske redan på torsdag eftermiddag, då börjar jag att läsa mina eget utvalda böcker.

Handlingsplanen är nästan färdig, nio sidor text blev det och det känns rätt bra tycker jag. I eftermiddag ska jag besöka en vän som har ett litet tryckeri. Han ska få hjälpa mig att trycka upp en poster som jag ska ha till min hjälp vid redovisningen. Vi fick gärna klistra och klippa samman den själv men vid närmare eftertanke så beslutade jag mig för att inte göra så. Det är inte riktigt min grej.

Storebror med idolen

Storebror tillbringar dagen på Tosselilla med Bror P och hans sambo S. Storebror hade blivt något förlägen när han fick möta sin stora idol...SPIDERMAN! ( låter tuffare än Spindelmannen tycker Storebror)

DSC00048.jpg 


Ha en bra mors dag alla mammor!

Dirty Dancing

Om det var 20 år sedan filmen Dirty Dancing kom ut så innebär det att jag var 10 år när filmen kom. Jag älskade denna film, musiken och Patrick!!! Huuu, vad jag och alla mina tjejkompisar var förälskade i denne man som faktiskt idag är lika gammal som min mamma...hmm, men det kan han ju absolut inte ha varit då=)

Min kusin och jag fick skjuts ner till Sjöbos biograf ( vi bodde utanför Sjöbo) för att vi skulle se den nya filmen Dirty Dancing. Vi grät nästan när gick därifrån för att vi blev så förälskade ( på tal om förälskade så våra gäster idag, kompis med sambo såg så nyförälskade och söta ut, härligt!)

Min pappa körde mig och mina kompisar in till Malmö för att vi skulle få se filmen ännu en gång. Han sov hela filmen rakt igenom. När vi sedan skulle hämta bilen i parkeringshuset i närheten var det låst så att vi fick ringa en vakt som tog 600 kr för att öppna garaget...gissa om pappa var glad.

När jag fyllde år och filmen hade kommit ut på video så hade mina föräldrar kopierat filmen (olagligt!!!) så jag fick den i födelsedagspresent, en av mina bästa presenter.

För några år sedan sålde de ut filmen på cdon.com för 29 kr för en DVD-film. Jag köpte den men plasten är fortfarande kvar, har inte sett den...än!!!




Tiderna förändras

Hade idag en trevlig eftermiddag med en vän och henne två söta barn. Roligt att se hur man i början av "träffen" sitter ner och pratar lugnt och fint. När det sedan börjar rycka i de små barnens ben och de inte alls vill sitta och lyssna på oss längre så förflyttar man sig från stolar vid matbord till soffan. Under samtalets gång är det alltid någon av oss som får springa och kolla barnen för att någon gnäller eller bara är misstänktsamt tyst. Vi fortsätter att prata och efter ett tag märker man att vi båda sitter på golvet med händerna fulla av leksaker, allt för att aktivera de små.

Men visst är det härligt?! Småbarnsmammor måste vara några av de mest effektiva människorna som finns. Säg vad vi inte kan göra samtidigt som vi gör något annat (förstår ni?)

Idag åt jag köttbullar  med potatis, sås och lingon (stående) samtidigt som jag gjorde en äppelpaj, Viggo fick mat och jag torkade upp det han spottade ut mellan varven samt att Storebror spillde ut vatten som skulle torkas upp det med. F-n med ett jobb som detta och utan övertidsersättning få jag nog gå i pension tidigt =)


25/5

Då var räkningarna för denna månad betald, utgifterna var inte hutlösa denna månad och tur är väl det för föräldrarpenningen tas ut med stor sparsamhet....det är kul att vara hemma med barnen....det är kul att vara hemma med barnen...=)

Fredag, en härlig dag! Inget dagis, lite lätt städning här hemma och besök. Mannen kommer nog hem vid 23.00 tiden ikväll och det passar mig bra för då kan jag när barnen somnat sätta mig och skriva på den förbannade rapporten. Jag vill vara färdig nu!!!

Våra blomsterlådor fick blommor i sig igår. Nu ser de lite ynkliga ut men de ska inom kort bara välla ur lådan, väntar med spänning på detta.

Svärföräldrarna är i full gång med att skapa ett insynsskydd till vår uteplats, spännande!

Nu ska jag och killarna gå och äta en god frukost.

Sista minutern...

på denna dagen!

Sitter här nu i ett upptänt sovrum. Stackars mannen får försöka sova med mitt knapprande på tangetbordet. Barnen sover, än så länge. Viggo vaknar oftast kring dessa timmarna och får då komma in och ligga hos mamma och pappa.

Ikväll har jag skrivit fyra sidor teoribakgrund på min handlingsplan. Sedan avslutade jag  min distanskurs med att ge respon på, en i mina ögon, urkass rapport. Men jag var ändå ganska snäll i det jag skrev ( läs nedan)

Du har i dina citat tagit ut intressanta delar från boken samt på ett lättförståligt sätt delgett mig som läsare dina egna tankar och åsikter.

Jag förstår genom att läsa din text att den handlar om barn och ungas socialisation och lärande, precis som kursen heter. Dock saknar jag en rubrik som på ett enkelt sätt knyter samman det du vill föra fram med din rapport.

Rapporten hade varit lättare att läsa om citaten inte hade varit så långa och dina egna reflektioner och tankar hade haft mer plats samt om du skrivit samman det som en text men ändå hänvisat till de böcker du använt och sidor du citerat från.

Jag gillade speciellt avsnittet om "basfärdigheter" om vad som är nödvändigt för oss i västvärlden att lära sig inte behöver vara nödvändigt för att andra att lära sig. I din avslutande reflektion har du på ett bra och insiktfullt sätt beskrivit dina känslor och åsikter om världens barn och vilket ansvar vi som medmännsikor har. Bra skrivet!

Efter mitt responsinlägg blev det en A4 sida med kursutvärdering...phuu, nu har jag suttit här sedan 19.00 och är nu så trött i huvud och axlar...mitt sommarlov, mitt sommarlov!!!

Vet inte när jag tittade på TV senast eller när jag bara la mig i soffan för att inte göra någonting, tro mig efter den 31/5 ska jag faktiskt tillåta mig själv att se en film och kanske bara lägga mig ner och ha samvete till att göra ingenting.

Zzzzzzzzzzzzzzz Zzzzzzzzzzzzzzzzz!

Lyxliv

Jag har sedan Storebror föddes 2002 varit föräldrarledig med honom varje sommar.Det har blivit 3 hela månaders sommarlov varje år. Förra sommaren och denna är det Viggos föräldrardagar men Storebror var ju också hemma. Vi har inte blivit rika på pengar av att snåla med föräldrardagarna men vi har blivit rika på så mycket annat.

Det är lyx att få lov att spendera all denna tid med barnen. Man tar dagen som den kommer med cykelturer, bad, picknick, bakning, lek, pyssel och umgänge.

Med en liten gnutta ångest påbörjar vi snart årets sommarlov tillsammans. Jag längtar efter att få avsluta mina studier och börja arbeta samtidigt som jag önskar att man varje år skulle kunna ha 3 månaders sommarlov med barnen.


Wanted!

Den heter Saxifraga x arendsii, rosenbräcka. Finns flera olika namnsorter till salu, mer eller mindre röda, t.ex. 'Purpurmantel'.

Saxifraga x arendsii, rosenbräcka

På väg hem från dagiset i skogen

DSC00179.JPG
På väg hem från dagiset i skogen

Nyupptäckta och nyplanterade

Nu när det mesta i vår "nya" trädgård börjar att blommar eller grönska så finner vi hela tiden nya blommor och växter.  Den lilla damen som ägde detta huset innan oss hade valt att ha ett trädgårdsland på halva tomten. Då tomten totalt endast är 537 kvm så valde vi att ta bort detta land och rulla ut gräs istället.  Dock finns det i många skrymslen och vrån blommor och växter kvar från den "gamla" trädgården.

186449-159
Nyplanterad

186449-160
Nyupptäckt

186449-161
Nyplanterad timjan, rosmarin och oregano

186449-162
Nyupptäckt

Lugnet före stormen

Just nu sover mina små sötnosar, mannen är på väg till jobbet och jag sitter här och försöker skriva ljudlöst eftersom Viggo sover i vår säng och våra skrivbord är i vårt sovrum.

Jag har just fyllt i och accepterat Viggos dagisplacering. De vill även att jag ska lämna in ett schema. Hur ska jag nu i maj månad veta hur vi går i skolan/jobbar i september månad? Mannen vet inte från vecka till vecka hur hans arbetsdagar ser ut och själv får jag bara acceptera att högskolan skickar ut sina schema ca 1 vecka innan kursstart ( har varit på dem flera gånger och påpekat att det är svårt för oss med barn att kunna lämna ett schema som förskolan kräver långt innan terminsstart)

Mannen ska träna tisdag, onsdag och torsdag kväll. På fredag har han match.  Jag måste avsluta min handlingsplan till kvällskursen. Blir att sitta några timmar ikväll när barnen sover.

Storebror ska ha kompis med hem från dagis, en riktig vilding, så eftermiddagen blir allt annat än lugn.

Nu är det lugnt och skönt, fåglarna kvittrar, hör kommunens gräsklippar långt bort, hör Viggos djupa andetag och snart kommer Storebror springande. En ny härlig dag är på väg att ta sin form.

Godmorgon!

Är jag färdig?


Barn måste få lov att vara barn

Känslan av maktlöshet och tveksamhet finns hos mig ikväll när jag sitter här och skriver av mig. Jag har nu efter några månader som boende i vårt hus upptäckt det syskonparet som alltid är ute och cyklar, oavsett väder och ibland tid på dygnet. Syskonparet som alltid är smutsiga, som aldrig är i skolan eller förskolan och som gärna klistrar sig fast på en om man så mycket som säger hej.

Flickorna har inte varit hos oss och lekt men jag har fått höra från grannarna att det aldrig är någon som kommer och letar efter dem, de kan leka från tidig morgon till sen kväll, är aldrig hemma för att äta och bjuder gärna in sig själva på mat så fort tillfälle ges.  När de bjuds på mat, vilket de flesta inte nekar dem till, då äter då kopiösa mängder mat och visar en sådan tacksamhet för något som de flesta barn ser som en självklarhet.

Tidigare i våras sprang de båda flickorna nakna på idrottsplatsen som ligger intill vårt hus. Även idag, mitt på dagen sprang de omkring på fotbollsplanen utan kläder.

Egentligen är det ganska enkelt, flickorna har bevisligen inte det som de flesta av oss kallar "normala" familjeförhållanden. De visar inte på ett normalt beteende och de saknar den trygghet och omsorg som barn har rätt att få.

Pratade med svärmor som är specialpedagog och hon sa något klokt och enkelt. Man gör inte dessa barn en tjänst genom att inte ingripa, de mår inte bättre av det utan tvärtom.

Hur ska man veta när man ska gå vidare? Det mesta har jag hört på omvägar men mycket har jag sett med mina egna ögon. Varför finns det inte någon färdig manual när det gäller sådant?


Plättkalas

Denna dag har verkligen varit en försmak av sommaren. Vi sov länge, åt frukost tillsammans och pratade under tiden, grannkillen ringde och ville leka, jag och Viggo åkte och handlade och sedan när vi kom tillbaka hade grannkillens mamma gjort plättar till oss allihopa. Plättar och fruktsallad är inte fy skam.

Det blev en lång fika med mycket prat för oss vuxna och lek för barnen. Grannkillen följde sedan med oss hem och när hans storasyster kom från skolan kom även hon över till oss. Barnen skrattade, hoppade, spelade boll och gjorde tricks på gungställningen. Själv gick jag in och ut för att fixa lite inför middagen som snart ska tillagas. Vågar knappt skriva det för folk tror kanske att vi är tokiga men vi ska grilla idag också. Daniels föräldrar kommer för att måtta till vår segelduk och jag tyckte att då kunde vi lika gärna bjuda dem på middag också så att de slapp fixa det själva.

Grannkillen och Storebror avslutade dagen med ett bad tillsammans i vårt badkar och nu ligger Storebror på soffan och slöar. Han är väldigt nära till att somna så att jag få kolla av honom lite då och då.

Till helgen ska vi eventuellt lägga byasten på vår blivande grillplats. Bror P ska hjälpa oss eftersom han har jobbat lite med pappa och är då nästan anläggare (enligt honom själv=)


Samtal mellan två bröder

Storebror: Du skrämde mig! Stod du och lurade på mig?

Viggo: Gigogigo bubbe mamma!

Storebror: Nu ska jag leka med min Eddie Brock, du får inte var med.

Viggo: Bubbe, hohoho, MAMMA!

Storebror: Du min lille man, lär dig prata svenskt så att man förstår, nu är det bara tyskt som kommer ut ur dig!

Söndag, ej längre vilodag

Sedan vi köpte huset har vi blivit väldigt medvetna om att det alltid finns saker att göra, speciellt nu på våren. Vi får lära oss att man inte behöver göra allting på samma gång så att söndagen ibland kanske kan få bli en vilodag.

Idag har gräsmattan blivit klippt, rabatterna rensade samt stenläggningen nästan slutförd. Till middagen valde vi mellan taco och grillat och gissa vad det blev?, jo grillat. Lika gott idag som igår.

Storebror har lekt med grannpojken och när vi sedan körde till mina föräldrar för att hämta sten valde han att lugnt och stilla sätta sig framför mormors dator när vi andra slet. Viggo sprang mest omkring och var livrädd, moffors åkgräsklippare var både stor och lät alldeles för mycket tyckte han.

För att sammanfatta vår dag kommer här några bilder:

186449-151
186449-152
186449-153
186449-154
186449-155
186449-157
186449-158

Effekten av helium

Med vännerna i Stockholm har vi haft mycket roligt både nu och när vi var yngre och utan barn. Vid många tilfällen har vi på lördagkvällarna med prat och dryck blivit sittande fram till både 06.00 och mer därtill.

Vid ett tillfälle åkte vi tillsammans till Köpenhamn, kvällen avslutades med några timmar på Tivoli. Med oss hem följde några helimuballonger i många olika figurers skepnad. Det enda vi ville var att prova på att andas in helium och sedan prata och skratta. Det var kanske barnsligt men förbannat roligt.

Puss och kram på er våra kära vänner i huvudstaden, hoppas att ni snart flyttar hem.  


Efter regn kommer sol

Nu åker grillen fram, scampi på grillen (förrätt), sedan en god köttbit på grillen (varmrätt )och till detta nypotatis från Abbekås samt en grönmögelostsås, till dessert blir det Ottos glass och allt detta ska verkligen bli så gott.

Bror P med sambo S är och håller oss sällskap. Bror P kom inte in på Polishögskolan, fick ändå ett bra omdöme så skam den som ger sig. Vi som känner honom vet att han kommer att bli en utmärkt polis med sitt lugna och trygga sätt och sin goda etik (delar av omdömet)


Nu håller jag lördag.


Litet smakprov för er som inte var där

186449-141
Storebror på farligheter i Kungsträdgården

186449-142
Viggo i vagnen som han nästan har haft som boende i dagarna tre.

186449-143
Värdparet. Lilla S är skicklig, ställer sig på en stor sten så att hon blir nästan lika lång som J

186449-150
Ännu en fika, denna gång i Kungsträdgården

186449-145
Storebror har/är Pippi!

186449-146
Far och en av sönerna tillsammans på Djurgårdsfärjan

186449-147
Vilken upplevelse!

186449-148
Fina om något uppseendeväckande djur

186449-149
Även dessa djur är uppseendeväckande, dock imponerade de inte på Storebror

Fler bilder än dessa kan jag inte bjuda på eftersom batteriet i kameran valde att ta slut. Resten finns i min mobil, inte riktigt samma kvalite dock.

Väntan är över

Vi har fått det väntade beskedet, Viggo ska börja förskolan med inskolning den 27/8 och förkolan är Grimstofta. Detta är beskrivningen vår kommun har på sin hemsida om Viggo´s blivande förskolan och Storebrors nuvarande förskola.

Grimstofta förskola är nystartad sedan januari 2007 det finns idag plats för ca 40 barn. Förskolan är placerad  på Grimstofta, ett område med nybyggda villor samt flerfamiljshus. Orebacken är en uteförskola med plats för ca 20 barn. Orebacken har sin placering i Sjöbo Ora, där man hyr ett litet hus av Frilutsfrämjandet.

Det känns bra, vi vet redan vem personalen är och vet då också att de är toppen. Transporten upp till uteförskolan när blöjan om något år är släppt blir också mera självklar eftersom de båda förskolorna samarbetar och ingår i samma arbetslag.

Spännande! En ny epok börjar för Viggo men först ska vi ha ett långt sommarlov tillsammans.

Sikte mot stjärnorna

Igår när vi under de senare timmarna satt i bilen och lyssnade på radio började vi att lyssna på radioprogrammet Karlavagnen. Ett program som sänds vardagar och varje sändning har ett tema och bygger på att lyssnare ringer in och berättar om sina erfarenheter och upplevelser kring detta tema.

Jag har många gånger förr lyssnat på detta program och varje gång slår det mig vilka många olika livsöden det finns. Programledaren igår var Marcus Birró. Han var lugn, sansad och kunde föra programmet med dess deltagere på ett bra sätt.

Karlavagnen, ett radioprogram värt att lyssna på!

Borta bra men hemma bäst

Då var vi åter hemma efter vår lilla mini-semester till J och S i Stockholm och Kolmården. Bilresan upp gick över förväntan. Båda pojkarna var jätteduktiga och visade prov på ett stort tålamod.Storebror hade en liten DVD på nackstödet framför sig, detta var nog hans räddning. Viggo sov mycket och hade mellan sovpauserna sina tår att tugga på. Vi stanna de och hade två stycken 1-timmes långa fikapauser på vägen upp.

Väl framme på Östgötagatan i Stockholm var det dags att bära upp alla väskor och andra saker som är ett måste för en 2-barns familj. Att man ska behöva så mycket saker för en 3-dagars frånvaro från hemmet är helt otroligt.  Sedan skulle vi alla med allt få plats i den mycket snygga och nyrenoverade 39 kvm stora lägenheten.

Torsdagen bjöd på många spännande och roliga saker. Aktiviteterna kretsade naturligtvis kring barnen men mår barnen bra så mår vi vuxna bra. Storebror följde med J som är polis och gjorde studiebesök på polisstationen. Väl där fick han prova på mängder av spännande saker, han fick öven möta "chefen" Han bockade sig och sträckte fram höger hand för att sedan fortsätta med:

- William Löf från Sjöbo ( nu är det ute, Storebror heter William)

Vi åkte sedan till Junibacken och där åkte jag och Storebror det berömda sagotåget. Ett jättefint och trevligt ställe med Astrid Lindgrens alla figurer. I sagotåget sitter man i en vagn för att sedan med hjälp av Astrid Lindgrens utmärkta berättarröst få följa med in i sagornas värld. Storebror blev väldigt rädd för draken Katla och den enorma råttan från Nils Karlsson pyssling. Vilken tur att det fanns pannkakor i restaurangen sedan som han kunde lugna ner sig med. Under tiden jag och Storebror åkte sagotåget lekte Viggo med S i Karlssons hus.

Under högsäsong ska man nog inte åka till Junibacken om man inte tycker om att stå i kö i flera timmar.

Vi gick och tittade på Kungens slott. Storebror utbrast något besvikenatt han inte tyckte att slottet var som han förväntat sig, han trodde faktiskt det skulle vara av GULD!!!

Från Junibacken åkte vi Djurgårdsfärjan in till stan igen, även detta var ett litet äventyr.

Storebror har gått, gått och gått utan att klaga. Han har varit jätteduktig.

Igår tillbringade vi hela dagen på Kolmården. Ett mycket bra resmål för barn och vuxna. Stora ytor som slukar mycket folk, men tyvärr LÅNGA köer till alla ställen där det fanns mat och glass. Delfinshowen var en upplevelse som jag verkligen rekommenderar. Bilturen i safariparken var trevlig med djuren på VÄLDIGT nära håll men även där var bilkön lång. Dagen på Kolmården var mycket trevlig men om vi ska åka dit fler gånger blir det 2-dagars entré med övernattning på Vildmarkshotellet.

Det är roligt att komma iväg hemifrån men det är lika skönt  och roligt att komma hem igen.

Nu avslutar vi dagen på Kolmården och kör hem till Skåne igen

DSC00177.JPG
Nu avslutar vi dagen på Kolmården och kör hem till Skåne igen

Nu efter 1h i kö kör vi äntligen in i safariparken

DSC00150.JPG
Nu efter 1h i kö kör vi äntligen in i safariparken

Storebror är lycklig

DSC00063.jpg
Storebror är lycklig

Storebror på studiebesök

DSC00066.jpg
Storebror på studiebesök

Ovänner i Stockholm

DSC00149.JPG
Ovänner i Stockholm

Tacksam för pocketböcker

Jag älskar att läsa böcker, alla dess sorter men helst kriminalromarer. Sommarens litteraturlista är lång, jag ser verkligen fram emot att äntligen få läsa böcker och då menar jag inte studentlitteratur.

Mannen tycker att jag är jättetråkig när jag väl börjar läsa en bok för istället för att sitta uppe och prata med honom så brukar jag smyga till badrummet för att tvätta mig och borsta tänderna. Sedan smygen jag i pyjamasen och lägger mig under det svala täcket, tar upp boken från sitt gömställe och bara ger mig hän.....läser, läser och läser.

Längtan!

Det bästa presenten man kan få måste vara en bok som någon själv har läst och uppskattat för att sedan vilja att någon annan också ska få uppleva just den boken.

Pocketböcker är bra för att de är billiga, man kan köpa många olika och skulle någon 1-åring välja att riva sönder den kan man bara köpa en ny.

VisaVisaVisaVisaVisaVisaVisaVisa
Bara några av alla de böcker jag vill läsa i sommar

Camilla Läckberg -  Tyskungen
Denise Rudberg - Matilde
Marianne Fredriksson - Ondskans leende
Jacquemot Nicolas - Konsten att vara social
Linda Skugge - Ett tal till min systers bröllop
Mustafa Can - Tätt intill dagarna
Jesper Juul - Livet i familjen
Jennifer Weiner - Perfekta hemmafruar

Välbehövlig och efterlängtad paus

Nu blir det paus från vardagen, bloggandet och skolarbete i dagarna tre. Imorgon klockan 06.00 (vi är tidsoptimister) styr vi vår färd norrut. Ingen stress (så länge barnen är lugna i alla fall) utan vi tar det som det kommer.

Att resa med barn, även om resandet är kort, innebär att man har en enorm packning. Det enda man inte packar ner är vinterkläderna...fast man kanske borde det, tänk om det börjar snöa?=)


Modevisning på morgonkvisten

Nästan varje morgon när Storebror vaknar verkar det som om han får någon sorts, måste ta på mig kläder fastän jag har pyjamas på mig, dille.

Idag kom han ut iförd badshorts över pyjamasen, snyggt!

Min undran är, här han vaken? Provar han bara så att hans kläder fortfarande passar? Nog för att han växer så det knakar men inte så mycket över en natt.

Nu ska jag klippas hos frissan A sedan ska jag packa in Viggo i bilen och köra till Malmö för att låna fler böcker till min rapport med rubrik Handlingsplan för sex och samlevnadsundervisningen på särskolan. Mycket skrivande framför mig men när det och redovisningen är gjord då ska jag och mina barn hålla ett lååångt sommarlov.

Vackert!


Underbart! ( det är inte jag själv som har tagit denna bild)

Förklaring

Storebror är min snart 5-åriga son

Viggo är min 1-åriga son

Lillebror är min 25-åriga lillebror

Mannen är min snart 31-åriga make

Sambo S är min lillebrors sambo

Kul med förväxlingar men för att ingen ska tro att det är min 1-åriga son vi önskar får positivt besked om intagningen till PHS (=polishögskolan) så får jag nog förklara mig lite =)

Lillebror låter faktiskt ganska töntigt, han får heta ... Bror P istället.

Nu ska jag gå ut och stänga av vattenspridaren och sedan låta fåglarna kvittra mig till sömns.

Njutning i och av trädgården

Idag har jag inte suttit vid datorn på hela dagen, vilket har varit skönt. Skönt att inte hela tiden höra den kalla om att jag ska skriva eller läsa en massa andra bloggar. Det finns annat att göra...=)

Imorse var vi hos frissan A och sommarklippte Storebror, därefter blev det storhandling och när vi kom hem blev det lek för Storebror. Killarna har lekt hela dagen, klängt på gungan, hoppat på studsmattan, haft vattenkrig och fikat lite mellan varven.

Min mamma har varit hos oss under dagen, hon har njutit av solen på vår uteplats. Svärmor kom hit en runda nu ikväll för att leverera vin samt jacka till mannen.

Nu ska snart barnen gå och lägga sig, de är nybadade och klädda i pyjamas. Mannen står på uteplatsen och grillar ryggbiff. TIll detta blir det goda potatis i ugn och paprikasås.Gott!

Varför bara grilla på helgen? Det gäller att passa på när vädret tillåter.

Spänningen stiger, denna vecka väntar lillebror besked från PHS om han har en framtid där eller ej.....vi väntar, väntar och väntar. Hoppas, hoppas och hoppas.

Utdrag...

... ur mannens blogg

"Lördagen flöt vidare, för vissa hemma hos blåbärskungen, själv var jag med familj på gästis och firade Mrs mormor som fyllde 80!! Ännu fler gratulationer!! Därefter gick vi till Mrs kusin och såg på det som kom att bli mitt absolut värsta TV-upplevelse någonsin!! Odiskutabelt!!! Eurovision song contest!! Fyyy Faaaaan!! Vilken skit!! Bara en massa osammanhängande skrik och de som försökte sjunga och inte dränkas av etnomusikaliska trummor sög fett!! Falskt och taktlöst, ungefär som om jag skulle gjort det men sen har ju jag vett nog att inte ställa upp!!! En tanke dock: hur var de bidrag som inte gick vidare?? Herregud!! Om det finns aliens ochom deav någon besynnerlig anledning skulle fått syn på ESC, vad hade DE tänkt??

A. WOW!! Vilken show, det svänger ju!! Han den Ukrainske sångaren har ju enorm utstrålning och sexappeal!!
 
B. Vilka dårar, vi måste sätta stopp för det här!! På med storlasern!!

C. Oj! Vem har fjärren?? Byt tillbaka till Sommartorpet... Den där Ernst... Mmmm..."



Inga vidare kommentarer från Sockerbullen


Våra fina killar

186449-135

Vårt lilla söta gudbarn O

186449-134

Mormor Inga

186449-133

Moster M och kusin K

186449-132

Kusin M med blivande make

186449-131

Mannen och Viggo

186449-130

Morbror M

186449-129

Lillebror med Sambo S

186449-128

A hjärta W



Igår hade  Storebror en av sina första lekkamrater här på lekbesök. En tjej som jag  här kallar A. De går på samma dagis och lekte,hade roligt och busade i flera timmar. De skrattade med varandra, verkligen från hjärtat. Det var härligt att se.

Det var längesedan A och Storebror lekte men igår morse ringde A och ville leka. Jag hade hört Storebror nämna att A och han hade pratat på dagis om att de ville leka.

A hade sagt till sin mamma att hon ville leka med Storebror för att han var så snäll, tog hand om henne och slog henne inte ( mer sådant vill en mamma höra=)

Efter några timmars lek hoppade barnen på cyklarna och vi begav oss ner i byn för att handla mjukglass. Vi satt i solen och åt glass, när sedan glassen var slut och A skulle slänga sin bägare fick jag tydliga och klara bevis på att tjejer har killar i sitt grepp redan i tidig ålder.

A går fram till soptunnan med bägare och servetter i handen. Väl framme vid soptunnan upptäcker hon att hon inte själv kan öppna den för hon har inga händer lediga varpå hon säger till Storebror:

 A: Du, skulle du kunna tänka dig att hjälpa mig och öppna här eller, du ser väl att jag har händerna fulla!

Storebror lämnar glassen och springer fram till soptunnan

Storebror: Visst, jag kommer. Jag springer!

Roligt!

Musik?

Får man lov att kalla det vi upplevde igår, förrutom The Ark, för musik? Jag är förstummad! Jag är nästan mållös! Tack till Danmark som gav oss 12 poäng, synd att restan av Öst inte hade fattat grejen riktigt.

Vilken tv-föreställning, fy!

Nästa år har vi våra delfinaler och final för oss själva. Vi kan umgås till dem och prata om dem, sen är det bra. Inte ska jag någonsin titta på denna stora floppföreställning igen. Buuuuu!

The Ark är fortfarande bäst.

Denna söndag ska jag producera en rapport på minst fyra sidor, grundad på sex böcker som inte riktigt än är färdiglästa än. Det måste gå vägen och jag ser fram emot söndagseftermiddagen när jag beräknar att vara färdig.

Frukost

186449-127

Hjälp!



Man ska frukta honom, man ska vara rädd, man ska vara försiktig, han kan fånga in dig i sitt nät...jag presenterar...

SPIDERMAN!!!

186449-126

Grattis!

Grattis till min mormor och barnens mormor Inga som idag fyller 80 år. Denna dag ska hon tillbringa (hon är ännu ovetandet om detta) med sina två barn (min mamma Åsa och min morbror Mats) på Österlen. De ska ut på en liten Österlentur med stopp (vid vackert väder) på vackra platser samt för lunch och eftermiddagskaffe.

Klockan 18.00 ska vi alla ( övriga delar av de båda barnens familjer) vara samlade på Sjöbo Gästgifveri för att intaga en 3-rätters middag. 

Mormor har önskat  sig Margareta Strömstedts bok om Astrid Lindgren och parfymen Pari. Detta samt en stor bukett blommor står och väntar på henne vid matbordet ikväll.

Grattis Mormor Inga! (Heja The Ark!)

Sveriges flagga

Kvällens vinnare

The Ark, kan dom annat än vinna!

Heja Sverige!

Heja The Ark!

Förra sommaren var mannen samt 3 vänner på plats i Tyskland för att se den nu berömda landskampen mellan Sverige - Paraguay. De flesta av oss vet ju hur det gick och det måste ha varit en fantastisk upplevelse att vara där. Själv satt jag hemma i soffan och ammade, lika fantastiskt det=)

Efter konserten med The Ark på KB i Malmö gjorde jag denna jämförelse:

- Skulle jag välja hade jag helt klart sett The Ark framföra en klubbspelning igen än att se än landskamp med Sverige!

Mannen tittade på mig med stora ögon, sa inget, skakade på huvudet och gick

Smaken är som baken...delad!

Godmorgon!

Ibland går det bara inte

Storebror har lekt med grannkillen idag. Det har inte fungerat så bra denna dag. Tidigare när de har lekt har de kunnat springa in och ut, hoppa lite studsmatta, gunga, fotboll, data och leksaker. Idag när de har varit begränsade till att leka inomhus ( ingen av dem var sugen på att gå ut) så har det mest varit bråk och gnäll. Till slut blev det för mycket även för mig.

De fick en stor lektion i vad vänskap är och innebär. Jag får vara glad om de förstod hälften av de ord jag använde. Att lyssna på gnäll och bråk kan göra en tokig!

Efter pannkakslunchen gick det lite bättre och när sedan grannkillens mamma kom hem så  gick vi ut tillsammans, killarna på varsin cykel, Viggo i vagn och vi vuxna gående.

Dessa killar leker i vanliga fall jättebra men idag hade de väl båda en dålig dag och då tycker jag att det bara är till att avsluta och sen får det lekas mer en annan dag.

Hufvudstaden

På onsdag i nästa vecka ska vi packa in barn, kläder och oss själva i bilen och köra de många milen till Stockholm, men det är det värt för i Stockholm väntar J och S, det ska bli så kul att få träffa dem och bara umgås och ta det lugnt.

På fredag packas allt in i bilen igen ( måste vara hemma lördag för då är det match) och vårt första stopp blir Norrköping och Kolmården. Hela dagen ska tillbringas där så att barnen är trötta och sover hela vägen hem. Jag och mannen får turas om att köra. Är det klokt att det ska kosta nästan 800 kr för oss i inträde?!

Alltid trevligt att få komma iväg på en liten tur tillsammans.

Trädgård för nybörjare

Köpte en tidning igår med ovanstående titel, det är så härligt att sitta och drömma sig bort om hur fint vi ska göra i vår lilla trädgård (hus+ biyta 130 kvm, tomtyta 537 kvm) och när jag sedan vaknar bryskt inser jag att, F-N det tar ju flera år att anlägga en trädgård, det ska växa si och så länge, man ska klippa ner, plantera nytt, vänta lite, plantera igen. Jag vill ha min fina trädgård NU!!!

Reportage från Åbergs trädgårdar utanför Ystad, dit ska jag åka (x-kollegan A verkar ju lyrisk över detta ställe=)

HIttade just den soffan som jag vill ha på baksidan av vårt garage (svårt att förklara)

Jag vill ha en syrénbyske, den ska helst bli stor direkt.  Älskar doften av syrener, det påminner starkt om skolavslutningen och sommarlov. Fåglarnas kvitter, syréndoft, lite lätt regn det är skolavslutning för mig.



Bra för en stressad småbarnsmamma

Nyss pep min telefon till.

Storebror: Mamma du har fått MSMS!
 
I meddelandet står det:

Ditt paket från H&M har kommit till ICA Kvantum i Sjöbo. Din kod är_ _ _ _  och vänligen medtag leg.

När man upptäcker att Storebrors alla kläder i Strl 110 är för små är det perfekt att gå in på H&M´s hemsida och handla en ny sommargarderob i Strl 116. Passar det sedan inte är det bara att skicka tillbaka det. Jag slipper köra till stan, slipper så i kö, slipper bli varm, svettig och irriterad.

Jag shoppar i lugn och ro hemifrån och kör sedan ca 2 km för att hämta kläderna.

Passar mig alldeles utmärkt!

Träning eller lathet?

Varför låter man dammsugaren stå precis inför dörröppningen till köket ( som man springer ut och in i hela tiden) istället för att ställa undan den?

Är jag lat? Tror jag att jag tränar varje gång jag tar stora kliv över den eller när jag hoppar över den?

Pruta med en uteliggare

För en tid sedan när jag och min mamma skulle göra ett av våra besök på, det välbesökta varuhuset som säljer möbler och annat till en billig peng men som man alltid blir lika förbannad på när man på kvällen ligger där och ska försöka skruva ihop fanskapet, såg vi på väg mot ingången en man som stod utanför och sålde ALUMA.

På väg mot ingången jagades vi att det ständigt dåliga samvetet att man nästan aldrig köper tidningen för att man faktiskt aldrig har pengar i börsen förutom på VISA-kortet ( där de också försvinner snabbt). Vi stannade och började skrammla och skrammla fram de mynten vi hade, jag vände åter och hämtade kundvagnsfemman i bilen.

Vi fick ihop det vi skulle och jag går glatt fram till mannen och berättar att jag vill köpa en tidning av honom.

-Tack snälla för att du vill köpa en tidning av mig

- Klart vi ska, kan man hjälpa till så borde man...bla...bla

- Det blir 40 kronor då

-FAN!! Hrrmm, jag har bara 30 kronor, kostade den inte 30 kr innan

-Jo, men vi har höjt priset

- Jag är ledsen men då har jag inte pengar

-Nähä, äh ta den du ändå, jag klarar mig.

-Tack så mycket! Jag ska skynda mig ut och ge dig resten.

 Något generad går jag därifrån. Det är inte varje dag man prutar med en uteliggar.

När vi kommer ut efter vår shopping är han inte kvar.

Grannen från--------!!!

Vår granne (man med fru som bor i en marklägenhet mitt emot vårt hus) är jobbig och dryg. När vi hade köpt huset och folk fick reda på var vi skulle bo fick vi kommentarer som:

- Åh, det är där ____ bor!
-Han är jobbig!
-Åh, han!

Nu är jag trött på denne "pelleredig" som ska prata med oss helst hela tiden när vi är ute i trädgård en. Det har hänt att han har ringt på för att  pratapratapratabalbalba! Han lägger sig i precis allting och ska kommentera allt vi gör. Han sitter med halvt nerdragen gardin i sitt kök och tittar på oss. Han är ovän med nästan alla i detta kvarter.

Mannen är med all säkerhet väldigt ensam, men om man nu söker uppmärksamhet och vänner så kanske man borde ta sig an detta på ett annat sätt.

Fortast möjligt ska vi sätta upp ett insynsskyddande staket, men då kanske han hänger sig över detta för att kunna prata.

Droppen var förra söndagen när jag efter en lång dag i trädgården (hade säkert pratat med honom redan 8 gånger denna dag) satte mig ner på vår uteplats för att läsa tidningen och dricka en kopp te. Då kommer han och ställer sig på gatan utanför och börjar prata, han är säkert 10 meter ifrån mig. Jag stirrade hela tiden ner i tidningen och ignorerade honom fullständigt, till slut gick han.

Jag försöker verkligen vara trevlig mot honom men snart smäller det.....grrrr!

Det är synd om de som är ensamma, det är synd om de som är ensamma.......osv ( måste upprepa detta för mig själv flera gånger om dagen)

Välja ut, följa och sen inte mer

Igår kväll när jag satt vid dator för att skriva till skolan började jag ännu en gång titta igenom de bloggar jag följer nästan dagligen. När man väl har börjat läsa och följa någon annans liv så kan man ju knappt sluta, det blir nästan som ett gift.  På nästan varje blogg har "bloggaren" länkat de till de bloggar som han/hon läser och klickar man sedan vidare på dessa och sedan vidare och sedan vidare....

Nu ska jag hålla mig till de bloggar jag för tillfälligt följer och inte mer. Tiden bara springer iväg när man sitter och läser om någons liv. Jag blir väldigt imponerad av den öppenhet som många har när de skriver. 

Många gånger fastnar jag hos de unga tonårstjejerna som tycker att livet är pest och som inte känner någon livsglädje. Tragiskt! Nyttigt att läsa, synd att inte deras föräldrar läser vad de skriver, de skulle förstå varandra så mycket bättre då.

Med glädje läser jag om det unga paret som vid 15-års ålder blivit föräldrar och som är så omtänksamma om sin lilla dotter. Där får många för sina fördomar, fast klart alla är ju långt ifrån mogna till att bli föräldrar vid 15-års ålder. Men ibland händer det och det är skönt att läsa att det just nu går bra.

Småbarnsföräldrarna. Alltid lika roligt att läsa. Tänk, vi lever ju nästan samma liv!

Lärarna. Intressant!

Inredningsbloggarna,.Kul!

Bröllopsbloggarna. Jag är gift  men förundras fortfarande över den hysteri, självupptagelse, önskan om det perfekta bröllopet och de kopiösa mängder med pengar som man spenderar. Undrar ibland för mig själv, var är KÄRLEKEN! Förhoppningsvis någonstans som om inte förr visar sig på den stora dagen.

De olyckliga. (som verkar att finna någon tröst i att få skriva av sig, positivt) Sjukdomar, olycka, orättvisa, skiljsmässor, ledsamhet och mycket mer.

Nu tillbaka till livet som småbarnsmamma och studerande. Barnen vill ha frukost och jag vill ha mitt te. Storebror ska till dagis, Viggo och jag ska ut och gå om det nu kan låta bli att regna, Röjning av hemmet, plugga, middag, Storebror ska med mannen på fotbollsträning och Viggo ska med mig på handledning i skolan......

och så fortsätter mitt liv.

Mer än gärna

Viggo gillar att vara med på bild. Denna bild är tagen under kvällens lek i badkaret. Efter bad, ny blöja, ren pyjamas, en flaska fullkornsvälling och en god napp så sov Viggo.

186449-125

Det gäller att passa på


Under kvällens nattning ville Storebror att jag fotograferade honom när han virade täcket runt huvudet...sagt och gjort.

I vanliga fall är inte Storebror så pigg på att förevigas på bild men ikväll gick det tydligen bra.
186449-124

Ett stopp på vägen

På bilvägen hem till oss ligger NETTO. Mina inköp brukar inte ske där men idag, på väg hem från dagis tänkte jag för mig själv att eftersom jag bara ska ha tre enkla saker så borde jag kunna sticka in om där och handla.

Ett paket mjölk
En flaska "ta bort"
Två stycken mannafrutti

De hade mjölk men de andra varorna fanns inte där.

Slutsatsen av detta: Om jag kört till ICA så hade jag fått med mig det jag skulle hem direkt och sluppit köra in om ännu en affär.


Nu är det "mellis" med barnen.


Ett gurkmonster i mitt hus

Viggo har en, säkert vanlig egenskap hos 1-åringar, att gång på gång öppna kylskåpet, ta gurkorna, gömma sig för att sedan hittas knapprandes på dessa. För tillfället har vi handdukar knutna runt kylskåpsdörrarna så att han inte kan öppna dem.

Skulle man glömma att knyta denna knut då är han där direkt,  tjuvar åt sig och sticker.

Lämna gurkstackarna ifred!


Reklampaus

186449-123

En av de stora fördelarna med mannens jobb är att vi naturligtvis måste prova alla
Unilever food solutions produkter. Kallförrådet (jo, vi har ett sådant i anslutning till tvättstugan, toppen!) verkar som litet lager till mannen inför hans restaurangbesök. Lipton är ett av deras alla märken och naturligtvis har vi trälådan med namnet Lipton välfylld med alla tesmaker man kan tänka sig.

Just nu avnjuter jag en "vanlig" Forest Fruit.

Cowboys utan hjärna

186449-122

Storebror: Detta är Viggo och jag när vi är cowboys och åker skateboard.

Mamma: Jättefin!

Storebror: Som du ser på bilden är Viggo den cowboyen utan hjärna, han förstår så lite. Vi får hoppas att den växer ut snart !!!=)

Längtan efter rött



Denna bild är inte min egen utan den är hittad på nätet.

Man kan göra så mycket med dem:

I salladen
Jordgubbspaj
jordgubbar med glass
sylt
saft
Jordgubbar med grädde och socker

Eller när de är som allra bäst, solvarma och alldeles färska och som man stoppar dirket i munnen,  tuggar och njuter...Mmmmm!

En del av sommaren, som idag när det hällregnar ute, känns väldigt långt bort. Men vi vet alla att någonstans runt hörnan lurpassar den och kommer fram när man minst anar det.

Inte ute ur garderoben

Har funderat länge på om jag ska maila ut länken till min blogg till mina vänner ( några vet om det) ...men nej, vill de hitta hit så får de som inte redan har hittat hit leta lite till.

Att blogga är ett roligt sätt att för sig själv skriva ner lite om vad som händer i vardagslivet samt ibland lite större händelser ( som The Ark=). Vi får väl se om jag bestämmer mig för att komma ut på riktigt.

Vänner, i nöd och lust!

Har precis avslutat ett samtal med en riktigt god vän. Det är så skönt med bra och fina vänner. Vänner man kan lite på, som visar omtanke, som man kan ventilera hos, som är förstående, som finns där, som verkligen lyssnar samt kommer med goda och användbara råd när man behöver dem som mest.


Jag har turen att  ha några riktigt fina och bra vänner och det är jag väldigt tacksam över och jag hoppas att jag är en lika bra vän tillbaka.

Citykor

Både Fotbollsfrun  och x-kollegan A  har länkat till denna hysteriskt roliga filmsnutt med Johan Glans.

Själv fick jag uppleva honom live när jag för ca 2 år sedan gick en kurs via Malmö Stad för lärare. Vid kursavslutningen kom Johan Glans och förgyllde hela kursen med sitt snack och vi alla skrattade hysteriskt under 30 minuter.


Titta och torka tårarna!


Framtiden och Leni Björklund

En tavla med namnet "måndag morron i förorten"  hade Leni Björklund (fd försvarsminister) på sitt kontor under den tid hon var minister.

"Den kunde jag titta på när vi skulle fatta tuffa beslut om besparingar. Den där förortsmamman med barnen springande kring fötterna, släpande matkassar blev min hjältinna och första prioritering. Hellre en högre kvalitet på dagis och skola än att ha den senaste mitlitära utrustningen."

Hur tänker politikerna idag när de sparas något så otroligt ute i landets skolor? Må hända att jag är extra engagerad i förskola och skola eftersom jag inom en snar framtid kommer att arbeta som pedagog samt att jag har barn som går på förskola.

Är det meningen att pedagoger, nyutbildade och de som arbetat i många år, ska vara så utarbetade och känna en enorm maktlöshet i sitt försök till att hjälpa oss att utbilda och uppfostra våra barn? Det finns pedagoger som är så utarbetade att de inte längre orkar höra barns skratt från närliggande lekplatser.

Till våra politiker...

Våra barn är det käraste vi har. Snälla, ge dem alla möjligheter i världen att få lyckas. Låt skolan med dess pedagoger få lov att känna att de gör någon skillnad. Att känna maktlöshet varje dag som man går till sitt arbete kan inte vara en behaglig känsla. Barngrupperna blir bara större och större och antalet pedagoger bara minskar och minskar.

Visst finns det många som ska samsas om alla pengar men någonstans tror jag att om det inte satsas på skolan så kommer vi i framtiden att behöva betala dubbelt upp för de barn och ungdomar man inte lyckas fånga upp i skolan.

Viktigt! Självklart är det vi föräldrar som har det yttersta ansvaret för våra barns uppfostran och framtid.

Ännu en nedräkning

4 dagar kvar sen smäller det i Helsingfors, tänk så många svenska flaggor som kommer att viftas när Sverige fullkomligt klassar ut de andra länderna. Måtter 80-års kalaset vara trevligt och kort så att jag hinner hem till TV´n ( får man tänka så?, det är ju ändå mormor som fyller 80 år)

På lördag är det 4 månader tills Storebror fyller 5 år! Han vill att jag ritar alla dagarna till honom så att han har koll.

Nu är det frukost, en runda till dagis, en runda motion med Viggo i vagn och leta efter forskningn kring sex och samlevnadsundervisningen på särskolan.

Heja Sverige!

Vuxenpoäng från Fotbollsfrun

Klicka här och klicka igen för att få reda på hur vuxen just du är.

Mina vuxenpoäng var 22.3!

Förlåt, men detta är roligt!

Klicka här och skratta om ni vill !

Heja! Heja! Heja!

The Ark, som ljuv musik i mina öron...


Här
 är deras nyinspelade video på låten The Worrying kind

På lördag håller jag tummarna för dem.

Heja!

Ägg och bacon för maken...

och extra plats i sängen för mig.

Mannen ringde i eftermiddags och meddelade att han inte kommer hem ikväll, tog in på Marina Plaza i Helsingborg. Är  där på kurs med
jobbet.  Eftersom han skulle vara åter i Helsingborg tidigt imorgon var det knappt lönt att köra hem då kursen skulle avslutas sent ikväll.

Idag har jag varit och inhandlat ännu en gjuten kruka till min stensättning på framsidan av huset. Hittade en kruka med oregano som jag inte kunde motstå, även den åkte ner i min påse.

Storebror har varit hos grannkillen och lekt nu i eftermiddags, han tyckte att han förtjänade en lekstund eftersom han varit med mig i skolan några timmar. Det gick bra, båda barnen var jätteduktigta. Storebror var väldigt uppspelt över den väldiga utsikten som man har från lärarhögskolans bibliotek (Orkanen). Hav, lastbilar och stora båter imponerade på honom.

Idag under middagen satt Storebror och pratade om alla han skulle bjuda på sitt kalas. Detta diskuteras dagligen fastän den stora dagen inte är förrän den 12 september.  Han skulle inte bjuda några tjejer, kanske bara de han gillade.

Mamma: Vilka gillar du då?

Storebror: Det är hemligt och nu slutar vi att prata om det

Mamma: Men du kan säga det om du vill men du behöver inte.

Storebror: Du kan gissa!

Mamma:(säger de namn på flickor som Storebror känner)

Storebror: Nä, ingen av dem (lätt röd i huvudet)

Mamma: Då vet jag inte...det kanske är mamma du giller?=)

Storebror: Ja, precis så är det. Det är dig jag gillar, min söta lilla mamma!


Mamma blev jätteglad, men åter en gång undrar mamma om Storebror menar vad han säger eller om han vill komma ifrån det egentliga ämnet och vet precis hur han ska stoppa mamma och samtidigt göra henne glad.

På lördag fyller min mormor 80 år. Dagen till ära så bjuder mormor på middag på vårt fina gästgivferi här i Sjöbo. Det ska bli trevligt och säkert jättegott.

Dagens: Visst är det tur att det finns så många variationer

Att våga

Jag har nyligen upptäckt en blogg där en man i 40-års åldern skriver om sin pågående skilsmässa och även den nyfunna kärleken. Denna man skriver ärligt om de känslor han upplever just nu och man får ibland även följa med bakåt i tiden för att på något sätt skaffa sig en förståelse för denna skilsmässa.

Jag blir både gripen och tagen när jag läser vad han skriver. Att på detta sätt våga visa sig så öppet och ärligt samtidigt som han befinner sig i en jobbig situation. All heder åt honom!

Jag har i skolan mött en del skiljsmässobarn och jag hoppas att denne mans barn kommer att fixa detta samt behålla sin relation till sina föräldrar och att de får lov att vara just barn och slippa ta parti för någon av föräldrana. Det är föräldrarna som ska skiljas, inte barnen från föräldrana.

Jag kommer att fortsätta läsa så länge han skriver.

Tävla mot klockan

Oavsett när jag och barnen går upp på morgonen så kommer vi nästan alltid 5-10 minuter för sent till avtalad tid. Jag har kommit på att ju tidigare man går upp desto mer saker ,som man egentligen inte behöver göra, beslutar man sig för att göra. Går man upp senare och sedan har piskan i ryggen för att snabbt äta frukost, duscha, färdigställa barnen och plocka undan  i huset, då kommer man nästan alltid i tid men med andan i halsen och stressont i magen.

Jag tror jag föredrar att gå upp tidigare, hitta en massa extra sysslor som man försöker hinna med, vara 5-10 minuter sen och med resultatet att vi alla är lite lugnare och säkert får en bättre dag.

(har jag ett viktigt möte så är vi inte 5-10 minuter försenade)

Gröt är gott!

186449-121
Gröt är gott, speciellt när jag får kladda riktigt rejält.

TV, inte för mig tack

Jag som tidigare verkligen har älskat att titta på TV tittar nästan aldrig på "dumburken" längre. Vår dator har tagit dennes plats. Istället för att gå och sätta mig i soffan och slötitta har  jag rusat in och satt mig framför datorn för att blogga, läsa andras bloggar, fynda, leta, undersöka...man kan ju göra allt i denna dator.

Igår när vi kom hem från svärföräldrarna bestämde jag mig för att inte sätta mig framför datorn utan att istället sätta mig i soffan och titta på TV. Fy, vad tråkigt det var! Jag gick och hämtade min nyinköpta trädgårdstidning och somnade med huvudet i denna istället.

Jag måste skärpa mig, i alla fall titta på nyheterna....fast man kan läsa dem på datorn också=)

Idag har jag åter igen varit stenläggare. Som tur var fick jag hjälpa av mannen med att bära sten och lägga ut stenmjöl. Allt går så mycket snabbare när man är två som hjälps åt. Barnen ville väldigt gärna också hjälpa till men det blev det genast lite mindre effektivt.

Kvällen har tillbringast med mina föräldrar som kom hit för att äta en tack för hjälpen  middag (gräs, trädäck, sten, plattor, mm). Middagen var god och vi avnjöt den ute på trädäcket.


Imorgon ska båda barnen följa med mig till skolan...intressant! Jag ska träffa några klasskamrater för att få lite hjälp och ge lite hjälp inför den stora handlingplanen som ska in om några veckor. Mycket jobb ligger framför mig och det ska blir skönt när vi har passerat terminsslutet.


Dagens:  När man är kär eller skuldsatt är det någon annan som har övertaget.


Sovmorgon och fågelkvitter

Våra barn är nu vakna, de sov till 09.20!!! Viggo började gny och stöka runt i sängen redan vid 9 men han lyckades klara sig utan morgonvällingen fram till 9.20.

När jag sedan öppnade fönstret för att vädra möttes jag av härligt fågelkvitter, det ska nog bli en varm och skön dag idag också.

Nu ska det ätas frukost och sedan stoppar vi in oss i mannens VOLVO för att hämta släp och sten hos mina föräldrar. Resten av dagen kommer det att läggas sten runt huset. Skönt och avslappnande att få lov att arbeta i sin egen trädgård. På grillen ikväll kommer det att ligga en ryggbiff som marinerades redan igår.

_ _ _ också, vi har fortfarande inget rödvin hemma!

Kvällen igår tillbringades hos mannens föräldrar i Ystad. Vi bjöds på grillad fläskfilé med goda tillbehör. Ystad är en jättefin stad men det är betydligt svalare där än här hos oss som bor i inlandet =)

Tillägg

När jag var liten...(jag var kanske inte liten men betydligt yngre än nu) var jag kär i Glenn Hysén. Jag köpte en tröja med ett  Glenn ansikte på,alltså i tryck.

I mitt nästa liv

186449-120

Dessa stenar har jag hämtat och lagt nu på förmiddagen. Det kommer att ta lång tid innan det är färdigt, men snyggt kommer det att bli.

Vi ska lägga sten runt hela huset, tungt jobb.

I mitt nästa liv kanske jag borde bli stenläggare?=)

När jag var liten...

När jag var liten ...trodde jag att familjer som bodde i lägenhet var mycket fattiga. Först när jag gick i gymnasiet träffade jag männsikor som bodde i lägenhet. (!!!)

När jag var liten...eller rättare sagt när jag gick i klass 8:a upplystes jag om att pojkar kunde vara tillsammans med pojkar och flickor med flickor. (uppväxt på landet)

När jag var liten...då skulle jag och min kusin bli fotomodeller, åka till USA och gifta oss med Patrik Swayze

När jag var liten...önskade jag mig en brevkompis från Irak för jag ville har kulhål i kuvertet

När jag var liten...trodde jag att Rune Andréasson var BAMSE, alltså såg ut som honom.

...kommer kanske fler inom kort!

(född 1977)

Väluppfostrad?

Grannkillens mamma berättade att när grannkillen och Storebror skulle titta på film och grannkillen ville se Spiderman ( den versionen som är tillåten från 15 år!!!) då berättade Storebror att han fick inte se sådana filmer för sin mamma och skulle han se den så skulle mamma vara med.

Är han väluppfostrad och lyder  och följer sin mammas förmaningar eller ville han bara inte se Spindelmannen och använde mamma som orsak?

Att det kan vara så skönt...

att gå i sin egen trädgård och vattna blommorna när solen har gått ner.  Det känns fräscht och nyttigt att ge blommorna kallt och rent vatten så att de kan klara sig mot morgondagens heta solstrålar som jag hoppas att det blir.

Vi njuter i fulla drag ut av vårt trädäck. Idag har det varit fullt med leksaker därute, barnen har lekt och haft roligt. Det känns verkligen som ett extra rum.

Kvällens måltid som jag delade med en kompis (mannen spelade fotboll) intogs ute på trädäckdet, även den knäckiga äppelpajen med vaniljsås avnjöts där ute.

Storebror  var hos grannkillen och lekte, de hade vattenkrig med de nyinköpta vattenpistolerna. Viggo tog en sen tupplur vilket innebar att nattsömnen infann sig något senare än vanligt.

Jag sitter fortfarande och dagdrömmer lite då och då om gårdagens upplevelse...The Ark...Ola Salo. Deras nya skiva har jag spelat många gånger idag. Storebror gillar den också och Viggo dansar till allt som där är lite bas och takt i.

Imorgon har jag åter funderingar på att hämta hem sten hos mina föräldrar. Min pappa med kompanjon var här tidigare ikväll och lämnade av 10 rullar gräs, vi behövde lite extra.  Vi fick även stora byastensblock till trappan ner från uteplatsen.


Natti, natti!


Väntetid

Brevet kom idag, om 3 månader ska Viggo på läkarkontroll i Ystad på Öron-Näsa-Hals mottagningen. Här går det undan!=)

Nu håller vi tummarna för att när denna kur avslutas på söndag så ska vi inte få återbesök av öronbakterierna.

Nu ska jag städa

Dagens: En resa på tusen mil börjar också med ett steg


I´m in heaven!

Det susar i öronen, svider lite lätt i ögonen,  min hals värker, kläderna har klibbat sig fast på kroppen, magen är lugn, själen är glad, hjärtat tar några extra skutt och i mitt ansikte finner man ett leende stort som en riktigt böjd banan. Har bara en sak att säga...

-Har ni möjlighet att se The Ark framföra en klubbspelning, gör det och missa den inte!

Denna spelning var så fantastiskt bra så det går knappt att beskriva med ord. Ola Salo är en helt otrolig sångare och gör denna spelning till precis allt vad den kan bli.

Mannen råkar i luven på en tjej som ska tränga sig fram, de knuffas lite och till slut häller hon vin över honom. Detta har jag helt missat fastän jag stod mindre än en halv meter framför mannen. Jag var inte kontaktbar.

De spelade låt efter låt, vi sjöng med, de gav allt, golvet gungade och när de sedan började spela The Worrying kind trodde jag att taket skulle lyfta.

I skrivandets stund går deras skiva varm på CD-spelaren

TACK till The Ark som gör en så otroligt bra spelning.

Kontakt!

Måste kontakta min sykunnige och allvetande svärmor. Vill har ett segelliknande skydd på en av hörnorna på vår uteplats.. Undrar om detta går att genomföra? Måste förankra hos mannen som känner sig lite utanför i mina hastigt påkomna trädgårdsideér.

Nu är även den stora krukan fylld med vackra växter.

Nu ska jag snart hoppa in i duschen, klockan 18 ska vi träffa bror och sambo i Malmö, klockan 21 då smäller det, The Ark på scen. X-kollega A, jag lovar att svänga lite för dig också!

Dagens: Svårigheter gör oss starkare

Jag hittade dem!

186449-119

I den nyöppnade blomsteraffären på hörnan hittade jag det jag sökte efter. Två stycken betongkrukor. Detta är den lilla krukan som jag köpte. Blommorna är inhandlade på samma ställe och dem planterade jag direkt vid hemkomsten. Den stora står fortfarande tom...men inte länge till=)

Fine Storebror

186449-118

Bildbevis

186449-117

Vi tar in skylten igen

Han är inte till salu längre. Jag har nyss burit in honom till sin säng, han var lugn, avslappnad, mysig, gjorde som jag ville, jag fick pussa och snusa på honom så mycket jag kunde och ville...han sov!

Detta har varit en skön dag med lite pyssel hemma och några timmars strosande på stan i Ystad. Värmen var go och skön och glassen var god och kall. När övriga delar av sällskapet gick hem till lillebrors sambo Sara ,gick jag med en sovande Viggo vidare för att försöka hitta betongkrukor, vi lyckades inte med detta.

Väl hemma hos Sara var Viggo utsövd och glad. Det var precis som om han fått nya batterier i sig. Vilken energi! Inget fick vara där det skulle vara, allt skulle dras och slitas i, han var TOKIG!. Vi 3 vuxna bara tittade med stora ögon på varandra. Jag satt inte ner många sekunder under de timmar vi var hos Sara. På vägen hem lyckades Viggo sova i ungefär 1 minut, men det räckte. Nu har han rensat kylskåpet och städat hela toaletten med toalettborsten. Blä!

Nu sitter jag och väntar på mannen, han har inga nycklar med sig (fick inte plats i fracken) och jag vill inte gå och lägga mig med en olåst ytterdörr.

Imorgon ska jag rasta Viggo i trädgården.

Till salu!

En liten söt kille på 1år. Väger ca 12 kg, och är 87 cm lång, blond, lockigt hår, charmig och busig. Fixar det mesta så som, slänga blommor i golvet, rensa kylskåpet, leka med toalettborsten, trycka ut balsam på badrumsgolvet, förstöra DVD-spelare, bitas, kräka i soffan....det var nog allt.

Säljes ASAP!

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Storebror ligger i sin säng och lyssna på Hits for Kidz. Han somnade på vägen hem från Ystad idag så nu är det svårt att somna om. Hoppas musiken hjälper=)

Tacksamt offer

186449-114
Jag skrattar nästan alltid

186449-115
Så här snyggt kan jag hänga ut från min matstol

186449-116
Hej alla jag känner och inte känner!

Så fort jag plockar fram kamerna då skrattar Viggo men Storebror springer och gömmer sig...undrar varför?=)

Vad är nu detta?!


Nyss när jag tittade ut i trädgården sprang det omkring tre pingviner...de måste ha sprungit vilse=)...
när jag tittade närmre såg jag att det var min pappa, morbror och min man iklädda frack. Tyvärr finns det inget bildvbevis mer än detta ovan för mannan vägrade att bli fotograferad. Jag ska ligga och lurpassa vid dörren inatt när han kommer hem..hehehe!


Jag presenterar....

The Ark

Nedräkning

Imorgon gäller det, klockan 21.00 på KulturBolaget i Malmö står The Ark på scen och jag i publiken. Jag är förväntansfull inför morgondagen och från en säker källa som såg dem i Lund så ska det vara en upplevelse och man ska vara väldigt glad och uppiggad när man går därifrån. KUL!


186449-113


I skolan återstår två väldigt stora bitar innan jag får hålla sommarlov med barnen. En rapport, ett responsinlägg och en utvärdering ska skrivas och göras till distanskursen. En handlingsplan, poster och redovisning av plan och poster ska göras till kvällskursen.

Slutprovning av klänningen till bröllopet är den 5 juli, jag har två månader på mig att få lite fastar former och minska några kilo=) Det ska gå vägen!

Deklarationen är gjord så den nedräkningen är avslutad. Vi ägde vårt hus sammanlagt i 33 dagar förra året så det var det enda "svåra" vi skulle göra på denna deklaration. Första året som sambeskattade var det också.

Mannen är i Malmö och hämtar sin högstidsdräkt. Klockan 12.00 rullar mamma och pappas BMW in på gårdsplanen för att hämta upp mannen. Sedan bär det av mot Ystad och Siriushuset...spännande!

Jag hämtar storebror på dagis i eftermiddag och sedan ska vi också bege oss till Ystad för att fika, gå på Åhlens och sedan vidare till lillebrors sambo med det fina namnet Sara. Sara bjuder på middag ikväll.  Trevligt!

Dagens: Varje människa har en plats där hon är som bäst.


Blivande målvakt

186449-112
Storebror som står i mål med två träd som stolpar. Pappa skjuter hårt!

Grillade och klara

186449-111
Vår middag...MUMS!

Vilken dröm!

186449-109186449-110
Viggo som i mormor och morfars trädgård hittade en STOR sandlåda

Scampi på grillen

Ikväll ska vi för ovanlighetens skull faktiskt grilla. Vi har tagit en lång promenad genom de olika kvarteren i vår by, mest för att flukta lite nyfiket på hur folk arrangerar sina trädgårdar. Ett drop-in hos några vänner passade vi också på att göra. Under vår promenad  möttes vi gång på gång av olika grilldofter, vi beslutade oss för att ännu en gång gå hem och sätta igång vår egen grill.

Idag ska vi grilla marinerade scampi på spett och till detta blir det ett lime och korianderkryddat ris med grönsaker.  Det är mannen som står för matlagningen och jag ska snart gå och natta Viggo.


Inga röda flaggor här

och ingen ska jag heller gå runt och bära på byn. Inom kort kommer vi att höra orkesterns trummor och blåsinstrument, då från trädgården inte på plats i tåget.

För 2 år sedan när vi bodde mitt inne i byn så hörde vi en söndagseftermiddag hur någon stod och skrek i megafoner utanför vårt hus. Det var ett helt gäng med folk från någon nazistisk rörelse. Kalla kårar kröp längs min rygg när de stod och skrek ut sitt budskap med den svenska flaggan i handen.  Ett fåtal stannade och lyssnade, mest ungdomar. Skrämmande! Har alla rätt att föra fram sitt budskap? Jag är lite tveksam, när man kränker någon annan männsika och går emot vår värdegrund så tycker jag inte att man lagligt borde få lov att stå på detta sätt, men kanske är det bra att folk får höra vilka idioter de är? Eller drar de med sig en massa genom att föra fram sitt korkade budskap? Okunskap föder rädsla.

Denna morgon var jag och en god vän ute och promenerade, mest för att kolla in de nybyggda husen som ligger utanför byn. Skönt med en avslappnad promenad för jag har träningsvärk efter min tur i skogen igår och den blir bara värre.

Valborgsfirandet var trevligt och precis lagom. Vi bröt upp klockan 12 men de andra fortsatte säkert fram till småtimmarna.

Idag blir det en lugn dag, kanske en skogpromenad och sedan en god middag på det.

Dagens: Ilska lönar sig inte