Vågar jag skriva detta?!

Barnen hoppade i badkaret tillsammans idag strax efter att frukosten var uppäten. Viggo var insmord i smör och mannafrutti medan Storebror mest ville hålla honom sällskap i badet.

När det var dags att avsluta badandet tog jag först upp Viggo medan Storebror sköljde av sig själv. När han sedan stod och torkade sig med handduken fick jag höra följande.

Storebror: Man torkar sig på benen, håret extra noga...å mamma, jag får inte glömma att torka mig (vågar jag---?!) under rövhålet!!!

Jag höll på att tappa Viggo som satt i mitt knä. Tittade på Storebror, han såg något förvånat på mig.

Storebror: Heter det inte så mamma?

Detta sa han samtidigt som han pekade på ARMHÅLAN =)!!!

Fick förklara att riktigt så heter det inte. Var han sedan har hört det andra faktiskt otrevliga ordet, det vet jag inte. Men nu vet han vilket som är vilket.


Fullt med mat samt nya kläder

Mannen började jobba idag efter semestern. Tillbaka till matsedel och veckohandling på ICA igen. Killarna och jag åkte och storhandlade tillsammans med övriga lediga invånare i Sjöbo kommun. Huuu...man får nästan slå sig fram. Kylskåpet är fyllt och matsedeln för denna vecka hänger fint på sin plats på kylskåpet.

Storebrors nya kläder fårn H&M kom idag på posten. Äntligen fick han åter lite nya kläder i sin garderob, det var ju bara några månader sedan jag beställde en laddning sist. Han växer så det knakar.

Jag ställde klockan och gick en timme imorse, innan Mannen skulle börja jobba. En underbar höstmorgon som sedan byttes ut till en regnig och grå höstdag.

Mannen är iväg och spelar match. Efter matchen är vi inbjudna till grannen på vickning. Grannen är målvakt i kvällens motståndarlag, tur att det bara är träningmatch och inte blodigaste allvar.


Om 4 veckor, en liten dagiskille.

DSC00231.JPG
Om 4 veckor, en liten dagiskille.

Ska jag eller ska jag inte?

För min mages skull borde jag egentligen ställa klockan på 07.00 imorgon och gå en rask promenad på en timmer innan Mannen åker iväg på jobb. Just nu är jag så trött att tanken inte är så lockande, men jag vet hur bra man mår efteråt.

Vi får väl ser hur jag gör.

Rutinerna behöver återkomma,barnen behöver lägga sig tidigare, jag behöver lägga mig tidigare, jag behöver träna regelbundet, vi ska återgå till att äta regelbundet och nyttigare igen...men...semester är härligt!

På bokfronten intet nytt

Vad hände? Jag som längtade, planerade och valde. Har påbörjat tre böcker, inte avslutat en enda. Just nu läser jag (ibland) Olycksfågeln av Camilla Läckberg. Den är bra men jag hinner inte läsa förrän jag somnar om kvällarna. På dagarna kan jag bara glömma att sätta mig ner och läsa en god bok, man får vara glad om man hinner titta igenom dagstidningen.

Skärpning! Boken ska vara uläst innan skolan börjar igen. När den börjar finns det inte tid till något annat utöver familjen.

Vi hade en trevlig kusinträff igår. Var hemma 02.30 inatt. Klockan9.30 när resterande delar av familjen fortfarande sov gott begav jag mig ut för att skrubba bort färg från trädäcket (Storebror och kompis gick på det nymålade bläcket trots att jag berättat att det var nymålat. Fina vita fotspår efter två 5-åringar täckte hela trädäcket), sedan målade jag det sista innan telefonen ringde och väckte de resterande delarna.


Fint väder, jag tror att det blir en fin höst.


Träff med kusiner

Idag ska vi ( 4 kusiner med respektive samt barn) ha en kusinträff. Vi ska äta gott, dricka gott och prata strunt. Till efterrätt har jag gjort en Drömtårta där toppingen består av grädde, vitchoklad, creme fraiche, jordgubbar och passionsfrukt.

På måndag börjar Mannen jobba igen, semestern har gått fort. Det har varit skönt. Vi har sovit länge, ätit gott och njutit av ledighten. Vi hade ändå önskat mer sol, eftersom vi verkligen gillar att tillbringa semstern på stranden. Kvällarna då vi har kunnat njuta av att sitta ute och äta är lätträknade. Men semster är semester och sol kan man bara önska sig.

Ut i det blå!

Idag blev det lunch på Örenäs slott. Sedan bar det vidare mot Helsingborg där vi upptäckte att det var festival. Enda parkeringen i stan var på knutpunkten, väl där kom vi på att vi faktiskt kunde ta båten över till Helsingör. 126 kronor t/r för hela familjen.  Gamla minnen från tiden utan bro väcktes ombord på färjan. Vi gick sedan runt i den mysiga stadskärnan i Helsingör. Tur hade vi också, strålande solsken, vin, öl och whisky på barnvagnen, sedan åkte vi åter till Helsingborg.

Nu tittar på reprisen av Allsång på Skansen på kanal 24 (tror jag den heter)


Strandkillar!

DSC00228.JPG
Strandkillar!

Måleri och minigolf

Igår var det uppehåll under dagen så att vi kunde fortsätta måla våra fönster. Jag målade, Mannen körde till tippen samt rensade vår tömda soptunna på fluglarver, Storebror lekter med kompisar och Viggo gjorde saker som Viggo tycker är roliga att göra.

När Mannen senare åkte iväg för att spela fotboll i Trelleborg åkte til Ystad och till Bror P´s Sambo S. Vi åkte ner till stranden och åt en god middag. Barnen åt glass, lekte i vattnet och hade kul. Sedan gick vi till Storebrors stora glädje och spelade minigolf. Det roligaste han vet.

Vi hade en trevlig kväll vid havet, sedan när vi satte oss i bilen för att köra hem då började det regna.

Idag är det Mannens sista semesterdag sedan börjar jobb och annat igen. Mycket jobb, mycket fotboll, konferens med jobbet. Själv ska jag börja min sista termin i skolan innan examen, Viggo ska inskolas på dagis, Storebror ska börja dagis igen ( förändringar på hans dagis) sedan håller vi tummarna för att Viggo har fått sin beskärda del av förkylningar och annat så att inte hösten blir fylld av sjuka och feber.

Nu har jag en månad kvar av föräldrarledigheten. Liten ska bli stor och börja på dagis. Jag hoppas att mitt schema i skolan kommer att vara så bra att barnen inte behöver vara så mycket på dagis. Hellre läser jag på kvällar,nätter och helger.

Mannen har 90 dagar kvar(föräldrarledigheten) på båda barnen, jag hag 60 dagar kvar och sedan har vi 100 dagar av de som inte ger några pengar dagar men som ger föräldrar möjlighet att vara hemma tillsammans med sina barn. Kan vara skönt att ha till att förlänga ev. semster med.

Idag blev vi väckta av telefonen 08.30, bra början på den sista semsterdagen.


Väldigt goda kex att ha på ostbrickan

DSC00225.JPG
Väldigt goda kex att ha på ostbrickan

Regnet störde...igen!

Garderoben är såld! Den hämtades med stor lastbil för 5 minuter sedan. Imorgon bär det ev. av till IKEA för att inhandla en ny hylla till Viggo.

Började måla fönsterna efter grundmålningen igår. Blev nästan färdiga innan regnet föll...igen.

Ikväll är det 80-års kalas hos farmor. Pastasallad med kallskuret, bullar och smör samt farmors goda kakor.

Storebror leker med kompis...igen. Han klagar aldrig över vädret bara han får leka, leka och leka.

Vid frukostbordet planerade vi för nästa sommars semester (jo, redan!) Jag vill fjällvandra och Mannen vill åka till Mallorca själv för fjällvandra vill han inte, det har han gjort!!! Vi pratade vidare och kom fram till att nästa år har inte Mannen någon fotboll och då skulle vi kunna hitta ett hus ( ett hus som ligger där solen skiner) att hyra och bo där några veckor. Mannens kollega hyr varje år hus i Italien, han tipsade oss gärna.


Nu måste min mage ha lite lunch.


Avverkat

IKEA 11.00-13-45

Inköp: knoppar till garderob, handtag till garderober i hallen, ljushållare (bra att ha när man har stora kalas), hängande hyllplan, plastlådor, plastmuggar, plasttallrikar.

Sjöbecks färg 15.00-15-.15

Inköp: grundfärg vit, fönsterfärg vit, fönsterkit, 2 penslar, en skrapa, tejp.

Grundmålade och kittade de fönster som vi hann med innan regn.

Satte in annons på blocket,
http://www.blocket.se/vi/12746320.htm

Åt middag

Cyklade en lååång runda.

Nu ska barnen nattas...

Imorgon väntar 80-års kalas hos farmor i Löberöd.

Alla sura miner är borta.

Oxfilé är underbart gott! Det blev skivade och ugnsbakade bakpotatis med färsk timjan. Vitlökssmör, bearnaisås samt sparris med salami. Mmmmm!

Disken är undanplockad, Storebror har gått och lagt sig, Mannen nattar Viggo och jag ska skriva ner paketrundan från bröllopet till några som har hört av sig och vill ha den.

En stor godispåse samt några nya filmer väntar när allt är färdigställt.

Regnet smattrar mot rutan, de levande ljusen är tända...vad gör väl lite regn!

Vatten, allt är fyllt av vatten!

Barnen klättrar på väggarna och likaså gör vi vuxna. Detta väder är riktigt tråkigt, till slut låg vi alla i en hög på golvet och brottades,det var faktiskt riktigt roligt.

Vi körde till ICA för att spontanhandla inför kvällens middag. I korgen låg det oxfilé, bakpotatis, sparris och tre stycken jordgubb/äpple-MER. Ska bli spännande att se vad Mannen gör för en delikat måltid av detta.

På vägen hem ifrån affären tog vi en liten biltur i byn för att titta på hus (måste göra något runda), båda barnen hann somna.

Nu känner jag att hungern börjar komma.

Imorgon klockan 9.30 ska jag hämta Kusin M (bruden), vi ska köra till IKEA.

Storebror är jätteglad för sin spindelmannendräkt, den har varit på hela dagen. Igår när en kompis var här och lekte fick han snällt finna sig i att vara utklädd till pepparkaksgubbe. När kompisens pappa kom för att hämta honom frågade hans pappa honom om han var pepparkaksgubbe. -Nä, svarade han något irriterad. Jag är en SUPERpepparkaksgubbe!


Det var även samma kompis som frågade detta.


- Vet du vad som är större än du?


- Nej, svara Storebror tveksamt


-Dina fantasier!


Uppskattad spontanitet

Vi bestämde igår eftermiddag att vi, tillsammans med "brudparet" skulle ta en tur på Österlen. Vi begav oss först emot Café Olof Victors i Glemmingebro. Där åt vi en sagolikt god kycklingmacka med en efterföljande vaniljpannacotta. Maken i "brudparet" åt en citronmarängpaj och barnen åt chokladbullar. Allt var mycket gott!

Efter att maggarna var mättade till bristningsgränsen bestämde vi oss för att köra mot Kåseberga och Ale stenar (se bild) En fin promenad upp med en makalös utsikt. De stora barnen blev väldigt imponerade av de stora stenarna.

Väl hemma igen mötte vi upp hos "brudparet" där de hade dukat upp en god ostbricka. Med mätta magar och många skratt senare åkte vi hem och somnade gott.


Ales stenar


Till alla er "Dirty" fans!

Att vi inte tänkte på detta

(inlägget med rubriken Det blir inte så här i alla fall...)

Galning!

DSC00222.JPG
Galning!

Marknadsfynd

DSC00221.JPG
Marknadsfynd

Nu måste den av

Klockan är 11.22 och jag sitter fortfarande i min pyjamas. Viggo sover, Mannen är i duschen och Storebror sitter och tittar på Tarzan på Toon Disney.

Klockan 12.00 är det meningen att vi ska bara hos några vänner och äta smörgåstårta ( marknad, alla samlas och äter mm) Tiden var inte jätteviktig att passa, det var lite av ett öppet hus, tur är väl det för vi kommer aldrig att vara redo att lämna hemmet till klockan 12.

Hör att Mannen kommer ut ur duschen, nu är det min tur.

Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Saras namnsdag!

De rödaste dagarna där jag bor

Imorgon börjar Sjöbo marknad. Marknaden som de flesta sjöbobor längtar till hela året ( inte jag!!!) Har lovat Storebror att han ska få åka karuseller på fredag, det löftet får vi hålla.

Idag har vi haft besök av en fd kursare till mig som numera är bosatt i Göteborg. Hon kom på besök med sambo samt den en månad gamla sonen. Roligt att träffa dem.!Mannen gjorde en mycket god pastasallad som vi åt till lunch.

Storebror har lekt hela dagen och nu ikväll kom hans "kusin" med föräldrar (brudparet) hit och åt middag. Fick en jättefin liten present från Idémakeriet. Vi åt och försökte prata medan barnen överröstade oss hela tiden. Nästan samtidigt sa vi att vi kanske skulle gå ut och äta tillsammans någongång utan barnen.

Imorgon får väl även jag gå ner på marknaden, brukar bli en liten runda och sedan blir det ostbricka och vin hos en kompis.


Sysselsättning när regnet öser ner

186449-236
Viggo lägger BAMSE-pussel. En födelsedagspresent från familjen P

186449-237
Storebror skrapar trisslotter. Dagens vinst 25:-!

På vår bröllopsfest hade alla 95 gästerna varsin trisslott under sin mattallrik (Mannens pappa hade det som överraskning för oss och gästerna) Småvinsterna skulle gå till brudparet och blev det större vinster skulle skraparen och brudparet dela dessa. En hel del småvinster blev det, vi köpte nya lotter, vinster igen, nya lotter,men sedan var det slut. Det handlar inte om mängden lotter utan om tur.

Man brukar ju säga otur i spel, tur i kärlek.

Middag med vänner

Igår fick vi äntligen träffa våra goda vänner familjen P. Storebror uppskattar väldigt deras, med vår, jämnårige son. Vi fick en fin grillkväll där förrätt och varmrätt kunde intas på altanen. Barnen lekte ute hela kvällen och njöt av varandras sällskap.



Sparrispaj gjord i små pajformar med en liten sallad  på tomater och sockerbönor

Ingefärssglacerad kyckling (grillades) med varm machésallad, jasminris, nötter, lime och sweetchilisåser.

Hallonkaka med en sås gjord på lemoncurd och grekiskyoghurt





Jag väcktes tidigt i morse av att det åskade och regnade något så otroligt mycket. Har aldrig tidigare varit rädd för åska men nu när den är så intensiv och så nära då drar jag några extra andetag.

Det forsätter att regna idag verkar det som. Mannens fotbollsträning har dragit igång och det känns lite som om semesterkvällarna försvinner med detta.



Ett bröllop med mycket kärlek och omtanke

186449-233
Fotograf: L.S

186449-234
Fotograf: L.S

186449-235
Fotograf: L.S

Det är underbart att få gå på bröllop. Det är en väldigt känslostorm, allt sprudlar och känslorna är många. Härligt!

Vi hade en underbar dag tillsammans och en fantastiskt trevlig fest, mycket tack vare toastmastern (Mannen), gästerna, brudparet och speciellt brudens mamma som har lagt ner hela sin själ och hjärta i detta bröllop. Allt var planerat in i minsta detalj och det blev så bra.

Vi åt gott, lyssnade på tal, pratade, skrattade och dansade hela natten lång.

Jag kommer alltid att minnas denna dag, lördagen den 14 juli 2007.


I kärlekens tecken

Imorgon blir det en heldag i kärlekens tecken. Klockan 8.15 blir jag upphämtad av brudparet med barn för att köra till Bjärsjölagård där vi tillsammans ska äta frukost. Sedan är det bara hår, smink och kläder som gäller fram till vigseln börjar i kyrkan.

Vi ser fram emot att få gå på bröllop och att få vara till hjälp för brudparet. Mannen är toastmaster och har lagt denna veckas kvällar på att förbereda för den stundande festen. Själv har jag varit lite "tycka tillare" till Mannen samt att jag har haft en del smått och gott för mig inför festen.

Nu hoppas jag att brudparet hinner vila lite kvällen innan sin stora dag. Brudens mamma har fullt upp med att smycka bord och färdigställa inför tältfesten i deras trädgård.

Nu ska jag och Mannen bädda ner oss i sängen och kolla på en hyrd film med namnet Blood Diamonds, hrmmm! Det är inte jag som har hyrt den. Igår såg vi The Holiday, säger bara Jude Law...suck!




Vänlighet från en främling

Var på väg till skogen med hela familjen samt en kompis till Storebror. Längs vägen när vi gick passade vi på att stanna och äta lite hallon. Fram till oss kom det sedan en dam som frågade oss om vi plockade hallon. Jag svarade att det gjorde vi. Damen tittade på mig och sedan stack hon ner sin hand i den påse hon höll i, upp ur påsen kom en stor fryspåse fylld med stora röda fina hallon.

-Inte ska ni äta de små, de är inte lönt. Ta denna påse, jag har själv plockat dem i min trädgård.

Vi bugade och tackade den snälla damen.

Kanske blir det en hallonkaka ikväll.

Nostalgi...I love...

För alla oss fans där ute...Vassegoo!!!

Nostalgi från Fotbollsfrun

Kommer ni ihåg den här lille killen?

Ett efter utan före

186449-231
En liten men markant förändring, tänk att väggarna tidigare var ljuslila

186449-232
En liten detalj

Sysslor när regnet öser ner

Nu är kanelbullarna färdiga och en ljuvlig doft sprider sig genom huset. När bullarna jäste passade jag på att göra en "lyx"köttfärssås som vi ska äta tillsammans med en god pasta och en god sallad. Parmesan är också inköpt lyxen till ära samt att en god flaska rödvin står på spisen för att bli lite ljummen.

När måltiden dukas fram ska ljusen tändas och när regnet smattrar som mest ska vi njuta av vår semester tillsammans och den goda maten.

Lilla toaletten även kallad gästtoaletten är målad och klar. Kanske bjuder jag på en bild när det är "tillpiffat" och klart där inne.

Storebror är på kvällslek hos en dagiskompis,jätteroligt tycker han som börjar bli något rastlös i detta väder.

186449-230
Nu ska frysen fyllas inför utflykterna i det kommande vackra vädret

Semesterinfall nr 1

Jag sitter nu här med färg på mina kläder. Mitt första semesterinfall har infunnit sig. Jag har målat om vår lilla toalett i en ljus beige färg (var tidigar ljus lila som den tidigare ägaren av huset hade valt)

Nu ska jag åka och handla jäst med min äldsta son, sen ska det bakas kanelbullar.

Alla mina tre pojkar spelar just nu TV-spel, Viggo försöker mest ta kontrollerna ifrån de andra medan Storebror hojtar;

-Mamma, ta han!

Nu är det gjort!

Min första mil, springande, är avklarad. Det tog exakt en timme för oss att ta oss runt spåret. Jag är trött och det känns som om mina ben inte orkar gå många steg mer idag. Känslan att ha klarat hela milen springande är oslagbar även om jag inte direkt kommer att springa upp och ta den igen imorgon.

Nu är det allsång och sedan kallar nog sängen.

Klara, färdiga åååå spring!

Övningen i kyrkan gick som en dans, eller hur man nu ska uttrycka det. Prästen var något sen, vilket han oftast är. Brudparet verkar än så länge lugna även om jag tycke mig ana en viss nervositet hos brudgummen.

Själv tycker jag att jag far runt som en yr höna, mycket ska fixas och mycket ska klaffa. Jag ser fram emot att gå på fest på lördag, det ska bli riktigt trevligt.

Nu kommer snart joggarkompisen, det är för sent att dra sig ur. Framför mig när jag springer ska jag ha tankarna på kvällens middag som är inhandlat på Bulltofta kött i Malmö. Grillen är nog lagom varm tills jag kommer hem, säkert jag också.

"Missing" Ernst

Vad gör man om man missar kvällens Sommartorpet (det är inte livsviktigt för mig)? Jo, man går in på www.svt.se/sommartorpet och sedan kan man se alla avsnitten som hittills visats eller bara välja kvällens avsnitt. Detta har jag precis gjort medan Mannen passade på att spela lite x-box.

Nu är det sängen som gäller för klockan 09.00 imorgon ska jag öva på gång i kyrkan.

Förvandlingscurry från Enskede Gård

186449-229
Receptet hämtat från kokboken Under valnötsträdet (sid 175)

Vilken fantastisk måltid vi har ätit ikväll. När vi sedan kunde inta den på altanen steg hela middagen i värde. Middagen bestod av en Indisk currygryta (se bilden) serverat med basmatiris, grönsallad, grekisk yoghurt och mangochutney.

Semesterkänslan har börjat att infinna sig även om det är en hel del som återstår att göra innan bröllopet på lördag ( och då är det inte ens vi som ska gifta oss)

Skönt att bara kunna sitta så avslappnat ( kanske vinet gjorde sitt=) och prata om framtiden och vad vi vill göra med vårt hus härnäst.

Imorgon gäller det, min joggarkompis ringde, vi ska springa milen imorgon kväll. Huuu!!!

Ett efterlängtat besök

Idag har vi varit på söndagsutflykt. En tur till Svedala outlet, en tur till Mobilia för att tanka barnen på Mc Donalds och sedan en tur till Ystad. Bror P och Sambo S ringde på förmiddagen idag och frågade om vi inte vill komma till dom på eftermiddagen och äta middag. Det tackar vi inte nej till. Vi fick en mycket god söndagsmiddag och mellan varmrätt och dessert gick vi ut på en promenad för att titta på de STORA fina husen på Fridhem i Ystad, sedan gick vi vidare och hamnade i skogen för att gå runt och titta på de söta sommarhusen.

En trevlig söndag med den bästa gästen av alla...solen!

Tarte från heaven

Inspirerad av Familjenjensen, köpte jag både kokbok och provade på denna Torta della Nonna som familjenjensen tidigare både har skrivit om och fotograferat. Till den hade även jag gjort en citronyoghurtkräm,  bara den var mer än god.

Om det går som jag vill idag ska jag prova på en curryrätt med kyckling som jag igår satt och bläddrade mig fram till.

Julklappen till föräldrarna blev uppskattad och trevlig. Tre år  i rad har vi i julklapp gett dem konstertbiljetter till olika sommarevenemang, vart år har det regnat, så även i år även om vi skippade konserten.

Igår blev de bjudna till en lite tidigare tid än vanligt. Eftermiddagen började med en tipsrunda med svåra frågor som gällde oss. De fick leta sig runt i vår lilla trädgård, inget samarbeta var tillåtet. När rundan var avslutad serverades det champagne (  nyinköpta glas endast för detta tillfälle) samt varma grillade snittar fyllda med brieost, salami, oliver och lite mer godsaker. Detta kunde vi inta i trädgården men sedan fick vi andra gå in medan Mannen stod kvar och grillade. Till varmrätt blev det marinerad och grillad kycklingfilé, ryggfilé och karré. Örtbakad potatis med Mannens egengjorde rödvinssky och bearnaisesås, fick vi också till varmrätten samt grillad paprika och sparris.

Efter varmrätten var det dags att avslöja resultatet från tipsrundan...roligt var det! Priserna var många och ingen gick lottlös. Två flaskor rödvin, en fvälylld telåda samt en Lätta "resenär" med Doveprodukter.

Tips! Selvarossa  ett rött italienskt vin som vi serverade igår. Mycket gott och smakrikt!


Inget regn än så länge...


Jag har lagt SMHI som en av mina favoriter på datorn, snabbt och lätt kan man klicka sig in för att få en väderrapport. Hoppas den inte stämmer så bra för om den gör det ska det blir regn på lördag (vi ska på bröllop)

Mannens syster med dotter, var tydligen med på detta flyg som skulle ner till Kreta men fick vända nödlanda för att de flög in i en massa fåglar. Klockan  halv sju igår hade de fortfarande inte kommit iväg, de skulle åkt i fredags morse. De hade fått sova på Sturups hotell med mat och allt, men hur kul är det när hela semestern håller på att försvinna?! Inga extradagar får de om de ens kommer fram till destinationen Kreta.


Sköna söndag och nu är det semester för Mannen.


Morgonbak

Nu har valt ut mitt första recept ur min nyinköpta kokbok, Under valnötsträdet.  Valet föll på Torta della Nonna, desserten till kvällens middag med föräldrarna.

Vilken bok, vilka bilder och vilka recept det finns i denna bok. Perfekt med en ny kokbok så här framför semestern, när man har tiden och förhoppningsvis lusten att prova på lite nytt.

Dagens "Ut i det blå" resa med föräldrarna blev inställd eftersom aktiviteterna skulle ske utomhus. Vi håller tummarna för en fin eftermiddag då föräldrarna kommer hit och ska på "Äventyr i vår park (läs trädgård) istället.

Igår avnjöt vi en god middag hos våra grannar, trevligt och gott! Viggo sov i sin vagn utomhus hela kvällen och Storebror somnade till slut i värdparets sängar. När vi väl styrde våra steg hemåt vid 2-tiden, då var det skönt att inte ha längre hem än 200 meter.

Idag har vi lite att fixa inför eftermiddagens aktiviteter. Nu väntar jag på att klockan ska plinga så att jag kan ta ut pajen och sedan fortsätta att leta efter nya härliga recept i nedanstående pärla.

186449-228

En bön till vädrets makter

Andan går ur mig
Tröttheten är total
Humöret är på svaj

...snälla, vi måste få lite sol snart!

Det är inte några få skurar utan det verkligen vräker ner från ovan, timme ut och timme in.

Vägverket går ut och varnar, kör inte till Malmö, vägarna är avstängda pga de stora vattenmassorna.

Jag som skulle ut och springa och andas in den friska luften och lyssna på fåglarnas kvitter. Ger jag mig ut nu är väl det ända jag hör ett taktlöst klaffs från mina vattenfyllda skor.

Suck!!!

Arla timme

Idag klockan 04.20 föddes en liten Johan fram på Ystad BB. Allt gick bra men väldigt fort, hur det nu kan gå fortare än tidigare två förlossningar för den lycklige modern.

Det är en av den blivande brudens närmsta vänninor som i dag tidigt på morgonen fick sitt tredje barn. Den blivande bruden skulle vara med på förlossningen tillsammans med vänninans make.

Grattis!

Frågan dyker ännu en gång upp i mina funderingar...är jag färdigt...JA!!! skriker Mannen.


Jag har ju alltid velat ha tre killar, och det har jag på sätt och vis nu också. När jag tänker steget längre än förlossningskänslan, det nya och allt det där så hamnar jag i tankarna på ICA, tre killar som springer kring mina ben och skriker -MAMMA!!!


Två är nog alldeles lagom.


Nu är det nog, även om det är för sent

Läser det fruktansvärda som har hänt i vår grannkommun,Tomelilla.8-åring var med fritids och badade, hittades sedan livlös på botten av bassängen, hans liv gick inte att rädda.

Nu vet jag inte omständigheterna kring detta fruktansvärda som har hänt. Dock vet jag att en kompis till mig jobbar som fritidspedagog på en skola i vår kommun. Det är många barn redan per personal i denna förvaring ( det blir inget annat  än förvaring om du har så många barn per vuxen att hålla koll på) men nu under semsterarna har det nått kulmen. 55 barn på 3 personal varav endast en av personalen är ordinarie. Är detta klokt?! Jag tror inte att de drar iväg hela högen till badet men allt kan hända. Du kan omöjligt ha ett väl fungerande fritids med alla dessa barn och så få personal. Hur tänker de ansvariga?

Snälla föräldrar , ifrågasätt alltid, tveka inte. Detta är inte klokt!

Snälla ansvariga, ( i skolans värld) vi kan inte drar ner på personalen i förskolorna, skolorna och fritids. Vem vill arbeta i denna miljö och vem vill när det uppdagas hur situationen egentligen ser ut, vem vill lämna sina barn där?


Välklädd värmande dryck

186449-227

Titta vad jag hittade! Snygga muggar för värmande drycker, endast 9.90:-/st.
Vad skulle man göra utan "Boan" i Tomelilla?!

Mannen och jag i tårar

Detta gjorde så att jag och Mannen nyss satt med gåshud på armarna och tårar i ögonen.

(skrolla ner till filmsnutten med namnet Utvecklingsstörd man sjunger opera)

Försmak av semestern

När jag kom tillbaka från min lilla motionsrunda i skogen (6 km blev det idag) så var Mannen i full gång med att laga middag. De ljuva dofterna mötte mig i dörren, härligt att komma hem till en god middag.

Mannen bjöd på marinerade jätteräkor, vitlök och ostbröd, egengjord tampenad, couscous med grönsaker och nötter, olika sorters salami och skinka, melon, grillade paprikahalvor, en limemajonäs samt vinkokta champinjoner. Gott!

186449-225


186449-226


Har nu avslutat min städning efter middagen, couscous kan verkligen finnas överallt när en 1-åring samt en
4-åring har försökt pricka munnen med dessa små gryn.

Mannen lovade att detta endast var en försmak av hans matlagning under sin semester. Jag bara tackar och tar emot. Kanske tur att jag är ute och springer,ska förresten ge mig på milen nästa vecka med en kompis. Vi får väl se hur det går. Huuuu!


Gammalt blir nytt

Hittade stället som syr nya överdrag till IKEA-möbler, även de som utgått ur IKEA´s sortiment.

Bemz kallar de sig visst.

Själv köper jag nog hellre en ny soffa, tack ändå!

Terapi för själen

Jag vet om att jag äter bättre när jag tränar, jag vet om att jag mår bättre när jag tränar och jag vet om att träning är precis det som behövs för att  ett välbefinnande ska infinna sig hos mig.

Att springa är jobbigt men så skönt. På med musiken i lurarna sen klarar man vilka backar som helst.  Känslan när man är färdig är obeskrivlig. Bort med all terapi i världen, ut och spring, då försvinner alla bekymmer, nästan.

Nu har jag tiden till min träning. Mannen har uppehåll med fotbollen ( inte så länge till innan 5-dagars träningsveckorna börjar) och jag behöver inte stressa iväg. Jag har lovat mig själv att min träning inte ska få komma i skymundan bara för fotboll och golf ( som tur är inser Mannen själv att golfen nog får ligga åt sidan ganska länge till, samt att köpa andel i en golfklubb absolut inte är prioriterat hos oss just nu) Fotbollen håller på , förhoppningsvis endast september ut sedan ska det vara jämn fördelning i detta hemmet med träningstid.


Toppform

Restaurang för oss kräsna

Menar egentligen inte att vi är kräsna, dvs att vi är vädligt petiga med maten utan att när vi går ut för att äta så betalar vi gärna lite mer för en middag att minnas.

Igår var jag och Mannen på Resaurang Davidhall vid Davidhalls torg i Malmö, kan inte annat än att rekommendera er som är i närheten att besöka denna restaurang.

Förrätt: Två olika tapasrätter, chili och vitlöksmarinerade jätteräkor samt nachos med aioli och salsa

Varmrätt: Parmesan och örtbakad oxfilé med rostad selleri, en basilikasås och en potatisgratäng gjord med getost.

Efterrätt: Vitchokladpannacotta med jordgubbar och passionsfrukt

Det var längesedan vi åt så god mat som vi inte själva har lagat.

Efter middagen tog vi en promenad genom Malmö stadskärna, det var en härlig och ljummen sommarkväll. Vinet satt lite i benen ( krävs inte mycket vin för att en ovan småbarnsmamma ska få lite svaj i knäna, eller om det kanske berodde på mitt stiliga sällskap=)

Utmaning!

Utmaningen kommer från familjenjensen. I min tur önskar jag att utmana emmahartman och vinterprinsessan.


Nämn något som gjorde dig glad igår
: En middag ute med min man (vår bröllppsdag)

Vad gjorde du kl 8 imorse: Läste en bok

Vad gjorde du för 15 minuter sedan: Satt i bilen på väg hem från Ystad

Det senaste någon sa till dig: Mamma, han slår på mig!

Det sista du sa högt: Ta den ifrån honom då!

Vad har du druckit idag: apelsinjuice, äppeljuice och vatten

Vad var det senaste du åt: Fritidsbarens köttbullar med kokt potatis

Ditt senaste inköp: Underkläder till tärnklänningen samt en röd och vit tröja på MQ´s rea

Färgen på din ytterdörr: Brun ( ska bytas ut inom kort)

Vädret hos dig nu: Sol med tjocka vita moln

Godaste glassmaken: Rocky Road

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja, om jag ser till mitt livs kärlek

Sover du tungt: Tungt och gott för det mesta. Vaknar om barnen kallar men inte om det åskar.

Drömmer du mardrömmar: Nästan aldrig

Trivs du med ditt jobb: Mammajobb, ja det trivs jag med

Favoritkläder: Jeans

Favoritlåt just nu: Chasing Cars med Snow Patrol

Vad ser du när du tittar åt höger: Min blå morgonrock från PANOS EMPORIO

Vad gör dig glad just nu: Att mannen har semester och att jag faktiskt snart ska ut och springa

Vad ska du göra härnäst: Byta om till mina träningskläder och ta bilen upp till skogen och sedan springa

Höger- eller vänsterhänt: Höger fast jag äter med gaffeln i höger och kniven i vänster hand

Humör just nu: Lugn och rofylld

Kläder just nu: Jeans och en svart blus

Sommarplaner: Att få ta dagen som den kommer och bara umågs med min familj. Vi måste dock måla våra fönster

Hur många kuddar sover du med: Två fram till lampan släcks sedan åker den ena i golvet.

Spelar du något instrument: Jag har spelat piano i många år men det har nästan försvunnit

Morgon- eller nattmänniska: Just nu gillar jag att sova på morgonen och vara uppe länge men det brukar vara tvärtom.

Det viktigaste för dig: Familjen med mig själv inberäknat. Jag är också viktig för mig själv

Är du kittlig: Ja, hört talas om en "gåse" ?

Snarkar du: Nej, sägert jag

Stjärntecken: Stenbock

Äckligaste insekten: Daggmaskar. Har svårt att gå ut efter ett riktigt skyfall.

Stökigt eller välstädat: Välstädag, men jag måste lära mig att släppa lite på det, särskilt som småbarnsförälder. Annars gör man inget annat än städar.

Största längtan just nu: Att vara hemma från min motionsrunda samt vara färdig i duschen så att jag kan gå ut och sätta mig på min nya trädgårdsbänk och titta på när barnen leker.

Lyx!

Mannen har semester måndag och tisdag ( går på långsemester först på fredag) så idag ska vi lämna pojkarna till min snälla mamma  som ställer upp och passar de små busarna. Tack för det!

Själva ska vi åka in till Malmö och äta gott (Mannen bestämmer restaurang) sedan blir det en liten överraskning för Mannen (tur att han inte läser här)

Återkommer imorgon!


2 Juli 2005


Tiden går fort. Tänk att det är två år sedan vi sa ja till varandra. Sagt ja hade vi egentligen gjort till varandra för sju år sedan men den 2 juli 2005 skulle det ske på "riktigt".

En underbart härligt dag hade vi, omgivna av våra familjer, släkt och vänner. Tillsammans gjorde de alla denna dag till ett minne för livet.

Min första och största kärlek är Daniel ( såg honom på den lokala biografen när jag gick i fjärde klass, jag föll direkt  för denna kille) Tillsammans har vi varit i 9 1/2 år. Tillsammans har vi våra fantastiskt underbara pojkar, William och Viggo. Det går upp, det går ner men kärleken består och han är mitt allt och mitt stora stöd i livet.

Störst av allt är kärleken!


186449-220
Allén som leder upp till den vackra kyrka som vi gifte oss i

186449-221
Vacker kyrka och ett vackert brudpar.

186449-222
Nu är det vi!

186449-223

186449-224
Störst av allt är kärleken!

Åhhhh Josh!

Lyssna!  Skruva upp volymen och njut!

Snart...

åker briketterna ner i grillen och tändvätskan på. Efter en stund läggs den marinerade ryggbiffen på glöden och dofterna börjar sprida sig. Mmmmm, det ska bli så gott!

Sköna söndag!