Jag lever!

inga besök av mordbenägna män i natt. Däremot en lite kille på 10,5 månader som inte ville sova på hela natten. Väckte hela tiden mig och 4-åringen. Han den lille fick 2 vällingflaskor under natten vilket resulterade i att han hade kissat igenom blöjan imorse. Mysigt!

Hade skickat en önskning till radio Kristianstad och deras program uppspelt. Idag spelade de Robert Wells för "moffor" Lasse som har en speciell dag imorgon (fyller 54 år!!!) 4-åringen lyssnade lite häpet på radion när de läste upp vår önskning....-Men mamma, dom heter ju likadant som oss!

Fick inbjudan från en fd kollega idag. Hon ska ha ett leksaksparty inom kort. Ser ut till att vara fina leksaker, ska genast gå in på deras hemsida och kolla vidare.
www.lekelivet.se, har glömt hur man länkar.

Pratade med mannen tidigare i morse. Han ringde och väckte oss, bara för han ska iväg och jobba. Han hade inte sovit så bra på sitt hotellrum och vaknat flera gånger. Kändes konstigt att sova själv...lätt att säga, det var inte han som sov med 2, eller rättare sagt delade säng med en sovande unge och en vaken unge inatt=)

Nu har snön kommit tillbaka igen, den var inte riktigt försvunnen men den hade ju inte behövt att återvända. Vill har vår nu...ryktena säger att den kommer nästa vecka. Jag längtar, jag vill sätta upp mina blomsterlådor under fönstrena och plantera fina blommor i dem.

Skola igår och skola imorgon. Idag måste jag avsluta första delen av distanskursen. Funkar bra än så länge men som alltid annars så brukar alla uppgifter hopa sig efter ett tag. Tur att jag då är så välorganiserad=)

Måste gå in och kolla de olika förskolorna i kommunen, snart dags att söka plats till han den lille. Ska börja i september.

Halka inte!

Mörker, skräckfilm...ensam hemma!

Inte riktigt ensam hemma, ensam hemma som vuxen person med mina två barn. Mannen ska sova borta i natt. Han ska bara i Båstad klockan 8 imorgon och valde då att stanna kvar i Helsingborg över natten. Jag har väl inga problem med att vara själv med barnen men nu i natt har jag naturligtvis haft drömmar om hemska män med blodiga tänder som står och tittar in i sovrumsfönstret. Tjuvar som bryter sig in i huset mm. Huuu! Har redan sagt till 4-åringen att i natt ska du få sova i pappas säng. Skönt med sällskap även om mannen i fråga bara är 4 år och kanske inte direkt kan slå ner en fullvuxen man. Han rabblar redan 1 1 2 lätt att slå. Måste kunna ringa efter hjälp ju=)!

Till helgens fullspäckade schema har det tillkommit ytterligare saker som ska hinnas med. Men bara trevliga saker. Vänner som tidigare bott här men flyttat till Stockholm kommer ner över helgen för de ska på ett bröllop. De tänkte hinna in om en sväng till oss. Ska bli kul att träffa dem igen. De är vänner som man alltid kan prata med och som man alltid har roligt tillsammans med. Ska bli kul att hälsa på dem i maj.

Jag var faktiskt och tränade spinning i morse. Ställde klockan på 06.20, längesedan jag gick upp så tidigt. Passet började 7 men man måste vara ute i god tid för att få plats. Det var verkligen så roligt och kändes jätteskönt efteråt. Det ska vi fortsätta med nu när jag har möjlighet att ibland träna på morgonen.

Träna på!


Fortsättning!

Lunchen avklarad och han den lille sover.  När han vaknar igen så ska vi åka iväg och handla. Vi kör med veckohandling, skriver matsedel måndag till fredag sedan handlar efter den. Slipper tänka på vad man ska äta varje dag och sedan köra och handla. Blir säkert lite billigare också.

Har framkallat foto på han den lille. Dessa foto ska sedan omvandlas till inbjudningskort. Den 11/4 fyller han 1 år och kalaset blir av den 14/4. Blir middag och tårta med släkten. Naturligtvis har mannens fotbollslag premiär denna lördag så det blir till att fixa det mesta själv ,men det brukar ordna sig.

Betalade som sagt räkningarna idag. När jag sedan gick ut för att hämta posten låg där nya räkningar till nästa månad. Alltid lika kul!

Veckan blir hektisk, som alltid. Tisdag och torsdag ska jag in till högskolan, barnen ska vara hos mormor och morfar eftersom mannen är bortrest tisdag till onsdag och  på torsdag vill han gärna träna lite fotboll. Fredag är det födelsedagskalas för min pappa, trevligt! På lördag är det "Spansk afton" hos lillebror och sambo. Söndag, då vill vi åka in till Hem och villamässan i Malmö. Kul med saker att göra bara man får varva det med lite vila också.

Min egen träning har kommit lite i skymundan. Från att ha tränat ca 6 dagar i veckan till att ha lite uppehåll för graviditeter till att nu inte hinna träna så mycket. Brukar vara ute och gå i rask takt 1h timmer om dagen men detta väder inbjuder inte till detta. Ska försöka att träna lite spinning på morgonen när mannen inte behöver köra iväg så tidigt. Träning är ett måste, man mår bättre, ingen huvudvärk och känner sig allmänt piggare och fräschare.


Måste hitta nya kläder till 30-års festen!


Måndag...

igen! Mannen gick nog upp vid 6-tiden. Hörde att 4-åringen kom springande till mannen vid 7-tiden. Han satte snabbt på tv-n. Han den lille har sovit hos oss hela natten eftersom han vaknade innan vi gick och la oss. Mannen gjorde snabbt en välling i morse och han den lilla och och jag sov vidare till 9!!!.

Nu vill inte han den lille sitta i stolen och titta mer. Han har redan suttit där en stund när jag har betalat alla räkningar.

Åtrekommer!

Spel, tv,sova,äta...SÖNDAG!

Trots att jag var hemma tidigare från jobbet så gick jag inte och la mig tidigare. Ganska trött just nu och för att underlätta för mig själv så borde jag skriva en utvärdering till skolan. Endast 1 A4 sida så det ska jag nog kunna fixa.

Han den lille sover, 4-åringen spelar TV-spel och för tillfället har mannen lämnat soffan och spelar med 4-åringen. Det blir nog en lugn söndag. Är inte lockad av att gå ut för det regnar och är fullt med is överallt.

Vann rätt låtar igår? Det var det nog, tror jag. Mest ser jag fram emot finalen men vi ska på 30-års fest denna kväll, men det ska också bli trevligt.

Hade gärna just idag packat väskorna och åkt till något varmt ställe, med familjen. Bada, sola, äta, vila och leka med barnen i poolen. Drömma går ju bra!

Nästa helg vill jag verkligen till Hem och Villamässan i Malmö. Har aldrig varit där och nu när vi är husägare känns det som om vi borde åka dit. Det blir förhoppningsvis en tur dit på söndagen. Förmodligen samtidigt som många andra tänker åka dit.

Nu ska jag nog försöka skriva en liten värdering.

Sköna söndag! (var det inte något på tv som hette så?)

Lättklädda tjejer!

Fick sluta tidigare på jobbet ikväll eftersom inte så många som förväntat var intresserade av att se Bingo Rimér och hans lättklädda tjejer. Vad gjorde då dessa tjejer under kvällen? De gick runt och minglade, tog på varandra och dansade för killarna. Ganska många kom till baren och frågade om de inte kunde sluta att ta hit lättklädda tjejer, de ville hellre lyssna på ett bra band. En tanke kanske?

Jobbade och pratade med en god vän under kvällen och lugnade ner mig något angående förra inlägget. Tänker inte lägga ner någon energi på att reta mig på struntsaker så nu är det nog om det.

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng om nu bara mannen kan sluta spela x-box så det blir tyst i sovrummet.

Zzzzzzzzz!

Tillhörighet - Utanförskap!

Det här med att många umgås i gäng är väl trevligt ( lika trevligt som alla sätt att umgås) Dock när man har 2 barn och får inbjudan samma kväll som "festen" eller "förfesten" som de evigt unga sägar äger rum har man rätt att bli lite sur. Tillråga på allt har övriga fått inbjudan dagen innan!  Blev dock uppringd (inget nämndes om någon fest) pratade om ditt och datt, berättade att jag skulle jobba. Betyder det då självklart att mannen inte kan delta? Har sagt att det kan vara lite svårt för oss att på kort varsel hitta barnvakt (kort varsel, typ 2 dagar) att på 1h hitta barnvakt är omöjligt och inget barnen är inställda på. I rubriken ovan skrev jag utanförskap, lite att ta i kanske för så känns det inte men jag vill bara citera min kära mor - I många pannor står det JAG!!!

Hämnden är ljuv!!! Ha, ha ha!

Kommer inte att bli någon hämnd för jag lever efter mottot "Behandla andra som du själv vill bli behandlad"

Nu är det middag, lite melodifestival och sen jobb.

Kör försiktigt!

Egenskaper!

Trevligt med gäster. 4-åringen längtade hela dagen eftersom han hade blivit lovad att få spela tv-spel med 7-åringen som skulle komma.  Lite stor åldersskillnad när det gäller att leka men tv-spel går alltid hem. 4-åringen får inte spela så väldigt mycket tv-spel och denna vecka hade han inte fått spela alls eftersom jag tycker att man måste leka lite också med alla sina leksaker och inte bara sitta och spela. Jag lyckades, tjat i dagarna 3 men sedan lekte han fint på sitt rum med leksakerna.

Middagen blev lyckad och gästerna var trevliga (det är de alltid). Dock hade jag glömt bort att tjejen i paret inte tålde nötter så skogsbärskakan med mandel passade inte henne riktigt...SORRY!

När jag låg vaken häromnatten låg jag och tänkte på vilka egenskaper hos människor jag tycker bra eller mindre bra om. Jag brukar inte reta upp mig så lätt utan accepterar att människor är som de är. Dock kom jag fram till denna natt att människor som tror de vet precis allt och är experter på allt och inte visar någon som helt ödmjukhet är nog en egenskap som jag verkligen inte tål. Har man dessutom en männsikosyn som är hemsk så vet jag inte om jag skulle klara av flera möten med denna person. Att inte ha förmågan att glädjas med andra utan endast ifrågasätta och vara en skitstövel, det tål jag nog inte heller. Tack och lov har jag inte träffat så många människor med dessa egenskaper...men tro mig, de finns!


Idag ska mannen spela fotboll, just nu är han ute och skottar snö så att jag ska kunna komma ut med min bil också. 4-åringen ville åka hem till mormor( det tycker han är mysigt) ¨så där har vi turen att bli bjudna på god lunch och kanske våfflor.


Ikväll ska jag jobba, det ska tydligen vara mycket naket uppträdande ikväll. Det lockar verkligen fram alla olika människor ur sina hörnor...Brrr! Ibland får man titta bort och tänka på pengarna. Ska dock inte fortsätta så länge till med detta extrajobb. Heltidsstudier, heltidsföräldrarledig, man som spelar mycket fotboll och jobbar mycket...det går inte riktigt samman. Inte heller kul när 4-åringen blir ledsen när man kör iväg på lördagkvällen. När han var mindre sov han när jag åkte men inte nu längre.


Nu ska jag gå och göra lite god frukost.


Tänk på egenskaperna!


Min första länk!

En rolig och tätt uppdaterad blogg!

Före maten tips, Crostini med tapenade på är hur gott som helst!

DSC00070
Före maten tips, Crostini med tapenade på är hur gott som helst!

SNÖ!

Helt otroligt! Får det verkligen lov att komma så här mycket snö när det snart är mars månad? Ja, det får det säkert men det är väldigt onödigt tycker jag. Jag och 4-åringen gick ut när han den lille sov ( mannen jobbade hemma) och skottade snö. Det tog 1 1/2h! Värsta träningspasset. Där fick man för att man har längtat till att bli husägare. Under tiden man skottade fick man slänga några ord med grannarna, mest gamla män som blev imponerad av att det var jag som skottade och inte mannen=) Någon får ju tjäna pengarna och någon får ju göra grovgörat=)

Idag har jag och 4-åringen avslutat målandet av gipsfigurerna.  Han den lille satt brevid i sin stol och skrek, inte för att han var ledsen utan han bara skriker så högt han kan. Olidligt!

Den största anledningen till att jag gick ut och skottade var så att vi skulle få ut bilen. När snön sedan väl var borta så gick inte bilen att starta!!! Ny tjänstebil, snyggt! Det sköna var att det bara var att lyfta luren och ringa VOLVO ass. De kommer inom kort och hämtar bilen, lämnar lånebil och lagar sedan felet. Vi betalar inte ett dugg...kan det bli bättre?

Nu måste jag gå och handla. Får ta pulkan som kundvagn på vägen hem. Vem vet, jag kanske möter en isbjörn!

Imorgon gäster. Meny: Burgundisk gryta med ris och en god sallad. Dessert: lite osäker men det blir nog en skogsbärspaj med vaniljsås. Jag är sugen på jordgubbar men då får jag nog snällt vänta några månader till, om de ska vara riktigt goda.

Sluta snöa!

Det blir blåbär,hallon och äpplepaj med vaniljsås till efterrätt

DSC00069
Det blir blåbär,hallon och äpplepaj med vaniljsås till efterrätt

Danstips! Boktips!

Nyinköpta skivan med Astrid Lindgrens söta sagofigurers sånger är jätterolig att dansa till. Han den lille rockade loss och gjorde riktiga höftrullningar och 4-åringen hoppade runt och skrek EMIL, förgrömmade unge!

Potensgivaren (ingen barnbok) ska vara väldigt rolig läsning. Finns i pocket i mataffären.

Dansa och läs!

Spanien...here we come!

Helt riktigt det var Spanien-tema den 3/3. Trevligt! Hade varit skönt att verkligen åka till landet Spanien också, fast de har säkert också snö.

Vi har nyss, i sportlovets anda, gjort gipsfigurer, eller tipsfigurer som 4-åringen envisas med att säga. Ska bli kul att se reslutatet om några timmar. Imorgon blir det målning av dessa gipsfigurer om allt går som det ska.

Till lunch blev det grillade revben och pitabröd fyllda med ost och skinka och sedan in i ugnen. Gott och lättlagat! Revbenen hade jag inte tillagat själv utan de var inköpta i mataffären. Mycket goda!

Hittade en rolig blogg, saffransrök heter den. Prova på!

Ikväll har mannen ingen träning och vi ska alla vara hemma. Sugna på någon smarrig middag så det blir, kycklingfile med paprikasås och klyftpotatis. Är vi riktigt snälla kan det kanske bli ett litet glas vin också.

Badet med dagis imorgon blev inställt, fröknarna ville inte köra bil i detta väder med de barn som inte har föräldrarna med. Klokt! Det blir fler badtillfällen.

Målade 4-åringen med ansiktsfärg, han skulle se ut som Super Mario Bros men oj vad besviken han blev. Blev inte riktigt som han tänkt. För att inte göra mig ledsen sa han att det var fint mamma men jag är nog lite allergiiskt mot färgen. Vi får ta bort den!=)

Gipsa på, jättekul!

Tråkig bok!

Tänkte tipsa om en bok som ni inte ska läsa om ni inte är väldigt intresserade av hur hjärnan och pedagogiken fungerar. Boken heter Hjärnan och pedagogiken-ett samspel av Arne Maltén. Tänker inte skriva någon mer ingående läslogg på boken utan bara enkelt säga att den är svårläst och tråkig. Tur jag inte köpte den.

Idag bara snöar och snöar det, kul för barnen som har sportlov. Själv är jag inte överförtjust.

Vi ska inreda 2 kontorsplatser i vårt sovrum. Ska vi köpa 2 skrivbord eller sätta upp en lång skiva längs väggen, kan  man förresten göra det? Inga snickare här inte.

För att förtydliga ytterligare...4-åringen cyklar nu på en stor cykel utan de små stödhjulen som sitter sidan om det bakre däcket. Han kan alltså cykla utan dessa.

Igår åt jag en Budapestbakelse, gott men min mage tycker inte om grädde. Det bara bubblar i den efteråt. Tur att jag bara åt halva bakelsen då.

Helgen ser ut som förra helgen, gäster på fredag och jobb på lördag. Ska förresten ringa min bror och kolla om det var den 3/3 vi hade bokat in en "Spansk afton"? Vi har vid några tillfällen haft tema på den mat vi tillagar när vi ska träffas. Lille och hans sambo började med Italien, supergott! Vi fortsatte med Grekland (Cypern) och nu har de vidare valt att ha ett Spanientema. Spännande! Fast nu jobbar han ju heltid så vi får se om han hinner=)

Var på 4-åringens utvecklingssamtal igår. Roligt att höra att mentorn tycker att han är en lika fin kille som vi gör. Han är populär bland kompisarna, duktig på att leka och hitta på lekar, äter bra och är roligt. Tycker om att bygga kojor och leka gubben eller gumman i lådan.

Läser dagligen Linda Skugge och hon gillar starkt en bloggare som kallar sig fotbollsfrun. Hade jag kunnat länka hade jag gjort det men det får jag lära mig en annan gång!

Kör försiktigt!

Sportlov!

Denna vecka är det sportlov och 4-åringen är hemma från dagis hela veckan. 4-åringen vaknade kl 07.30 idag och han den lille sov vidare. 4-åringen gick upp och tittade på Toon-Disney medan jag och han den lille sov vidare. Jag vaknade 10.00 och han den lille 10.30. Skönt att få sova! Händer inte så ofta faktiskt.

Eftersom det är sportlov skulle vi vara lite sportiga eller i varje fall gå ut och njuta av det vackra vädret. Frukost åt vi alla och sedan packade han den lille ner i vagnen och 4-åringen satte sig på cykeln och det bar iväg. Vi brukar vara ute och gå mycket men extra smidigt är det nu när 4-åringen cyklar själv utan hjul och det går undan. Det blev en runda på 2h, därefter inköp av lite gröna växter och ett besök på  ortens bibliotek för att låna lite nya barnböcker.

Mannen kom hem tidigare från jobbet. Vi värmde lite thairester från igår till lunch. Han den lille somnade,
4-åringen tittade i en nyinlånade böcker, mannen fortsatte att arbeta hemifrån och jag kunde slutaföra mitt foruminlägg till skolan. Perfekt!

Nu väntar soppa med nytt bröd i köket!

Smaklig måltid!

Volvo, vaniljglass och thaimat!

Gick och la mig 03.00 i natt och vaknade 04.30 av att han den lille bara skrek och skrek. Var varm och hade feber igen. Fram med panodil och välling men inget hjälpte men till slut somnade han nog av ren utmattning kl 06.30. Nu var jag verkligen trött!

Jag och han den lille sov sedan vidare till ca 10.00 och det var skönt men jag hade gärna sovit en stund till men man kan inte få allt man önskar sig.

Söndag och inget planerat så vi åkte en runda med mannens nya tjänstebil, Volvo V70!!! Vi åkte till Cafe Olof Victors i Glemmingebro, väl där köpte vi deras goda vaniljglass, moussebakelser och kolatårta. Detta tog vi sedan med oss till svärmor som bor i Ystad. Efter en god fika och lite samvaro så var det dags att köra hem. Dock var klockan så mycket att inte av oss riktigt kände för att laga mat vid hemkomsten så det blev thaimat från Tomelilla. Gott!

Nu hör jag att det är parlamentet på TV, måste gå och kolla.

Akuten!

Har tillbringat nästan 2h på akuten med han den lille idag. Han har haft feber i en vecka och nätterna har varit värst.,mycket skrik och gråt. Imorse ringde jag till sjukvårdsupplysningen och de tyckte att vi skulle åka in till akuten med honom. Mannen skulle spela fotboll så vi ringde till farmor och frågade om 4-åringen fick vara där och på så sätt slippa akuten. Det gick bra, hans kusin var också där och de har alltid roligt tillsammans. De hann till och med att åka till skogen med farmor/mormor och springa av sig lite.

Han den lille skötte sig fint på sjukhuset, hade öroninflammation ...igen...så det var bara att åka ner till apoteket och få lite kåvepenin. Fy, det smakar illa men nu hoppas vi att han blir friskt snart.

Om några timmar är det dags att köra och jobba, ska visst vara någon rockgala av något slag...vi får väl se hur det blir.

Krya på dig du lille!

Tulpaner!

När jag var och handlade idag passade jag på att köpa tulpaner. Det är verkligen en toppenfin blomma, synd bara att de inte klarar sig så länge.

Just nu sover  han den lille och 4-åringen tuggar tuggummi och lyssnar på "Pettsson och Findus". Jag ska alldeles strax gå och skala potatis och morötter.  Han den lille är fortfarande lite sjuk och hostar så han inte får riktigt ro till att sova. Han får sova ute i vagnen imorgon, det brukar vara det bästa.

Jag läser en 10p distanskurs som heter "Barn och ungas socialisation och lärande". Kursen bygger på kurslitteraturen som är noga utvald. Den ska läsas och det ska skrivas läsloggar på var bok. Valfri läslogg läggs ut på nätet och man ska även ge respons på seminariegruppens loggar. Efter läsloggen lägger man ut ett forum där man tar upp något man anser vara viktigt och naturligtvis relevant till litteraturen. Respons ska även ges på dessa. Därefter gör man en utvärdering av vad man har lärt sig. Detta upprepar sig i 4 omgångar och sedan är det dags för den stora och avslutande rapporten. Faktiskt väldigt skönt att läsa på distans och riktigt roligt att få och ge respons på detta sätt.  Alla i gruppen har så olika erfarenheter och det är riktigt kul att  ha diskussioner kring detta. Läs på distans, kul och lärorikt.

Jag skulle kunna tänka mig en weekendresa till London nu i vår. Synd bara att jag inte är riktigt förtjust i att flyga. Jag har gått från att inte ha några problem med att flyga till att vara lätt förfriskad , till lugnande piller och nu bara gör jag det och biter ihopa. Jag tror inte att jag skulle ställa in en resa för att jag inte vill flyga men jag tänker gärna en gång extra innan jag bokar den.

Har ganska mycket pluggande att göra i helgen men önskar ändå fint väder så att man kan ge sig ut och få lite frisk luft.

Ikväll kommer Bitta (en gammal klasskompis till mig) hennes man Henrik och deras dotter Lova. Mycket trevliga människor och det är alltid kul att träffas. De köpte för några år sedan en gammal gård som de nu nästan har totalrenoverat. Fint och hemtrevligt. Ser fram emot kvällen!

Fick precis sms från en kompis som är i Sydafrika. Hennes sambo är läkare och ska tillbringa några månader där och då passade även hon på att åka dit. Kul att höra hur hon har det där.

Vi har bokat biljetter och ska i maj åka till Stockholm, har vänner som bor där, och denna gång ska även barnen få följa med. 4-åringen vill åka båt när vi är där så det får vi väl göra. Hoppas på en riktigt vår-helg där.


Köp tulpaner! Man blir glad av dem.



Längtan!

Jag längtar efter våren, alltså våren som man kan vara säker på att den är här för att stanna ett tag. Inte den våren vi har nu när man inte vet om snön ligger runt hörnan och bara väntar på att komma fram. Visst, det är härligt med den nästan våren vi har nu också.

Jag längtar efter att ett nytt nummer av "Sköna Hem" ska komma i min brevlåda. Underbart att sätta sig någonstans där det är lite lugnare och bara njuta av fina bilder och känna sig inspirerad.

Jag längtar tills imorgon kväll kl 18 för då kommer våra gäster för kvällen. När klockan är 18 innebär det att jag har städat, plockat undan, handlat ,lagat mat, duschat barnen och mig själv och dukat. Fast jag måste erkänna att jag faktiskt tycker det är roligt att förbereda för gäster och att ha ett städat hem är hur skönt som helst.

Jag längtar tills söndag morgon kl 04.00 för då kan jag gå och lägga mig efter att ha jobbat sedan 21. Men det är kul att jobba och fram för allt är det kul när de extra slantarna kommer.

Jag längtar tills på söndag när vi inte brukar göra så mycket utan vi bara tar dagen som den kommer. Myser med barnen och bara slappar.

Jag längtar till många saker...

Jag längtar till min säng.

Sov gott!

Tråkiga nyheter...

Läste nyss på text-tv om Johanna Sällström. Tragiskt, mycket tragiskt! Hon lämnar efter sig en 4-årig dotter och hur förklarar man detta för henne? Skänk en tanke till alla de anhöriga som står maktlösa brevid de som beslutar att ta sitt eget liv ( nu är det inte sagt att detta är orsaken till Johanna Sällströms död) Att hjälpa någon kostar inget men det är inte alltid personen i fråga vill ha hjälp. Var aldrig rädda för att fråga hur någon mår och ställ gärna frågan mer än en gång. Ta hand om era nära kära och var en bra medmänniska!

Idag är det alla hjärtans dag och det firar inte vi säger min man för det är bara ett kommersiellt trams, så var det med det!

Min 4-åring fick i alla fall handla en god kaka idag för att mysa lite extra och han den lille fick ett alla hjärtansdagkort av sin storebror. Sött! Jag och mina barn har firat lite i alla fall =)

Krama stora som små!

Tokig!

Jag blir verkligen tokig. Är fortfarande jätteförkyld och han den lille är dålig i magen och har influensa. Då mannen behöver bilen för att ta sig till jobbet ( ska inom kort få sin tjänstebil hoppas jag) så får jag och killarna gå till dagis. Igår när jag fortfarande var svag efter influensan orkade jag inte gå hela vägen till dagis så 4-åringen fick stanna hemma och mysa. Idag bara ville han till dagis. Jag försökte lite med att det kanske inte finns så många barn på dagis, kanske till och med bara fröknarna ( de flesta barnen på dagis är sjuka just nu) men den lätte gick inte. Han skulle till dagis och han skulle till och med kunna sitta och dricka kaffe med bara fröknarna hela dagen men dit skulle han sa han.

Snabb frukost, tjat, bajs, tårar, bajs igen, 4-åringen jätteduktig! Ringer till mormor och hon är snäll och kommer ner till oss i eftermiddag så att jag kan låna hennes bil för att hämta 4-åringen igen.

Att ta sig till dagis tar ca 1h då 4-åringen har kommit på att det faktiskt är bättre med bil än cykel och att han faktiskt är väldigt törstig så om jag skulle kunna springa hem och hämta vatten till honom...NEJ!

Märker när jag kommer hem att mannen har fått med sig bilstolen till 4-åringen trots att jag bad honom att ställa av den. Ja, ja det ordnar sig nog ändå.

Jag får ställa in kvällens föreläsning för min egen del då jag känner att jag faktiskt inte orkar det ikväll. Middagen färdig vid 17 för sen ska mannen vidare till fotbollsträningen, om han hinner hem om överhuvudtaget.

Måste läsa färdigt en bok till litteratursem. på torsdag. Skriva en läslogg och lägga in en forumskrift om allt vad jag har tagit till mig om barns olika lärande under dessa veckor som har gått på terminen. Gäster på fredag, ska jobba lördag natt, mannen borta under dagen på lördag (fotbollsmatch),och måste hinna plugga lite på söndag.

Nästa vecka blir nog lite lugnare...hoppas jag!

Glömde att jag måste komma ihåg att ikväll ta vår bil och köra upp till dagis och hämta 4-åringens cykel Den vågar jag inte lasta in i moffors nya fina bil med beige klädsel (hur praktiskt är den klädseln?=)) Inte för att de måste skaffa bil så att de kan köra barnbarnen i dem men det kan faktiskt hända att de själva blir lite smutsiga och smutsar ner bilen...USCH!!

Årets julklapp...

eller rättare sagt förra årets årets julklapp blev ljudboken.  Själv älskar jag att läsa böcker (favoritförfattarna för tillfället är Camilla Läckberg och Peter Robinson) men jag kan även rekommendera att lyssna på böcker. Med två små barn, heltidsstudier och kurslitteratur så hinner jag inte läsa mina egna valda böcker så ofta som jag vill men de kvällar jag ska in till högskolan så lyssnar jag på bok i bilen. Perfekt!  Det viktigaste är att det är en bra bok man lyssnar på men även att den som läser upp boken verkligen gör det bra.

Roligt är att min 4-åring älskar att lyssna på ljudböcker, favoriten är Karlsson på taket där Astrid Lindgren själv läser. Han var lite undrande i början när jag förklarade vem hon var att hon inte levde längre...-Men hur kan hon då läsa saga på min cd-spelare? Ja, det kan man ju undra?

Efter att ha sett en dokumentär om tjej-gruppen Calaisa från Skåne så var jag tvungen att köpa deras skiva. Den är bra och jag kan rekommendera den. Dock väntar jag fortfarande på min favoritskiva med Miriam Aiida (osäker på stavningen), den finns för  tillfället inte att få tag på. Tillverkar man inte nya skivor när de redan gjorda är slutsålda?


Nu ska jag och han den lille gå och titta på Doktorn kan komma (4-åringen kände att han behövde sova och gick och gjorde just det, snart influensa där också). Härligt att vara lite sjuk och få tillåta sig till att titta på TV en hel dag.


Atjoo!!

Fortfarande sjuk och idag kan jag inte bara ligga i sängen och sova eftersom mannen är och jobbar.  Mannen har precis börjat på nytt jobb och hans introduktionsvecka började idag. Kanske inte så populärt att ringa och sjukanmäla sig första dagen. Jag mår lite bättre idag och har faktiskt orkat duscha så det ska nog gå bra med barnen också.

4-åringen gjorde frukost själv i morse och sedan diskade han efter sig. Duktigt kille! Han trodde ett tag att eftersom jag var sjuk så vad det han som tog alla beslut. Skulle till och med börja baka men det satte jag stopp för. Han den lille som vi oftast säger ( 10-månaders killen) är också sjuk idag. Feber, snorig och allmänt gnällig. Inte lätt att vara sjuk. Han sitter just nu och leker med spelkontrollen till pappas X-box, berätta inte det för honom.

Idag fyller min bror 25 år och till på köpet är han i Kristianstad på pliktverket och gör den tredje omgången  (svenskprovet, fystester och nu olika intervjuer, uppsatsskrivning mm) tester för polishögskolan.
LYCKA TILL!!!

I dag var det tänkt att en kursare skulle komma hit och fika. Hon bor inte längre i Skåne utan flyttade till Göteborg för att bli sambo efter examen. Hon är bara i Skåne tills på torsdag så det hade varit kul att träffa henne. Vi får väl se om vi kan få till en ny träff. Hon väntar barn till sommaren så det hade varit extra kul att få se hennes mage.

Nu ska jag och han den lille gå och titta på Oprah W.

Ha en bra dag!

Ola, Ola, Ola, Ola Salo!

The Ark var helt klart bäst i gårdagens melodifestivalomgång. Den rara grundskolelärarinnan var också bra, så helt rätt bidrag gick rakt till finalomgången i Globen.

Vi var som jag tidigare nämnt på 25-års kalas hos min bror igår. Det var trevligt och mycket god mat. Vad sägs om chilimarinerad kyckling, pastasallad, grönmögelostpaj, salami, hembakat bröd och pesto. Till dessert bjöds det på marängsviss ( hur det nu stavas). Mums! Vi fick även lite tid över till att följa de olika bidragen i melodifestivalen.

Vår yngsta som som idag blir 10 månader blev väldigt förtjust i min brors svärmor. Han flörtade hej vilt med henne. Gulligt! Vår 4-åring tittade på film, spelade spel och åt godis i massor.

Nu ska jag vandra åter till min säng då jag har influensa och 39 graders feber. Fy vad det är jobbigt att vara sjuk när man är vuxen. Som tur är har jag bara feber vart femte år.

Får väl också nämna att kaffekalaset med kusinen och hennes familj blev inställt pga min influensa men jag lover att när vi bestämt nytt datum så ska jag baka en stor och god banankaka till dem. Tydligen en av kusinens favoritkakor.

Krya på mig!

Sjuk! Precis som bilden visar ligger jag och vilar med 39 grader...

Sleepy
Sjuk! Precis som bilden visar ligger jag och vilar med 39 graders feber.

Kalas, men oj...!

vi eller rättare sagt jag, glömde helt bort att det var maskerad. 4-åringen sprang glatt fram och ringde på dörren  och kalasbarnets mamma öppnade...utklädd till pirat...NEJ! Det var ett maskeradkalas, det får man inte glömma. Vi löste snabbt problemet, 4-åringen fick låna en "spiderman" kostym och för honom var kalaset räddat. Fast vilket är värst, att glömma bort att klä ut sig till en maskerad eller att komma utklädd och tro att det skulle vara maskerad?

Varför gör vi vuxna så stor skillnad mellan pojkar och flickor? Kalasbarnets lillasyster slog sig och tårarna sprutade. Stackars lilla flicka, hur gick det?, det är så synd om dig osv. Kalasbarnet  (pojke) slår sig en stund senare  (faktiskt lite värre än lillasyster) varpå hans mamma utbrister: Det var inte så farligt, du som är utklädd till "Batman" ska väl inte gråta, det gör inte "Batman". Kalasbarnet: Det gör väl lika ont fastän jag är "Batman"...bra sagt! Kanske en liten tankeställare.

Ikväll ska vi på 25-års kalas. Det är min bror som bjuder till kalas och vad jag vet så är det inte maskerad, om så skulle vara fallet har jag verkligen glömt bort det. När jag går bort vill jag klä upp mig och känna mig lite finare.

TV-tips: Kanal 4, I En annan del av Köping, tyvärr sista avsnittet i morgon söndag.

Ha en trevlig kväll!

Boktips!

Svinalängorna av Susanna Alakoski

Finns i pocket, ca 60 kr

Lättläst

Ledsen!

Såg på TV 4:a nyheterna igår ett reportage om en familj med en dödligt sjuk liten 2-årig tjej. Föräldrarna hade ansökt om att få bli sin dotters personliga assistenter under den tid som flickan har kvar i livet. Detta hade de dock fått avslag på av sin kommunala socialtjänst då de ansåg att en flicka i 2-års ålderna inte har behovet att vara nära sina föräldrar så mycket. Det hör till saken att flickan flera gånger per dygn får andningsuppehåll samtidigt som hennes hjärta förstoras hela tiden.

Nu undrar jag hur denna socialtjänst egentligen resonerar när de ger detta besked till familjen? Föräldrarna känner självklart sin dotter bäst och kan ge henne den bästa hjälpen hon behöver. Vilken förälder som helst hade velat vara med sin dotter som man vet kommer att inom kort försvinna från detta livet. Tänk vilken trygghet det måste vara för flickan att få ha sina föräldrar hos sig.

Snälla, ge flickans familj den hjälp de behöver och hjälp dem att vara hemma och vara  tillsammans med sin dotter.

Mina sockerbullar!

Bild(216)
Mina sockerbullar!

Vem är jag?

( sockerbullarna jäser en andra gång nu)

Jag är 30 år, gift men en snygging och mamma till 2 killar, 4 år respektive 10 månader. För tillfället är jag föräldrarledig och heltidsstuderande.  Är om 20p färdig grundskolelärare i religion,matte och svenska. Har även läst till lite specialpedagogik och det tycker jag alla lärare borde göra.

Jag älskar min man, mina barn och livet. Vi har precis köpt hus och det är hur mysigt som helst. Jag har gått från att läsa alla tidningar om barn till att läsa inredningstidningar. Jag planerar hela tiden för hur vi ska måla, vilka möbler vi ska köpa och hur trädgården ska se ut när den är färdig. Det är superroligt! Min man, som inte alltid ser resultatet framför sig, bara skakar på huvudet och tycker att jag är jobbig. Oftast tycker han att det blir fint när det väl är färdigt.

Under tiden jag fyllde mina sockerbullar med vanlijsås funderade jag på vad jag ska skriva om på min blogg och jag kom fram till att jag tänker skriva om allt som engagerar mig, gör mig arg, ledsen och framför  allt GLAD!


Ikväll kommer några vänner till oss och vi ska beställa mat, det är ju fredag och alltid skönt att slippa laga mat. Fast jag ska inte klaga, min man har varit kock och lagar faktiskt mycket mat hemma hos oss. Skönt att dela på det.  Vännerna som kommer ikväll har nyligen varit i Thailand och de lovade att ta med sig bilder och visa för oss. Vi har också varit i Thailand, innan vi fick barn, det är ett underbart land att vara på semester i. Kollade faktiskt nyligen upp vad det skulle kosta för oss 4:a att åka dit nästa år. Det gick loss på nästan 50.000 kr!!! Blir nog billigare om man bokar allt själv och inte åker med något av de trygga charterbolagen. Skidresa ska vi åka på nästa år har jag bestämt. Det är dags för 4-åringen att lära sig åka skidor (själv kan jag inte. Mina föräldrar tog bara med mig och min bror på solsemestrar =)) Att köra upp till fjällen själv och hyra stuga kan väl inte gå på 50.000 kr hoppas jag.

Nu är det dags att sätta in sockerbullarna i ugnen!


Namn?

Ska jag verkligen ha en blogg? Hinner jag med detta? Tycker jag det verkar roligt? JA!!! 

Namnet "Sockerbullen" kommer helt enkelt från att jag och min 4-årige son som bäst håller på att baka sockerbullar för första gången. Just nu jäser degen så vi har ännu inte sett produkten färdig.  Vi hoppas på att de kommer att smaka mums! Anledningen till att vi bakar är att vi tycker det är jätteroligt och att min kusin och hennes familj kommer hit på kaffe på söndag. Jag fick en espressonmaskin av dem när jag fyllde 30 år och efter ett antal kommentarer om att det hade smakat gott med kaffe så bjöd vi hit dem. Har de tur så kanske vi hinner baka en banankaka också innan de kommer.

Nu piper klockan och degen har jäst färdigt!  Återkommer!