Storebror som ramlade och slog läppen när han jagade han den lille(hi hi)

DSC00112.JPG
Storebror som ramlade och slog läppen när han jagade han den lille(hi hi)

Ljuvligt!

DSC00111.JPG
Ljuvligt!

Storebror som inte gillar att vara stilla och bli fotograferad

DSC00107.JPG 
Dagen började mycket bra, drack en knorr vie och sedan i med lurarna i öronen, gick en snabb och skön morgonpromenad. Väl hemma igen gjorde jag mig en smoothie med hallon, blåbär och mango. Gott! Sedan var det bara att springa in i duschen för klockan 11 var det avfärd mot Ystad. Klockan 12 började matchen. Kusinens lilla tjej var med vilket storebror tyckte var toppen. De lekte och spelade fotboll hela tiden. Min mamma hade fixat kaffe och lite goda kakor och svägerskan hade gjort räk och sparrispaj och till detta avnjöt vi hennes mormors hembakade bullar.

Resten av dagen har spenderats i trädgården och på vår uteplats. En liten avstickare till affären och samtidigt fick storebror cykla av sig lite också. I trädgården står det även ett prydligt fotbollsmål som storebror fick i julklapp. Det  har redan gjorts några mål i det, men självklart så är det ju alltid storebror som vinner=)

Nu står mannen i köket och förbereder en middag som nog inte går av för hackor. Sedan han började sitt nya jobb har passionen för mat åter väckts till liv. Han får mycket tips av företagets kock och de provsmakar hela tiden och dessutom har vi förrådet fyllt med spännande produkter. Jag vet inte riktigt vad det blir men en sak vet jag, det blir ryggbiff till varmrätt och den ligger i skrivandets stund på grillen. Mmmmmmmmm! Det doftar ljuvligt.

När eftermiddagssolen sken och värmde gott på vår uteplats så satt storebror brevid mig i soffan. Han hade precis cyklat och sedan spelat lite fotboll. -Mamma, jag måste ringa till mormor och berätta hur underbart skönt vi har det. Hon och moffor måste ju också äta ute. Sötnos!

Solen skiner

Satt nyss på vår uteplats och pratade med min kära kusin. Hennes söta dotter ska följa med oss på fotboll imorgon. Jag och barnen är nyss hemkomna från en mycket god väns födelsekalas. Vi tittade in om med en liten paket och fick en god fika på köpet.

Nu ska vi fixa lite middag, kanske ett gott glas vin till denna. Hade varit skönt att avnjuta den på uteplatsen, men även om solen står på där nu så tror jag att det blir lite kallt.

Ha en god fredag!

Nu är ordningen återställd!

Mannen är hemma igen. Kom med presenter och kramar. Storebror blev jätteglad och mannen fick höra allt från Du är bäst pappa! till Jag har saknat dig pappa! Han den lille var inte lika lättcharmad, hängde bara i mammas ben, men det är ju ingen nyhet.

Jag sitter och här och skriver samtidigt som jag luktar på mina handleder då och då. Den (presenten) doftar gott och man känner sig som en ny människa, ska bara duscha också=)

Känner inte alls för att sätta igång och städa idag. Mannen erbjöd sig att vi kunde göra det gemensamt i eftermiddag när han är hemma igen men det hade varit skönare om det var färdigt då. Det är bara att komma igång.

Såg på väderprognosen att helgen ska bli fin. Härligt!

Ska ni ut på någon runda på Österlen i påsk eller längre fram så kan jag rekommendera er att åka hit
http://www.olofviktors.se/. Mannen gör grillade mackor med deras stenungsbakade bröd. I mackorna  brukar det finnas god salami, brieost, hemmagjord pesto, ruccola och vad mer det finns att hitta i kylskåpet. Att sedan avnjuta denna grillade macka tillsammans med en god latte, det är underbart! Kanske blir det en sådan i helgen och då får den gärna avnjutas på uteplatsen.




Denna goding fick jag av min man idag

DSC00105.JPG
Denna goding fick jag av min man idag

Är på planet ,kommer snart!

Fick detta meddelande från mannen för en stund sedan. Han har bråttom hem. Pojkarna ligger i sina egna sängar, storebror är fylld av förväntan för imorgon när han vaknar är pappa hemma.

Ännu en kväll i skolan är avklarad. Den stora biten i vårt grupparbete har vi ännu inte påbörjat men jag hoppas att vi ror i land det.

På tv är det nu Medium. Det är lite halvläskigt så jag tittar på avstånd. Att titta på läskiga saker tillsammans med någon annan är riktigt läskigt, att då titta på det själv är nästan helt uteslutet.

Imorgon ska huset städas och om det fina vädret håller i sig ska vi fortsätta och städa lite i trädgården också. Helgen i övrigt har vi inga större planer för,skönt! På lördag är det fotboll i Ystad, den matchen ska vi nog se.

Ha en god natt!

För en upplevelse och ljuv musik för öronen

På somrarna anordnar Branteviks IF tillsammans med kunnigt folk ,jazzkonserter på idrottsplatsen i Brantevik. Arrangemanget är mer känt under namnet "Jazz under stjärnorna". Vi besökte det förra året, artisten vid det tillfället var Victoria Tolstoy. Det var en underbar sommarkväll, vi var några vänner, god mat, vin (för de som inte ammade), fullt med folk, ljuvlig musik och barnen njöt också. Kan varmt rekommendera alla som inte varit där att åka dit.

En av artiserna vid ett av tillfällena brukar vara Miriam Aida. Köp hennes senaste skiva Meu Brasil,den är BRA!

http://www.miriamaida.com/

Tårarna rinner...fantastiskt ljuvligt och roligt

http://www.youtube.com/watch?v=HttF5HVYtlQ

Jag är trött men glad!

Detta underbara väder som vi har haft de senaste dagarna är så härligt. Att vara ute är så skönt och man är pigg fastän man är trött (?). Vi åkte till mamma efter vi hämtat storebror på dagis. Där blev vi bjudna på goda våfflor och sedan satt vi i den goa värmen i deras uterum och bara njöt. Han den lille sprang/kröp runt som en liten galning. Barnen badade sedan i mormor och moffors nya badkar.  Vi åkte in om mataffären när vi körde hem, inte bra att handla själv med 2 trötta barn. Till slut stod båda 2 och grät vid kassan och jag kände mig allt annat än lugn. Det hela ordnade sig och vi köpte fina och färgglada fjädrar till busken i trädgården. Väl hemma började vi kratta och städa lite i trädgården. Jag planterade de blommor jag köpte när jag var ute med min mormor. Härligt med trädgård. Jag vet att jag har sagt det förut men vi trivs så bra i vårt lilla hus och med vår lilla trädgård.

Nytt för i år är att vi nu efter många år utan trädgård slipper gå runt och känna lukten av grillarna som tänds lagom efter att gräsmattan är klippt på lördagkvällen. Nu kan vi själv klippa gräsmattan och sätta igång grillen. Sänder en hälsning till min fd kollega...vi har redan grillat säkert 10 gånger i år. Vi får nog lugna ner oss lite så att vi inte tröttnar.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Måste erkänna att nu får gärna mannen komma hem igen. Ska bli kul att se honom igen men framförallt, lite hjälp med barnen hade inte varit fel. Fredag morgon är han åter i hemmet, ja några timmar i alla fall för sedan ska han jobba. Fredag kväll...då ska jag nog gå och lägga mig tidigt och kanske få sova hela natten, det har mannen lovat.

Underbara barn!

DSC00037.JPG
Underbara barn!

Glad i det fina vädret

DSC00103.JPG
Glad i det fina vädret

Barn är underbara!

Nästan alltid är mina barn underbara. De bråkar och surar ibland men det gör ju vi vuxna också. Storebror ville idag cykla till dagis via skogen. Det går hur bra som helst eftersom vi bor vid skogen och dagis ligger i skogen. Han springer ut i hallen och tar på sig allt som behövs, väntar tålmodigt på mig och han den lille. Storebror frågar om han får gå ut och vänta, det är ok. När jag och han den lille kommer ut i hallen har storebror satt fram våra skor och lagt fram våra jackor...sötnos! Ibland känner man att man lyckad som uppfostrare tillika förälder för det måste ju betyda att när barnen är så där söta, rara och omtänksamma då har de lärt sig det av mamma och pappa. Det där hemska humöret och utbrotten som visar sig ibland måste komma någon helt annanstans ifrån.

Efter storebror var lämnade på dagis gick jag och han den lille en underbar promenad på 1h. Klockan 10 skulle vi hämta upp min mormor. Som jag skrivit innan fick min mormor en stroke den 19/12. Hon är förhållandevis bra, pratar bra, är klar i huvudet och kan gå. Mormor har alltid varit en pigg dam med mycket omkring sig. Nu känner hon sig ensam. Jag erbjöd mig att följa med henne och handla påskblommor (hon går inte ut själv). Sagt och gjort men oj vilken liten sur tant hon har blivit. Hälsar inte på sina nya grannar (hon sålde sitt hus i november och flyttade in i ett nybyggt seniorboende) är sur och tråkig. Har någon tips på hur vi ytterligare ska kunna pigga upp mormor? Tar tacksamt emot dessa.

Njut av våren den är kommen dock kommer inte sommarplantorna till mina blomsterlådor förrän i maj.

Nu är det snart dags...

att gå och lägga sig. Det svider lite i min mage, den vill påminna mig om att ta det lite lugnt. Dagen har som nästan alltid varit fullspäckad. Väl på dagis för att hämta storebror möttes jag av ett fint dukat bord, saft och kakor. Det var fika när man kom för att hämta barnen. Trevligt men min tidsplanering föll direkt, ringde kursaren som förstod och vi flyttade fram mötet 30 min. Få in storebror i bilen, bruum, iväg till mormor där han mer än gärna gick av. Han den lille förstod ingenting när jag satte in honom i bilen igen, han blev galen, ville stanna kvar han också. Köra hela vägen till Malmö. Vara kreativ  och idérik i vårt grupparbete. Han den lille som var med mig skötte sig alldeles utmärkt, var så snäll och god. Fanns inte så mycket att riva ner så han blev nästan lite uttråkad istället.

Hem från skolan, äta hos föräldrarna, köra ner till idrottsplatsen där storebror satt och tittade på fotboll med moffor. Köra hem till vårt egna hem, barnen i säng. Han den lille hade sovit så mycket under bilresorna att han inte somnade förrän klockan var över 9.

Nu har jag precis skrivit loggbok över grupparbetet och skrivit en presentation av vårt arbete till handledaren.

Nu måste jag och min mage vila lite.....aj!!!

Äggen slut och påsken är inte över.

När han den lille inte var fullt så påpassad i morse passade han på att öppna kylskåpet och ljudlöst krossa 6 ägg. Storebrors kommentar var -Men mamma, du vet att man måste passa honom hela tiden. Nu är storebror på dagis och han den lille sover i vagnen på uteplatsen.

När storebror var lämnade på dagis körde jag in om frissan och fick luggen lite klippt. Inte lätt med han den lille som springer runt och ska dra ner precis allting. Sedan vidare till barnklädesaffären där jag köpte väst och tröja till han den lille. Storebror fick en ursnygg anorak i färgen beige/grön. Tyvärr fanns inte mössan som hörde till i rätt storlek. Efter inköpen var det vidare till min mormor som ville ha lite sällskap. Jag rekommenderar er inte att ta in små och livliga barn i gamla människors hem. Jag satt inte ner en sekund och han var på allt. Sen hör det till saken att jag nog har fått 2 otroligt vackra, underbara men otroligt livliga barn. Nu när mannen inte är hemma och man inte har någon form av avlösning så formligen stupar man i säng när barnen har lagt sig.

Nu ska jag gå och fixa lite lunch till mig själv. Blir något med räkor och vitlök. Sen ska jag till skolan och fortsätta med grupparbetet. Idag ska han den lille göra premiär på lärarhögskolan. Storebror ska till mormor och bada. Vänta förresten, mannens syster är doktorand på lärarhögskolan, hon kanske inte har något att göra och ställer upp som barnvakt till han den lille....Ha hahaha!

Ni som hinner...ut och gå i det underbara vädret!

Han den lille!

186449-24
Måste lära mig att snurra på bilderna.

Blir han utskälld?

Mannen ringde för någon timme sedan. Han och kollegorna skulle laga mat tillsammans med TV-kocken Melker, han har nog varit med i Let´s Dance också. Det enda jag minns av denna kock var när han i TV4 skulle lära värdelösa kockar att laga mat.  Han skällde och hade sig, vi får väl se om mannen får någon skäll ikväll.

Barnen och jag har ätit stuvade makaroner och falukorv till middag. Gott, kanske inte det nyttigaste målet men vi ville att det skulle gå snabbt. Denna dag har från lunch spenderats tillsammans med min kusin och hennes 2 barn. Vi har ätit lunch, (tortellini, parmesanost, grönsaker och lite vitlöksdressing) och druckit lite te. Dagen har spenderats utomhus, känns nästan som om solens strålar har träffat mig i ansiktet. När vi gick ifrån min kusin så gick vi en skön promenad på 1 h. Storebror cyklade duktigt hela tiden och han den lille tog en liten lur i vagnen. En härlig kväll!

Nu är båda barnen badade,tänderna är borstade och än så länge leker de fint på han den lilles rum. Snart är det dags för saga och sedan sängen. Själv ska jag börja läsa min bok; Introduktion till socialpsykologin av Bosse Angelöw och Thom Jonsson.  Vi får väl se hur denna bok är.

För er som inte har läste Camilla Läckbergs böcker så kan jag rekommendera dessa. Snart släpps hennes nyskrivna bok Tyskungen. Ska bli spännande! Tror det eller ej men Läckberg har också en blogg
http://lackberg.blogspot.com/

Jag vill även tipsa om två andra bloggar som jag gillar och besöker varje dag, http://www.lisabogren.se/recept/ samt
http://lillasysteryster.blogspot.com/

Vill ni läsa en speciell och bra blogg kan jag rekommendera http://blogg.aftonbladet.se/7148/

Ha en skön kväll och missa inte Cityakuten.

Lasse Åberg

Sällskapsresanfilmerna är faktiskt riktigt bra. Nu hann jag inte se alla igår kväll men dock den med skidsemester. Han den lille sov hos mig inatt och storebror sov hela natten i sin egen säng som han brukar. Vi vaknade 8.30. Skönt! Hörde precis ifrån mannen, de hade haft vattengympa klockan 07. Säkert skönt!

Nu är det frukost och lite annat som gäller.Ikväll när barnen somnat ska jag börja skriva på ett foruminlägg till min distanskurs. Hoppas att jag blir färdig innan cityakuten klockan 21.


Jaha, då sitter man här...

alldeles ensam. Han den lille sover och storebror ligger i sin säng och väntar på att mamma ska arbeta färdigt så att han kan lägga sig i pappas säng -Den är ju tom ändå! Har fått några sms från mannen. Det första innehöll en fråga -Vad har jag för PIN-kod till min nya telefon? Stängde av den på planet och kom sedan på när vi landat att jag inte kan den. Jag fick leta fram den när jag kom hem. Sista jag hörde ifrån honom ville han bara meddela att han precis åkt rodel.

Vi har haft en trevlig dag hos föräldrarna. Storebror har följt med moffor hela tiden. Han kom med användbara tips under renoveringen av badrummet. När sedan badkaret varit användbart i ca 1 minut då stod storebror spritt nken på golvet och hoppade i karet. Bara att fylla på vatten då.

Jag, mamma och han den lille gick en skön promenad kring Vombsjön, då jag plötsligt fick en idé. Alla dessa vita fina pinnar som slipats rena av vattnet skulle nog kunna blir något snyggt i vår trädgård. Sagt och gjort ,jag började samla och lägga under barnvagnen. En"pinne"mätte storleken av ett mindre träd när jag väl trängt in den under vagnen. Den fick läggas tillbaka igen. Vet inte riktigt vad jag ska göra med alla dessa fina vita pinnar som jag samlade på mig. Vi får väl se!

Nu ska jag snart krypa ner i sängen. Om storebror fortfarande är vaken så kan han få ligga i pappas säng inatt. Jag som alltid kan somna var som helst och när som helst har lite svårare för detta när jag är ensam vuxen i huset. Lånade pappas DVD-box med Sällskapsresanfilmerna. Blir nog en sådan på dvd:n i sovrummet.

Sov sött!

En vacker vårdag vid Vombsjön.

DSC00095.JPG
En vacker vårdag vid Vombsjön.

Nu har han åkt!

Mannen lämnade hemmet 06.15 i morse för att först hämta upp 2 kollegor och sedan vidare till Svågertorp där bilen parkeras och bussen mot Kastrup väntar. SAS-flyget mot Österrike (kommer inte ihåg riktigt vart i Österrike de skulle) skulle lyfta 10.45 (tror jag). En fullspäckad vecka med massor av roligheter väntar för honom och här hemma kommer han att vara saknad, av alla. En vecka går fort som tur är=)

Jag och barnen sov riktigt länge idag. 9.30 den nya tiden men egentligen inte så länge. Storebror har någon gång under natten smugit sig in och lagt sig i vår säng nere vid våra fötter. Jag har inte märkt någonting och det kan jag nästan säkert säga att mannen inte heller har.

Mannens fotbollslag slog igår ut kommunens "bästa" lag. De har kanske bytt titel nu!!!. Kul var det i alla fall. Efter matchen hjälpte min pappa oss med blomsterlådorna. Det blev snyggt. Nu får gärna sommarplantorna börja komma så ska vi plantera fantastiska arrangemang. Han den lille gick/kröp i trädgården för att upptäcka hur den ser ut. Han kom tillbaka med munnen full av ...sniglar! FY!!! Han blev tokig när jag tog ut dem ur munnen. Smakade tydligen gott.

Idag ska vi köra till mina föräldrar. Köpa med oss lite nya goda bullar ska vi ockå göra. Eftersom det är en sådan vacker vårdag ska jag, barnen och mamma köra ner till sjön och gå en runda. Härligt! Min pappa håller på med att slutföra renoveringen av deras badrum. Snart ska de börja med att bygga sin vinterträdgård eller vad man ska kalla det. Ett rum som byggs till huset, ett "innerum" med glasparti och dörrar. Blir säkert mycket snyggt! Vi väntar på att få riva deras uterum, vi ska få golvet och lägga som golv på vår uteplats.

Nu får vi klä på oss, äta frukost och bege oss.

Trevlig söndag och puss på dig mannen!

Han den lille som äter kaka i vårsolen. Det är fotbollsmatch.

DSC00094.JPG
Han den lille som äter kaka i vårsolen. Det är fotbollsmatch.

Så fina vi är!

186449-21
Här är vi hela följet. Det är så kul att titta tillbaka på dessa bilder lite då och då. Måste vara för att våren och sommaren kommer närmre och man blir lite sugen på att gå på bröllop...någon som vill gifta sig?!

Nu är du också ute!

186449-20
Min lillebror var lite sur för att han inte var utlagd på bloggen. Denna bild har storebror tagit på honom.

Har ni aldrig varit där så åk dit!

186449-19
Cypern, passar utmärkt för barnfamiljen och andra.

Storebror sitter i sin gröna koja och spelar data.

DSC00093.JPG
Storebror sitter i sin gröna koja och spelar data.

Diskmaskin sökes!

Den person som renoverade vårt hus innan vi köpte tyckte inte att han behövde någon diskmaskin eller så hade han någon annan som diskade, vad vet jag? Disk efter 7 vuxna och 2 barn är nu diskad. Att det kan bli så mycket glas, tallrikar och övrigt tror man nästan inte. Vi ska skaffa en diskmaskin innan jag börjar jobba igen. Nu känns det som om jag kan diska när jag har en stund över under dagen, men diskmaskin ska vi ha.

Vi hade trevligt igår kväll. Mormor (som fick en stroke för 3 månader sedan) var med och åt som aldrig förr och verkade till att ha det bra. Kul! Hon går riktigt bra igen men är jätterädd för att ramla och det kan man förstå. Mormor fyller 80 år den 12 maj, det ska vi fira.

Nu ska jag gå och äta frukost med familjen, önskemål från mannen som brukar vara den mest osociala varelsen som finns på morgonen. Han har nog lite seperationsångest nu när han ska vara bort från familjen i en hel vecka=).

Sedan är det fotboll som gäller i vackra Sövde, det vill säga om vädret håller i sig. Pappa ska komma in om innan han sticker på fotboll och sätta upp våra blomsterlådor. Vi är inte så duktiga på att göra sådant själv. Tack pappa!

Kvällen blir lugn, god mat och kanske lite vin. Mannen ska väl tvätta och springa runt och leta efter saker som han ska ha med sig. Det här med att vara ute i god tid har han aldrig lärt sig=).

Puss på dig mannen!


Nu är det klart!

Nu är städningen avklarad. Som tidigare bild visar så fick jag god hjälp av storebror, tills det blev tråkigt och han gick ut för att leka.

Han den lille sov men vaknade för att sedan sitta och titta på när mammar dammsugar. Han tycker redan om att titta på när andra arbetar.

Mailade med en fd kollega igår och berättade om min blogg. Idag fick jag ett mail, hon har också börjat skriva en blogg. Ska bli kul att följa denna...också!

Nu ska vi snart åka och handla mat inför kvällen.  Hade varit skönt om mannen hade kommit hem lite tidigare idag så att han kunde visa sina kockkunskaper och laga maten. Då slipper jag. Men efterrätten brukar jag få göra ändå och det gillar jag.

Nu måste jag sticka till banken och växla pengar till mannens resa.

Ha ändrat lite på sidan, det blev mycket lättare att läsa.

Storebror hjälper till att städa.

DSC00091.JPG
Storebror hjälper till att städa.

Ska man bli rädd?

186449-16
Storebror på bilden och i bakgrunden ser man det som en gång var vårt kök. Fint?!

Här hade vi gärna varit idag!

186449-15
Från semestern på Cypern. Storebror ser ut som grodmannen=)

Stackars liten!

Han den lille har ännu en natt haft ont i sina öron, man kan ju undra när amimox ska börja fungera.  Till slut somnade han och sov gott tills mannens klocka började ringa igen och vart var då mannen, jo i duschen. Gissa om jag blev lite galen. Hela familjen vaknade och klockan var 06.20. Hade hoppats få sova lite längre.

Idag mellan 8-9 ska vår husläkare ringa. Storebror har väldigt ont i sina ben och det ofta, kan ibland inte gå ordentligt. Dessutom dricker han kopiösa mängder vatten. Vi vill bara kolla upp så att allt är ok. Just nu sitter han och tittar på morgonbarnprogrammen. Skönt att vara ledig och ligga och slappa i soffan iklädd pyjamas.

På dagens agenda står det städning, handla och laga mat inför kvällen. Barnen ska också få sitt lekande. Ikväll blir vi 7 vuxna  och 2 barn till middagen. Efter många funderingar hit och dit har jag bestämt mig för vad vi ska äta. Det blir ingen överraskning för de har alla ätit detta förr hos oss men de tyckte om det så då funkar det.

Jag gillar faktiskt att städa vårt hus. Låter kanske konstigt i vissa öron men det är så skönt när det är gjort och det ger mig en inre tillredställelse att får det rent (är jag knäpp?). Städar hela huset helt inklusive allt 1 gång per vecka. Dammsugar huset helt ca 2 gånger per vecka. Städar toaletter med allt vad det innebär 2 gånger i veckan. Dammsuga kök och hall gör man dagligen. Det tar ingen tid och det är nästan lite terapi=)

Imorgon ska mannen spela boll. Storebror ska ev. ha med sig en kompis när vi åker för att titta. Det vill säga om det är bra väder annars stannar vi hemma. Eftermiddag och kväll blir lugn och skön, hoppas jag. Tidigt söndag morgon sticker mannen mot Svågertorp för att hoppa på bussen mot Kastrup sedan bär det av mot Alperna. På onsdag har de skiddag och så ni som är lite avundsjuka kan ju tänka på honom då. Det ska tydligen vara helt underbart väder där nere. Härligt! De ska jobba också. Varje morgon klockan 7 är det morgongymnastik sedan är dagen fullspäckad med spännande saker.

Veckan som kommer innehåller mycket skolarbete för min del. Ska träffa gruppen 3 kvällar i följd.


FInt väder?!


Nu är det gjort

Första träffen i gruppen idag. Skulle träffats igår men fick ändra om lite och göra eget arbete. Idag satt vi fårn 15-19.30. Bra tjejer att arbeta med och det känns som om vår produkt kommer att bli lyckad. Vi ska göra en film, berättar mer om det en annan dag.

Nyss hemkommen, han den lille klänger på mig och vill inte vara en meter ifrån mig, jag är hungrig och mannen gör mat till mig.

Gott!

Duktig kille, ätit hela sin lunch

DSC00089.JPG
Duktig kille, ätit hela sin lunch

Nu är de också ute!

186449-13
Detta är min mamma och pappa på vår bröllopsdag.

Det här med mat

I vår familj äter vi frukost, lunch, mellanmål och middag. Jobbar mannen hemifrån så fikar han några gånger därtill och dricker massor med kaffe.

Storebror är duktig på att äta, äter det mest och älskar soppa med vitlöksbröd. Han den lille livnär sig fortfarande på välling, tycker inte om burkmaten så det har jag lagt ner helt. Han äter vår mat fast max några matskedar. Yoggi och macka går alltid ner.

Mannen är fd kock och arbetar fortfarande delvis inom denna branch samt har en kand. i idrottsvetenskap. Jag tycker om att laga mat men vill gärna få göra det ostört och med gott om tid. Vi är väldigt dåliga på att följa recept men nu sedan jag har hittat flera bra matbloggar så känns det som om jag vill försöka följa lite recept för att förnya mig lite.

Vi veckohandlar. Gör matsedel på måndagen som gäller till torsdagen. Handlar på tisdagen för då har alla varor kommit och pensionärerna har redan veckohandlat. Till helgen vill vi gärna äta lite extra gott och tillagar det vi känner för att äta just då.

Jag brukar köpa hem lite basvaror till olika lunchrätter så att jag har hemma. Planerar inte dessa på samma sätt som kvällens middag.

Denna veckas matsedel:

Måndag: hemmagjord nyttopizza med grönsaker
Tisdag: korv stroganoff (gjord på becelgrädde) fullkornsris och grönsaker
Onsdag: Fylld kycklingfile med ugnsstekta potatis
Torsdag: man och barn äter hos mina föräldrar, jag är i skolan så jag äter en rejäl lunch och tar med mig några mackor + frukt.
Fredag: 7 vuxna till middag + 2 barn. Tänkte göra 3-rätters middag, har inte riktigt bestämt vad ännu.
Lördag och söndag: Tillagar det vi är sugna på. Gillar att grilla, detta kan vi ju nu göra när som eftersom vi har trädgård.

Vi måste lära oss att äta mer fisk, förslag på recept tas tacksamt emot.

God middag!

Snygge storebror!

186449-12
Är inte riktigt storebror än. Han den lille föddes i april

Så länge sedan...2005-07-02

186449-11

Syskonen med lite konstiga miner

DSC00080.JPG
Syskonen med lite konstiga miner

Ingen lugn natt!

Han den lille har haft ont i sina öron i natt. Med en stor välling och en panodil i rumpan så lyckades han till slut somna om. Usch, det är inte roligt när ens barn har ont!

Nu är han pigg och glad igen. Fick sin andra dos penecellin nu i morse men inte vet jag hur mycket han fick i sig. Det mesta verkade spruta ut igen.

Storebror tittar på tv tillsammans med han den lille. Det är Miffy, den lilla kaninen. Sen bara måste storebror fram och dra lite i han den lille så de blir lite liv. När storebror närmar sig då börjar han den lille måtta slag ut i luften, undrar varför?

Nu ska det fixas frukost!

Här har jag inte ont i mina öron!

DSC00046.JPG
Här har jag inte ont i mina öron!

3:e gången gillt, hoppas jag!

Han den lille blev framåt kvällen väldigt gnällig, lite varm och ingenting var bra. Det rann lite ur öronen på honom. Suckade men ringde till vårdcentralen, satt 30 minuter i kö, fick tid till 18.40, väntade i 30 minuter, in till läkaren och fick beskedet att vår lille skrutt har öroninflammation på båda öronen. Detta är 3:gången inom loppet av ca 2 1/2 månad. Tråkigt!

Fast han hade ont så var han god och glad och charmade alla sjuka som satt i väntrummet. Gick hur många steg som helst själv, liksom för att visa hur duktig han var. En sköterska frågade om hon fick ta med honom hem. Mitt svar blev -Ibland!=)

Krya på dig du lille skrutt!

Alla dessa bloggar!

Jag blir tokig! Sedan vi fick bredband spenderar jag kvällana och del av dagarna framför datorn. Jag hittar nya och spännande bloggar hela tiden. Favoriterna är lisabogren.se och en som heter lillasysteryster. De skriver som sina familjer och sin matlagning. Ja, ja, roliga att läsa är de i alla fall.

Barnen bråkar och mannen kom just inom dörren men stack igen. Skulle hämta något...lyssnade inte så noga faktiskt.

Idag är det onsdag, träningsfri dag, vilket innebär att vi kan lägga ner lite extra energi på matlagningen. Ikväll blir det fyllda kycklingfileer med purjolökspotatis.

Jag är sockerberoende. Helt otroligt, jag får huvudvärk om jag inte får i mig något sött. Det behöver inte vara så mycket men något lite, speciellt efter maten.

Min lilla vän i sydafrika är vid liv, fick mail från henne idag. Roligt att få mail och kul att höra ifrån henne.

På fredag ska vi bjuda mina föräldrar på mat som tack för att de ställer upp och passar våra barn när jag är i skolan. Sen bjöd vi mormor för hon känner sig så ensam så det är klart att hon ska få komma. Min bror ringde idag och  snackade lite om allt möjligt. Jag ringde sedan och bjöd dem också¨. Kul med gäster!=)

På lördag blir det bara vi i familjen som ska äta en god middag och mysa lite. Söndag morgon åker mannen till Österrike.

På söndag har jag bjudit hem mig själv och barnen till mina föräldrar. Det blir nog någon god söndagsmiddag.

Nu ska jag nog gå och förbereda middagen fast jag skulle egentligen vilja lägga mig ner och bara sova en liten, liten, liten stund.

Nu har han ont!

Sprutan han den lille fick i morse börjar ge sig till känna nu. Han är alldeles svullen och varm på det lilla benet där D.S stack honom. Tårarna rinner och det gör ont. Jag får inte hålla på det lilla benet. Han fick en alvedon och en extra välling och sedan somnade han. Storebror satt brevid mig i soffan och väntade på att han den lille skulle somna. Vi skulle läsa, som vanligt, läsa 2 böcker innan det var dags för honom att somna. Vi hann inte läsa några böcker ikväll. Han somnade innan han den lille. Måste ha varit cykelturen nu ikväll som tog knäcken på honom.

Storebror satt vid middagsbordet idag och funderade. Till slut sa han -Mamma, (kompis namn) sa håll käften till (annan kompis namn). Jaha, sa både jag och mannen. Storebror fortsatte -Ville bara att ni skulle veta att dom säger så ibland på dagis. Som förälder säger man då -Du säger väl inte så, för du vet att man inte är någon snäll kompis då? Naturligtvis är vi inte helt naiva när det gäller vår son utan vet att det säkert slinker ur sådana saker ur hans mun också. Det viktigt är, tycker jag, att man visar att det inte är bra.  Han hade ett litet psykbryt förra veckan då jag bad honom att bära sina gummistövlar till bilen ( vi var hos mormor). Storebror skulle då rakt inte bära några gummistövlar till bilen, han surade rejält. Jag sa till honom att jag sitter i bilen och väntar och du kommer ut med dina stövlar. Hör hur han kommer springandes bakom mig och slänger fram sina gummistövlar med repliken -Här har du dina jävla gummistövlar! Jaha, vad säger man då!?=)

Mannen spelar match, barnen sover och jag ska färdigställa min läslogg. Tog en liten paus nu men den är snart färdig. Jag skriver om giraffspråket, nyfikna?!, googla på det.

Undrar hur det är med min lilla vän som är i Sydafrika? När kommer hon hem?

FIck tips om en jättebra låt idag, I´m yours med Jason Mraz. Superbra!

På söndag åker mannen till Österrike med jobbet. De ska ha konferens men får 1 skiddag med allt betalt. Snällt! Jag har naturligtvis fullt upp i skolan denna vecka så mormor har lovat att hjälpa till lite. Vad hade man gjort utan sina föräldrar? 

Nu fortsätter jag med girafferna.

Spruta

Idag på morgonen var jag och han den lille hos distriktsköterskan för han den lille skulle få sin 1-års spruta. Kul! Ett litet stick, några tårar och sura miner sedan är det över. D.S fick till och med en kram innan vi gick. Han den lille är lång, redan 82cm, inte illa!

Efter D.S besöket åkte vi och veckohandlade. Skönt att det är gjort, det är så tråkigt med ett tomt kylskåp. Fixade till och med en ordentligt lunch till mig själv. Omelett med svamp, tomater, spenat och lite fetaost. Gott!

Nu ska vi snart bege oss till min mormor för att hämta ett läkarintyg. Hon hade bokat resa till Skottland i vår men kan nu inte åka. Jag ska boka av den till henne.

Ikväll ska mannen träna och jag tränade imorse. Storebror, jag och han den lille får nog ta en cykeltur ikväll. Idag är vädret härligt igen och häcken står kvart, trots sitt pris! Grrrrr!


Måste ta mig till Ystad en dag också. Lyckades ta i sönder min lillebrors sambos armband. Ska se om det finns ett annat eller om de kanske kan laga det.


Yrket jag inte skulle vilja ha är...

bibliotekarie, men det är tur att det är någon som vill bli det. Har precis kommit hem från biblioteket och man får verkligen jättebra hjälp och många tips när man pratar och får hjälp ut av en bibliotekarie. De sitter där vid sina skrivbord och ser så tråkiga ut men när man väl går fram och pratar med dem så lyser de upp och visar på en oerhörd kunskap om det mesta, mycket gällande böcker naturligtvis. Tack för hjälpen!

Storebror fick sin cykelrunda, lånade nya böcker och en liten stund med Pippi Långstrump spelet. Jag fick den hjälp jag behövde samt låna böcker till vårt projektarbete i skolan.

Nu kommer snart mannen hem och dags för mig att färdigställa läsloggen om giraffspråket. Har redan skrivit en sida, hann med detta  när han den lille sov i 2 timmar.

Helt otroligt!

I dagens reklamskörd låg ett utskick från en plantskola i närheten. De sålde exakt likadana(tror jag) tujaplantor som vi köpte igår för 69 kronor/plantan. Deras pris var 39 kronor/plantan. Man ska inte svära men___!

Jag hoppas att de plantor som går för 39 kronor/plantan vissnar och dör!

Den är kvar!

Trots stormen inatt så står vår fina häck snyggt kvart. Skönt! Hade inte varit kul och sprungit runt och jagat plantor i kvarteret nu på morgonen.

Vi har nyss vaknat hela familjen, eller rättare sagt delar av familjen. Mannen gick upp klockan 06 och vi andra låg kvar några timmar till. Idag ska jag läsa ut en bok, skriva läslogg på den, samla info till ett projektarbete, åka till biblioteket med barnen, handla och laga lite mat. Skönt att ha att göra. Ibland är det skönt att inte göra så mycket utan bara umgås men de flesta dagar är det bra att ha lite på agendan så man kommer igång riktigt.

Nästa vecka åker mannen till Österrike med jobbet så snart börjar väl de förberedande drömmarna om mördare och tjuvar. Huuu!!!

Idag ser vädret ut att bli fint men det kommer säkert att blåsa rejält även idag. Storebror hade önskemål om att cykla en runda idag så det får vi göra. Han älskar att vara ute och tur är väl det när han är på en förskola med uteverksamhet=)

I lördags hade storebror en heldag tillsammans med en kompis i Ystad. Tanken var att kompisen skulle komma hit och leka några timma under förmiddagen men sedan ringde hans pappa och frågade om storebror ville följa med dem till Lekpalatset i Ystad ( ett ställe som passar väldigt bra till barn med massor av myror i benen). Storebror var först lite tveksam att åka utan mamma och pappa men sen var det inga problem, han ville så gärna. De besökte även Mc Donalds och när de sedan kom för att lämna honom ville killarna leka en stund till så det gjorde de.

På lördagkvällen kom min kusin med sambo och 2 barn hit. Vi åt gott och umgicks, trevligt! Hennes sambo pratade om att han skulle börja ett nytt liv och spinna på morgonen innan jobbet...=)

Nu ska jag göra havregrynsgröt till mig och storebror

Förresten, vi har fått BREDBAND, det går så snabbt nu.

Vi trotsade vädrets makter...

och körde först till mamma och pappa för att låna ett släp och sedan bar det vidare till Flyinge plantshop och där inköptes 81 stycken tujaplantor till det förmånliga priset 69 kronor/plantan. Som hittat! Plantorna är ca 1 meter höga så det ser redan riktigt snyggt ut.

Svärföräldrarna hade vi sedan innan ringt in men eftersom vädret såg ut som det gjorde och vi ville få det avklarat så fort som möjligt så ringde vi in mina föräldrar också. Som tack för all hjälp blev det sedan lunch med efterföljande kaffefika.

Nu har jag precis kommit hem från kyrkan där jag, kusinen och mormor tittade på musikalen Daniel. Trevligt!

God kväll!

It´s raining...rain!

Fast vi måste ändå köra och köpa häck och sedan plantera den. Mannen tycker verkligen att detta är ett superroligt projekt. Han berättar det för mig hela tiden.


Mannen som gräver 50 cm ner i rabatten. Gör plats för häcken. Han är jätteglad!

DSC00083.JPG
Mannen som gräver 50 cm ner i rabatten. Gör plats för häcken. Han är jätteglad!

Han den lille

DSC00065.JPG
Han den lille

Storebror

DSC00075.JPG
Storebror

Intensiv dag

Skulle börjat morgonen med att träna men jag glömde att ställa klockan, kanske lite med vilje. Idag sov han den lille längre än oss andra, välling i sängen gör susen! Jag hade en förhoppning om att jag skulle hinna städa lite innan jag och han den lille skulle på hans första tandläkarbesök...men jag vet inte vad som hände. Jag ringde mamma, mormor, avbeställde resa till Skottland som mormor och vännina skulle åka på, ringde mormor igen för att berätta detta, ringde kyrkan för att höra hur länge musikalen Daniel varar på söndag ( ska ta med mormor dit) och plötsligt var klockan 9.30 och jag hade varken ätit frukost eller duschat. 9.55 satte jag han den lille på cykeln och full fart mot tandläkaren (tur att vi bara bor 1 minut därifrån). Hörde bakom mig hur 4 1/2 åringen stod på trappan, iklädd pyjamas, och skrek HEJDÅ! Mannen jobbade hemifrån idag så storebror behövde inte följa med till tandläkaren.

Fick lite information som man redan visste om barns tänder, godis och nappar. Under tiden vi var hos tandläkaren så envisades han den lille med att krypa omkring med en mugg i munnen och flåsade samtidigt. Till slut frågade t-läkaren om vi har hund hemma. Det har vi inte men det var nästan så att jag trodde det också.

Väl hemma igen så fick storebror klä på sig och sedan lekte vi en stund i trädgården. Snabbt in och fixa lunch till alla och sedan i bilen och iväg på besök på han den lilles kanske blivande dagis. Trevligt ställe men jag önskar att han kunde släppa blöjan under sommaren (skämt å sido) så att han fick börja på storebrors dagis. Höjdpunkten med besöket var när storebror buttert utbrister - Jag tycker han ska gå på grimstofflan ( ett annat dagis i byn som egentligen heter Grimstofta)

Hem igen och nu behövde han den lille verkligen sova middag. Välling och sedan somnade han som en ...ehh.., ja precis som HAN är faktiskt är, en baby. Nu kunde jag äntligen börja min lilla vårstädning. Storebror dammade på sitt rum, riktigt bra också. Jag letade intensivt efter fönsterputsmedlet men kunde inte hitta det. Testade med en trasa med citronajax....blev inte bra. Köpte något dunderputsmedel i affären sen, får prova det imorgon. När städningen sedan äntligen var klar så gick (storebror cyklade) hela familjen till affären för att handla fredagsmys. Storebrors tolkning av fredagsmys -Mycket godis å så litta kramar! Till middag blev det tortellini med ugnsgratinerade tomater och vitlöksbröd. Storebror fick välja sin kvällsmat och det blev oväntat =) korv och pasta.

Imorgon förmiddag ska det grävas i rabatten för på söndag ska det inköpas 90 stycken häckplantor som ska planteras. Storebror har en kompis som kommer och leker under förmiddagen. Mannen ska spela fotboll under eftermiddagen och jag ska förbereda maten till gästerna som kommer klockan 18. Det blir grillad kycklingfileer, potatisgratäng och sallad och något smarrigt till dessert. Mer konstigheter blir det inte eftersom en av gästerna är lite kräsen av sig. Han är inte kräsen på ett tråkigt sätt för han äter vad han blir serverad däremot eftersom man nu känner honom lite närmre (vad menar jag egentligen med lite närmre?=) så är det roligare att servera något som alla tycker om.

På söndag ska som sagt plantorna inhandlas och planteras, svärföräldrarna kommer och hjälper till.  Framåt eftermiddagen ska jag sedan hämta mormor för då bär det av emot kyrkan och musikalen Daniel i lejongropen.

Let´s dance och vi skrives på måndag igen!

Motion

Att inte alla människor motionerar har jag svårt att förstå. Det är roligt, skönt, avslappnande, man blir pigg och får massa med energi och till på köpet så är det väldigt bra för den lilla eller stora kroppen. Idag efter lämningen på dagis blev det en rask promenad på 1 1/2h i det sköna vädret. Det viktiga för mig är att variera min träning. Imorgon kl 07 är det spinning som gäller igen. Härligt sätt att starta morgonen på!

Däremot när jag idag var ute på min promenad så passerade jag min gamla högstadieskola och kom då att tänka på gymnastiken som vi hade under de 3 åren vi gick där. Våra lektioner utgick helt och hållet från att vi alla var bollintresserade. Alla sorters bollspel skulle vi genomlida. Det skulle spelas turneringar mm. Vår klass hamnade alltid på B-sidan och vår gymnastiklärare skämdes för oss. Jag tyckte inte alls om den gymnastik vi hade under dessa 3 år, det innehöll ju BARA bollsporter, bortsett från 1 ggr per termin när vi fick ha gymnastik till musik. Tur att det blev lite mer varierat när man kom till gymnasiet. Jag började egentligen inte träna på riktgt förrän jag träffade min man för sådär 9 år sedan.  Han spelade fotboll och handboll och ja, jag fick ju göra nåt, så det blev aerobic mm. Som mest tränade jag 6 dagar i veckan men den tiden har jag inte riktigt idag

Nu skriker han den lille ifrån sängen, dags att köra till dagis, sedan mormor, sedan skolan, sedan mormor och sedan hemZzzzzzzzz!

När ska man få sova?

Jag har alltid tyckt att våra barn sover bra men som allting annat så går det också i vågor. Just nu är de inne i en period när han den lille äter på natten igen och vakner för morgonen gärna vid 5-tiden. Sedan vid 6-tiden är han så högljudd att han väcker storebror också och då är det kört! Han kommer inrusande med nallar, täcke och kudde och skriker -Nu kommer storebror!!! Visst är det mysigt att ligga i sängen allihop men ibland hade det varit så skönt att bara få sova. Det enda positiva med att jobba på lördagnatten är att mannen tar barnen när de vaknar och jag kan ligga och sova hur länge som helst, eller rättare sagt så länge som samvetet tillåter och det brukar bli till ca 10, men skönt är det.

Frukosten är avklarade nu ska barnen snart ta på sig kläderna och sedan ska vi cykla till dagis. Vi gjorde en runda på 1 1/2 h igår kväll när mannen åkte till träningen. Skönt att komma ut och röra på sig och få ännu  mer frisk luft.

I eftermiddag (jag har slutat kalla det kvällskurs som den ska heta eftersom den börjar redan 16.15) ska jag till Malmö och skolan igen. Mormor ställer upp(TACK!) och passar barnen. De tycker om att vara hos mormor så det funkar jättebra. Mannen måste träna fotboll efter jobbet ikväll så det blir ev jag som hämtar dem hos mormor också.

Nu ska jag försöka komma in på min mail igen, det är den 15:e idag, ska maila in den avlästa elmätarställningen till teknik och fastighet på kommunkontoret. Detta för att slippa hemska räkningar när kommunen kommer för att läsa av elen. På detta vis har vi själva koll också.

The Ark den 3 Maj!

Tack för tipset!

Jag och 3 till ska den 3 Maj på KB i Malmö se The Ark

Djurpark utan djur.

Vill först börja med en kommentar till kommentaren...Jag vet inte vem som har biljetter till The Ark i Lund den 26/4. Det är inte jag i alla fall. Grattis till dig!

Nyss hemkommen från Skånes djurpark, även kallad parken utan djur och där allt är stängt för säsongen. Ja, ja vi hade det hur mysigt som helst ändå. Började morgonen med att spinna klockan 07.00 sen var det bara att steka pannkakor till matkorgen när man kom hem. Lite gott bröd och några risifrutti sen var det bara till köra mot Höör. Han den lille somnade bara jag satte in honom i bilen men sedan var han vaken nästan hela rundan i parken men somnade på slutet. Han den lille fick också vara med och klättra på hinderbanan, fast han vill mest sätta sig ner och käka barken som låg på marken. 4 1/2 åringen klarade denna bana galant. Helt otroligt men även sista delen av hinderbanan var stängd för säsongen, då blev 4 1/2 åringen sur.

När vi sedan hade fikat, gått hela rundan och köpt ett ormhuvud i affären var det dags att åka hem igen. 4 1/2 åringen förvarnade mig innan vi satte oss i bilen. - Ledsen mamma men jag kommer nog att somna innan vi kommer hem till Sjöbo...och det gjorde han.

Vi har haft en trevlig dag tillsammans med massor av frisk luft, det blåste också ganska rejält.

Vi ska planter häck i helgen...tror jag!

The Ark

satt hela vägen till skolan i  Malmö och zappade mellan olika radiokanaler för att kanske någon av dem skulle spela vinnarlåten med The Ark och faktiskt när jag närmade mig Sjöbo på väg hem igen hittade jag kanalen som just då spelade denna superduper låten. Den är riktigt bra!

Idag har 4 1/2 åringen varit på dagis och då passade jag och han den lille på att handla, städa, äta lite lunch och sedan när han den lille sov så hängde jag tvätten till att torka utomhus (UNDERBART) för att sedan fortsätta med att kratta i trädgården. Underbart väder även denna dag. När jag var halvvägs in till Malmö idag så mötte jag kylan igen, en fruktansvärd dimma smög sig på. Väl framme vid lärarutbildningen, som ligger precis mitt emot fd flygbåtsterminalen , så var det så dimmigt att jag inte såg vattnet. Det blir väl så när vattnet är kallt och luften varm, tror jag i alla fall, jag är ju ingen Tone.

Föreläsningen på skolan idag var bra. Vi gick igenom grunderna av vad specialpedagogik egentligen innebär. Kursen är väldigt intressant men jag önskar att jag hade haft lite mer erfarenhet av barn med behov av särskilt stöd eller att jag redan hade börjat arbeta så att jag hade haft något att jämföra med. En viktigt sak som vår lärare på denna kurs brukar påpeka är att pedagoger och ledningen ute på skolorna idag alltid blir så chockade av att det just i deras klass/skola finns barn med behöv av särskilt stöd. Detta kan ju verkligen inte komma som en överraskning eftersom det faktiskt alltid är så att dessa barn finns och att det måste budgeteras för det också.

Det viktigaste i förskolan och skolan är, tycker jag, att man som pedagog alltid finns där för barnet. I princip så får de bära sig åt hur som helst ( det brukar alltid finnas en anledning till detta beteende) men man ska inte som vuxen svika barnet, aldrig någonsin. Läste en bok där ett par hade blivit fosterfamilj till en flicka som på alla sett och vis försökte distansera sig till vuxna människor på grund av hur hon hade blivit behandlad av vuxna tidigare. Flickan var odräglig på alla tänkbara och otänkbara vis. Fosterfamiljen fick rådgivning av psykologer för att kunna hantera flickan. En dag fick de frågan om de hade hittat något hos flickan som de tyckte om? Paret svarade att de hade de faktiskt inte. Då svarade psykologen -Men leta då! Det var verkligen visdomsord tycker jag. Leta, det finns alltid något.

Om vädret blir fint imorgon så ska 4 1/2 åringen vara ledig ifrån dagis och vi ska tillsammans med han den lille åka till Skånes djurpark. Vi ska packa en stor matkorg och springa runt i parken hela dagen. Vi tittar nog egentligen inte så mycket på djuren utan vi går runt och pratar lite, fikar, kör lite traktor och framför allt så  tycker 4 1/2 åringen att klätterbanan är höjdpunkten. Vi får se om han den lille blir lika rädd för häster som hans storebror blev första gången han stod öga mot öga med en stor häst.


Mormor har varit barnvakt idag så att jag kunde köra till skolan. Mannen kom hem från Halmstad klockan 18 och avlöste mormor. När jag kom hem stod middagen på bordet. Det är härligt att bo med en kock!.


Nu har Dr House börjat!


Träden är fällda och våren är kommen!

Idag har jag och barnen varit ute i trädgården från 10.00 till 18.30. Vi var iväg en liten runda och handlade blommor till ytterkrukorna men annars har hela dagen spenderats i trädgården. Helt fantastiskt skönt! Vi har planterat, krattat och mycket mer. Framåt eftermiddagen kom barnens farmor så då fikade vi på vår uteplats. När klockan sedan var 17.00 kom min pappa med sitt släp så då slängde vi i allt ris som låg i trädgården och sedan var det fram med motorsågen och träden fälldes. Allt detta körde mannen och pappa sedan ner till tippen. Bra jobbat! Ska bli kul att se resultatet imorgon när det ljusnar. Båda barnen slocknade när de fått sin middag och sitt bad. Hoppas de sover skönt efter att ha varit ute en hel dag i det underbara vädret som det har varit idag. Han den lille kanske får lite ont i magen eftersom en del jord hamnade i hans mun.

Igår såg jag GREASE på Nöjesteatern i Malmö. Mycket bra...men med Måns hade det nog varit lite bättre.

30- års festen var topppen. Trevliga människor och trevligt arrangemang. Eftersom "grisen" medverkar i ett band så är det självklart att det blir mycket gitarr och sång och det är verkligen kul.

Idag blev det pizza för oss vuxna till middag. Hade inte hunnit handla någon mat och när mannen väl kom tillbaka från tippen hade nog ingen av oss egentligen någon lust att laga mat så det blev "hämtemat".

Sitter nu och väntar på ER (cityakuten), alltid lika bra tycker jag.

Sov gott för det kommer jag att göra.


Barn

Varför tror alla som inte har barn att livet förändras och inget blir längre lika roligt. HALLÅ!! Ja, livet förändras men det blir så mycket roligare. Ok det gäller att man är mogen för att skaffa barn men är man runt 30 år och planerar att skaffa barn så undrar jag ibland vad alla väntar på. Stackare, tänk om de inte kan festa mer varje helg! Tja, vill man det så är man nog inte mogen måste jag säga. Det är merparten av tiden fantastiskt roligt att ha barn. Inte att förglömma vilket viktigt jobb man får när man blir mamma och pappa till någon. Den lilla/lille ska må bra, få massvis med kärlek!!!, uppfostras, lära sig massor med saker. Man måste umgås med sina barn, göra saker tillsammans med dem, leka, vara, mysa och mycket mycket mer. Viktigt är att man får lite egen tid som vuxen också men merparten av sin tid vill man tillbringa tillsammans med sina barn, även de som får psykbryt=)! Barn ska inte klara sig själv, de ska lära sig att klara sig själva men när de är barn så måste de få lov att vara det.

Vår 4 1/2 åring började på dagis när han var 1 år fyllda. Eftersom både jag och mannen studerade så behövde han inte vara på dagis mer än ca 8h/veckan. Hade vi kunnat hade vi naturligtvis haft honom hemma längre för det var inte kul att lämna honom på dagis som 1-åring. Hör till saken att vi inte riktigt trivdes med det dagiset han först placerades på. Varför ska allt vara så stort nu förtiden? Varför ska det finnas 80 barn på en och samma avdelning? Behöver verkligen våra barn detta?

Jag har haft turen att kunna lämna 4 1/2 åringen max 24h/vecka med fredagarna ledigt. Dessa lediga dagar är så mysiga. Vi har bakat, varit på djurparken eller bara varit hemma och kollat film och gått i pyjamas halva dagen. Sen kom han den lille och då är 4 1/2 åringen endast 15h/vecka på dagis. Tisdagar-torsdagar, 5h om dagen. Perfekt! Helgerna blir långa och samtidigt får han komma till dagis och leka av sig lite. Han älskar sitt ute-dagis och personalen är underbar men som de säger till oss på dagis. Hemmet, mamma och pappa ska komma först och sedan dagis.

Han den lille ska börja på dagis i september för då börjar jag skolan igen (sista terminen). Förhoppningsvis ska han inte heller till en början behöva vara mer än halvtid på dagis men när jag börjar jobba i januari 2008 önskar jag en heltidstjänst att ha i grunden för att senare (hoppas ingen framtida arbetsgivare till mig läser detta=) kunna gå ner lite i tjänst. Vi får se, ingen anledning att oroa sig över det nu!

Nu ska jag snart gå till dagis och hämta hem 4 1/2 årigen och en kompis till honom. De ska ju bli lek av idag.

Dagis bra men hemma bäst!

Alla dessa regler som ingen förstår sig på

i alla fall inte jag. Skulle boka om våra biljetter till Stockholm idag eftersom vi inte kan åka det datum som vi redan bestämt. Detta gick ju inte alls eftersom vi hade den sortens biljetter och den sortens biljetter som var bokade innan just det datumet och klockslaget bla, bla, bla, bla. Jag slutade nog att lyssna när hon sa att det går inte. Vet inte riktigt  hur vi ska göra nu. Tåg är ju smidigast men vi får plötsligt betala nästan 2000 kr för den resan som från början var ett riktigt kap och kostade endast 700 kronor. Jag tyckte minsann att mannens jobb skulle stå för den biljett vi inte kunde få tillbaka pengarna för, men så enkelt är det nog inte.

Idag har jag tränat, fikat, städat, fått mycket trevliga nyheter och läst BAMSE tidningen för 4 1/2 åringen. Den tidningen är fortfarande lika bra som när jag var liten. Jag försöker att läsa minst 1 bok och dagen för honom, tycker att det är jätteviktigt att man läser för sina barn. 4 1/2 åringen älskar också att lyssna på ljudböcker. Jag köper gärna dessa till honom. I mataffären har de oftast 2 skivor för 99 kronor och det är det väl värt. Vill man sen ha lite andra böcker som Astrid Lindgrens mfl får man betala lite till och den gör jag gärna det också ,fast inte lika ofta.

Imorgon ska 4 1/2 årigen ha kompis med hem från dagis. Att leka är ju toppen! Det brukar gå rätt så vilt till men de har så fantastiskt roligt så det är det värt.

På söndag ska jag se GREASE i Malmö med mamma, lilles sambo och hennes mamma. Tyvärr så gick Måns vidare i melodifestivalen och medverkar i finalen på lördag så jag är tveksam till om han är med på söndag kl 14. Hoppas att hans stand-in är minst lika bra.

Jag är så sugen på att våren ska komma på riktigt så att vi kan göra i ordning i vår trädgård. Vi vill plantera en häck för att göra trädgården lite mer insynsskyddad, vi måste fylla igen en gammal oljetank, både för att det inte är speciellt snyggt att ha och för att vi snart måste besiktiga den ( Pappa HJÄLP!!!), vi vill lägga trädäck ute på vår uteplats, vi vill sedan stenlägga en liten halvmåne och göra ett trappsteg upp till uteplatsen ( Pappa HJÄLP!!!), sedan vill vi fälla några granar som står på tomten bakom garaget (Pappa HJÄLP!!!) sen vill vi lägga ut gräs på de ytor där det idag inte finns något gräs (Pappa HJÄLP!!!) Anledningen till att vi ber min pappa om hjälp är att han är duktigt, hjälpsam och att han tillsammans med en kollega har en anläggningsfirma, kanske kan man få lite bättre pris=) Vi måste även måla och göra vid våra fönster lite. Sedan ska jag och lille måla färdigt våra föräldrars hus...kommer inte ihåg varför vi nu ville göra det=)

Jag får inte glömma att jag vill ha upp mina blomsterlådor under fönsterna för snart kommer de...UTEBLOMMORNA!

HJÄLP!!!

Ändringar

Hade bokat in en helg hos vännerna P&S i Stockholm. Vi skulle åka tåg dit och sedan förhoppningsvis njuta av det vackra vårvädret tillsammans med barnen och våra vänner. Fick bra på pris på tågbiljetterna, 700 kronor t/r för hela familjen! Mannen kom hem från nya jobbet förra veckan och beklagade men han hade fått information om att just när vi skulle åka till Stockholm skulle de ha säljmöte. Visst blev jag besviken, mycket besviken...men nytt jobb och det är bara så att man måste närvara på dessa möten.

Glad är jag nu efter att ha pratat med vännerna P&S och att vi faktiskt hittade ett nytt datum  som vi kan åka till dem. Dessutom fanns det tågbiljetter kvar som bara var lite dyrare än de vi först bokade. Vi ska åka över Kristi himmelsfärdshelgen, SKA BLI SÅ KUL! Inga nya möten nyuhoppas jag.

Mannen arbetar nu med att lägga in en massa ordrar i sitt datasystem, första gången han gör det och det tar tid. Kontoret ligger i vårt sovrum så jag får väl gå ut i soffan och vila en stund innan jag kan gå och lägga mig i ett tyst sovrum.

Imorgon blir det en liten frukostfika med kusinen, kan jag väl unna mig eftersom jag faktiskt ska träna spinning innan. Borde egentligen gå och lägga mig nu eftersom jag ska gå upp 06.20 och inte att förglömma de antal gånger man är uppe under natten. Han den lille håller på att få ännu fler tänder och det gör ONT!, nästan lika ont som min träningsvärk som inte har blivit bättre.

Puss och kram gul banan!

Ont, jag har ont!

Jag har träningsvärk, AJ! Tränade aerobic intervall med styrka igår kl 18. Idag kl 07 tränade jag spinning och nu har jag ont. Att gå i rask takt tar tydligen inte på samma ställen på kroppen som ovanstående träning gör. Men jag måste tillägga att det känns riktigt skönt och igår när jag lämnade gymmet tänkte jag för mig själv att detta är så förbannat roligt och det känns så bra när man har gjort det. Ska faktiskt inte bara skylle på att jag har varit lat när det gäller mina besök de senaste månaderna på gymmet. Mannens fotboll tar ganska mycket tid och lite tid tillsammans som familj vill man ju också ha.

Idag har 4 1/2 åringen varit på dagis. Jag och han den lille passade på att veckohandla, städa lite, fika lite, gosa lite, köpa 30-års present till på lördag och hälsa på min mormor. Vi hämtade 4 1/2 åringen på dagis kl 14 och han var lite frusen och ganska mycket smutsig så han fick ta sig ett härligt bad. Sedan fikade vi och nu spelar han "Super Mario Bros", favoritspelet.

Mannen är på väg hem och har haft en lyckad dag på jobbet. Dock är han skadad i sitt knä så kvällens fotbollsmatch kan han inte medverka i. Jag skulle egentligen till skolan, en kille som forskar om något för honom intressant ämne skulle komma och föreläsa. Det är verkligen tråkigt att lyssna på forskare, de verkar så insnöade och lever med sina undersökningar, enkäter och böcker dygnet runt. De jobbar alltid, har skitdålig lön och kan inte prata om något annat...men, det låter ju nästan som mitt blivande yrke...lärare! För att gardera mig vill jag tillägga att det säkert bara är de forskare som jag har träffat som är insnöade, alla andra är säkert väldigt intressanta att lyssna på=)

Nu ska jag gå och förbereda kvällens middag, risotto med parmesan, sparris och svamp. Kanske en bönsallad till. Köpte Bonniers kokbok på bokrean, superbra bok!

Det blir träning imorgon klockan 07.00 också!

AJ!

Tidningar och psykbryt!

Jag har så många tidningar för tillfället så jag hinner inte läsa dem. Köpte 3 nya inredningstidningar igår på mässan och fick en ny "Allt i hemmet" i postlådan i dag. Ett ganska angenämt problem, jag borde läsa kurslitteraturen istället men den är faktiskt inte lika rolig.

Fick min första respons idag på min läslogg som tillhör distanskursen. Trevliga ord, alltid kul!

Idag har vi varit ute och cyklat för ovanlighetens skull. 4 1/2 åringen fick ett totalt psyk-bryt, ny trots på gång. Jag vill hålla i honom när vi cyklar nära trafiken eftersom han inte är helt säker i sin cykling. Detta fick jag inte, men naturligtvid gjorde jag det ändå. Han blev GALEN! Slängde sig på vägen, skrek : Jag hatar dig mamma och jag känner dig inte heller. Den pedagogiska mamman (=))kontrade med -Om du inte känner mig varför kallar du mig då mamma?!. Han skulle få nya gympaskor och detta inköpet gick bra tills vi skulle gå ut ur affären då han vägrar att hålla upp dörren till mig som körde han den lille i barnvagn. 4 1/2 åringen ställer sig utanför dörren börjar räcka tunga - Na na na na na, du kan inte komma ut. Det slutar med att det snälla affärsbiträdet hjälper till med dörren. 4 1/2 åringen ler nöjt. Nästa stopp, apoteket, väl inne ser han att en stor och haltandes man är på väg in och ska sätta sig i den enda stolen som är ledig inne på apoteket. Vad gör 4 1/2 åringen då, jo han nästan fäller mannen för att han ska ha stolen och sitta i, han är ju så trött i benen. Gissa vilken mamma som snabbt var framme och ryckte upp 4 1/2 åringen ur stolen? ( 4 1/2 ÅRINGEN BRUKAR INTE BETE SIG PÅ DETTA VIS OCH JAG KAN BARA SKYLLA PÅ TROTS!!!)

Slutligen bar jag cykel, barnvagn och 2 barn hela vägen hem från centrum. Då hade 4 1/2 åringen fått ett bryt till och spottat lite lätt på mig, hans cykel hade ( med min hjälp) varit nere i en soptunna och vändt ( jag var irriterad). När han sedan går skrikandes brevid sin mamma som håller honom hårt i handen så stoppas vi av ett par som frågar varför denna lilla kille är ledsen. Jag kan bara säga att den blicken de fick av oss båda var nog lite väl ond.

Nu är vi vänner igen men jag vet att snart väntar nästa psyk-bryt runt hörnan!

Hur många olika trotsåldrar finns det egentligen?

Kl 18 ska jag träna aerobic intensiv, härligt!

Detta tjat...

om hem och villamässan, vilken besvikelse. Eller ja, delvis en besvikelse. Avdelningen med trädgårdar var faktiskt ganska bra men övrigt gav inte så mycket. Möbler och inredning, nästan inget. Färgsättning mm, inget överhuvudtaget. Nu är det gjort och det kostade 130 kr per vuxen i inträde och 40 kr för att parkera bilen. Naturligtvis blev vi hungriga också så 70 kr x 3 på dagens lunch. Eftersom vädret var så vackert så tog vi en sväng ner till västra hamnen, vi var inte de enda som tänkte denna tanke.  Ett fint område som det säkert kostar att bo på.

Gårdagens spanska afton var utsökt. Förrätten bestod av serranoskinda fylld med getost och lindad med zuccini, varmrätten var en fantastiskt god fisksoppa med bland annat bröd och mandel som ingrediens och slutligten desserten som var färsk frukt (annanas, mango och kiwi) med en fantastiskt god vitchokladsås till. Man skulle, förklarade min bror för mig efteråt, doppa frukten i såsen men godisgris som man är så hällde jag såsen över min frukt. Ja, ja lika gott var det ändå och jag fick ju nästan lite mer sås på detta vis. Jag lyckades även förstöra ett armband som tillhör lillens sambo, bara genom att titta på det. Ska se om jag kan fixa ett nytt i veckan.

På vägen hem från Malmö idag och mycket på grund av det vackra vädret så bestämde vi oss för att grilla. Det blev karré med goda klyftpotatisar och en bearnaisås. MUMS!

Nu har jag och 4-åringen varit ute på en promenad, passerade videobutiken så det blev en hyrfilm och en påse godis. Detta ska jag nu efter att ha bytat om till lite mjukare kläder, avnjuta i soffan. Bara min förbannade huvudvärk kunde gå över.

Nu har den kommit...VÅREN!!!

Lördag!

Började denna dag med att promenera i raskt takt i 1h. Underbart härligt väder och skönt att komma ut och gå för sig själv ibland. Sen blev det lite ärende med volvon och flyttlådor och därefter till bageriet för att köpa goda frallor för frukost hade jag inte hunnit med ännu.

Åkte till Ystad för att fynda på bokrean men det blev inte mycket fyndat, handlade en kokbok som har verkligen alla recept, kostade endast 99 kronor. Gick sedan vidare till MQ där det blev lite dyrare, handlade lite nya outfits till 30-års festen på lördag.

Ikväll är det dags för den spanska aftonen med lillen ochs sambo. Ser vi fram emot!

Nu ska vi ut och köra, först till svärmor för att hämta mortel och kålpudding och sedan blir Spanien...

Nu vet jag vem jag ska rösta på ikväll i andra chansen!

Fotbollsmatchen imorgon är inställd. Hem och villamässan...here we come!

Arbete pågick igår...

men mitt långa inlägg om dagens bortskämda ungdomar bara försvann ut i det tomma intet. Det var kanske inte meningen att det skulle komma med då. Vill bara kortfattat skriva att skäm inte bort era vuxna tonåringar, låt de blir vuxna och stå för sina egna misstag. Ni hjälper dem inte, ni stjälper dem. En sista sak till er som har tonåringar, uppfostra dem väl så att de blir välartade och servera ( eller köp inte ut) alkohol till ungdomar. Det är faktiskt så även om många inte tror det, dricker man hemma så dricker man dubbelt när man kommer ut. Det är faktiskt enkelt att bara säga NEJ!

Detta gäller inte alla tonåringar med föräldrar och tack du snälla tonåring som hjälpte mig med barnvagnen när jag skulle av bussen. Uppskattas alltid. Nu är jag verkligen en gammal tant men Jerry kommer alltid att vara MYCKET äldre än jag.

Idag har det städats, 4-åringen har klippt sig och fått grön färg i håret. Eftersom han var så duktig så fikade vi på ett närliggande fik. Sedan gjordes det lite inredningsfynd. Ett mycket snyggt träfat med salt, peppar  behållare och 2 ljushållare. Snyggt på köksbordet. När vi kom hem nattade vi han den lille i vagnen sen ut med 4-åringens cykel och tog en runda på 1h. Skönt!

Ikväll ska vi fira farens fördelsedag. Hörde rykten om att det skulle bli 3-rätters middag. Det ser vi fram emot.

Ändring i helgens schema, nyinlagd match på söndag vilket innebär att jag och mina 2 ständiga följeslagare själva får åka in till hem och villamässan. Jag blev verkligen glad när jag hörde detta, match lördag och söndag. Verkligen kul för mannen att han har ett sådant roligt fritidsintresse. Ska bli roligt när jag också kan komma och gå som jag vill...=)

Nu gråter han den lille, får inte komma in på 4-åringens rum.

Våren är här och fotbollssäsongen också! HURRA!!!